Sunday, February 18, 2007

1 Şubat 2007

Çin gümrük dairesi Çarşamba günkü Beijing Olimpiyatlarını desteklemek için özel bir program hazırladı. Milletvekili Gong Zheng yetenekler için ödenek ayırdıklarını açıkladı. Bu proje kapsamında kıyafet, şapkalar, spor malzemeleri hazırlandı. Yapılan planlar basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Zheng E-port sistemini kabul edeceklerini açıklayarak silahlanma başta olmak üzere birçok olumsuz vakayla mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.
Tiger Woods Dubai Çöl Klasiğinde mücadele etmek için Dubai'ye geldi. Dünyanın bir numaralı beyzbolcusu geçen hafta Buick Invitational'daki PGA turundaki yedinci zaferine ulaşmıştı. Woods turnuvalar başlamadan evvel bir basın toplantısı düzenledi. "Bu sene erken kazanmak harika bir duygu. Özellikle de Augusta'da. Bu Nisan'daki karşılaşmalar için de motive ediyor. " diyen Woods 18 kere kazanıp bir rekora imza atan Jack Nicklaus hakkında da "O bizim sporumuz için bir referans işareti. 18 kere kazanmak eğer şanslıysanız umur verici birşeydir. " açıklamasını yaptı. Real Madrid'den Los Angeles Galaxy'ye geçen David Beckham'la ilgili de konuşan Woods, yıldız gücüne sahip olduğuna inandığı Backham'ın Los Angeles'a yeni bir soluk getireceğini düşündüğünü söyledi. Diğer oyuncular Tiger Woods'u alt etmek için mücadele etmek isterken birçok kişi Woods'u durdurabilecek tek kişinin kendisi olduğunu düşünüyor.
Hollanda'lı futbol efsanesi Johan Cruyff, İspanya Turizmi 2007 fuarında İsrail hükümetinin özel konuğu olarak Madrid'i ziyaret etti. Barcelona Futbol Kulübü Başkanı Joan Laporta "Biz burdayız, çünkü barışı ve sporu desteklemeye geldik. Bu çok önemli" derken İsrail Turizmi Başkanı Isaac Herzog "Cruyff ülkemizi barışta ve sporda birçok başlangıç yapmak için ziyaret etti ve onu aramızda görmekten gurur duyuyoruz. Kendisi dünyaca meşhur bir insandır, insanlara birçok şey öğretmiştir ve hepimiz için bir örnek oluşturmuştur" açıklamasını yaptı. Johan Cruyff ise "Elbette ki ben spor dünyasından biriyim ve politikayla işim yok. Fakat barış ve spor bir bütündür. Sporda herkese saygı göstermeniz gerekir. Sporun kuralları dünyanın her yanında aynıdır. Bu da çocuklarımızın geleceğinde sporun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

No comments: