Wednesday, October 22, 2008

Atletico Madrid - Liverpool bilgileri

Atletico Madrid ve Liverpool Çarşamba günkü oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarına %100 odaklanmış durumdalar.
Fernando Torres uluslar arası bir karşılaşmada diz arkasında bulunan kirişini incittikten sonra eski kulübüyle karşılaşma şansını yitirdi.
Kırmızıların kalecisi Jose Reina için bu maçın çok özel bir anlamı var çünkü 70’li yıllarda babası Miguel Reina Atletico’da forma giymişti. Ayrıca Rafa Benitez doğduğu yerde oynayacak.
Maç, daha önce UEFA’nın Atletico – Marseille arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçındaki olaylardan ötürü yasaklanan Vicente Calderon stadında oynanacak çünkü artık yasak kalktı.
Liverpool geçen hafta Wigan karşısında zafer kaybetmişti fakat Javier Mascherano ile Ryan Babel’in geri dönmesiyle güçlendi.
Steven Gerrard maçta forvet hattında oynayabilir.
Gerrard, Yossi Benayoun ve Robbie Keane İspanya’nın başkentine gittiler ama oynamaları bekleniyor.
Martin Skrtel, Philipp Degen’le beraber diz sakatlığı nedeniyle oyun dışı kaldı.
Fabio Aurelio baldır probleminin ardından mücadeleye geri dönüyor ve defansta Andrea Dossena’nın yerine oynayabilir.
Atletico teknik direktörü Javier Aguirre son üç Premiyer lig karşılaşmasında aldığı yenilgilerden sonra kendisini büyük bir baskı altında hissediyor.
Eski Liverpool kahramanları Luis Garcia ve Florent Sinama Pongolle eski takım arkadaşlarına kafa tutmak için dört gözle bekliyorlar.
Kırmızı beyazlılar, yıldız golcü Sergio Aguero tamamen formuna kavuşana kadar onu kulübede bekletebilirler.
Aguero’nun yokluğu nedeniyle Pongolle’nin eski Manchester United’lı oyuncu Diego Forlan’la beraber hücum hattında oynaması bekleniyor.
Ev sahibi takım Çek defans oyuncusu Tomas Ujfalusi olmadan sahaya çıkacak çünkü Ujfalusi geçen haftaki Madrid derbisinde sakatlık geçirmişti ama Pablo Ibanez yeniden sahalara döndü.

No comments: