Wednesday, October 22, 2008

Galatasaray v Olympiakos

Türkiye ve Yunanistan’ın şampiyonları, yani Michael Skibbe’li Galatasaray ve Ernesto Valverde’li Olympiacos CFP, B grubunda 1. günün karşılaşmalarında görkemli bir açılış yapıyor.
à Her ne kadar Galatasaray, UEFA Kupası’nda mücadele etmek için yaptığı karşılaşmalarda Olympiacos’u geçerek elemeleri üçüncü sırada bitirse de bu seferberlikte her iki taraf da nakavt sahnesine ilerlemedi.
à Olympiacos karşısındaki bu maçlarda Galatasaray bir başka Yunan takımıyla daha karşılaşmıştı. 2007/08 UEFA Kupası grup etapında gerçekleşen bu maçta Galatasaray, Panionios GSS’yi 3-0 yendi.
à Olympiacos Türk takımları arasında şu ana kadar sadece Galatasaray’la karşılaştı. Aslında Olympiacos, 1958/59 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nın eleme turlarında Beşiktaş ile karşılaşacaktı ama bu maç iptal olmuştu.
à Olympiacos teknik direktörü Valverde ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşmayacak. 2004/05 UEFA Kupası’nın ilk turunda Trabzonspor’la karşılaşan Athetic Club Bilbao’nun teknik direktörü ta kendisiydi. Karadeniz temsilcisi Athletic’i kendi evinde 3-2 mağlup etmişti ama İspanyol takım bunun rövanşını 2-0’lık zaferle almıştı.
à Galatasaray, bu sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda FC Steaua Bucureşti karşısında 3-2 mağlup olmuştu ama sonra İsviçre temsilcisi AC Bellinzona’yı 6-4 yenerek UEFA Kupası grup sahnesine çıktı.
à Anorthosis Famagusta FC, bu sezon Olympiacos’u 3-1 yenerek takımın UEFA Şampiyonlar Ligi hayaline bir son verdi ama Danimarka takımı FC Nordsjaelland tarafından 7-0 yenilerek küme düşürüldü, böylece UEFA Kupası grup mücadelesine onlar da çıkmış oldu.
à Galatasaray’lı Harry Kewell ve Olympiacos’lu Sebastian Leto geçen sezon Liverpool FC’de takım arkadaşıydı.
à Hertha BSC Berlin 1. günün Grup B maçında SL Benfica’yla karşılaşacak. FC Metalist Kharkhiv 23 Ekim’de maçı olmayan tek takım…

No comments: