Sunday, February 18, 2007

FIS ALPINE KAYAK DÜNYA KUPASI RAPORU 4

FIS ALPINE KAYAK DÜNYA KUPASI RAPORU
BEAVER DERESİ / LOUISE GÖLÜ 2006/07
GÖSTERİNİN YAZISI #4

TC 00.02.00 Açılış

TC 00.02.30 Favorilerin Modası Geçiyor
Çok kolaylıkla söylenebilir ki, slalom çok sıradandı fakat Beaver Deresi favorilere tuzak kurup onları dışarıya atıp podyuma yeni ve şaşırtıcı yüzler koydu. Slalom ve diğerlerinde büyük sürprizler yaşandı.

TC 00.02.50 Gölün Kraliçesi
Lindsey Kildow çok sevdiği Louise Gölü eğiminde kuralları yıktı ve başarı kazandı ve üç gün süren hız karşılaşmalarında iki saniye farkla 180 nokta yapması onu zirveye taşıdı. 39 numarayla Goetschl de görkemliydi ve Nadia Fanchini’yle Kelly Vanderbeek ilk podyumlarını yaptılar.

TC 00.03.12 Miller yukarı ve aşağı
Bode Miller Beaver Deresinde tüm hafta sonu boyunca zirve dışında kalmıştı ama zaten sadece yokuş aşağısında kazanmayı planlıyordu. Ama ne kazanmak! Ve Bode’un bir hatası Max Blardone’u devler liginde kazanmasına yardımcı oldu.

TC 00.03.33 KLİP
Yazı yok

TC 00.04.08 BEAVER GÖLÜ ERKEKLER SC YARIŞ RAPORU

TC 00.04.13 Beaver Gölünün güneş ışığı ve acı verici soğuğu bu sezonun ilk süper birliğini adeta vaftiz etti. Bu yokuş aşağı ve slalom karşılaşması bu sene ilk kez kristal kupayı diğerlerinden ayrılan bir krala verecek.

TC 00.04.30 Birds of Prey’de 3,400 metrede bu turun en çetin yokuş aşağısı başladı. İlk kez yardıma ihtiyaç duyan Avusturyalı Jono Brauer gibi slalomcular için çok sert bir yarıştı.

TC 00.04.53 Hız ustaları bile güvende değildi. 22 yaşındaki Amerikalı büyük yıldız T.J. Lanning düşüp bileğini kırdı.
Avusturyalılar şaşırttı. Christoph ikinciydi ve Mario Scheiber üçüncüydü. Favorilerden biri olan Michael Walchhofer altıncı geldi.

TC 00.05.14 Benny Raich ve Rainer Shoenfelder’ın ikisi de iyi bir geri dönüş yaparken slalomcuların en iyilerinden biri 15. gelen Ligety’di.

TC 00.05.22 Bode Miller geri döndüğünde seyirci çılgına döndü. Amerikalı Louise Gölünde formunda değildi ama eğimde iyi bir geri dönüş yaptı ve Gruber ve birçok usta’dan daha hızlı davranıp çok iyi bir zamanlama yaparak harika koştu.

TC 00.05.49 Sonra teknik süreleri sürdüremeyen slalom geldi ama sürprizlerle doluydu.
Öncelikle şanssız İtalyan Werner Heel tıbbi bültene talihsiz bir düşüş yapıp sağ kolunu kırarak katkı sağladı, sonra Avusturya kartlarını açıp aslarını oynadı.

TC 00.06.11 Benny Raich geri dönmek istercesine adeta bir roket gibi yola çıktı ama sadece birçok risk aldı ve her iki yarışı da, kupayı da kaybetti. Shoengelder doğru davrandı, fakat podyumda en iyi zamanını yaparak 25. sırayı aldı. Ve gelecek için hevesli.

TC 00.06.27 RPRTJ Rainer Schoenfelder
Evet, yokuş aşağısı çok zordu. Buradaki ilk yarışımdı ve çok ama çok zordu. O yüzden Wengen ya da geçen sene bulunduğum Chamonix gibi yerlerde yarışmak benim için daha kolay. Ve sonra tekrar konuşabiliriz ve belki sonra kazanırım.

TC 00.06.40 Yokuş aşağısında yaptığı hayal kırıklığından sonra Aksel Lund Svindal ikinci arada kendisini zirveye taşıyan slalomda intikamını aldı. Peter Fill yokuş aşağısında 11. sırayı ve slalomda 10.sırayı almak için her şeyini verdi ve hepsinin ötesinde Schoenfelder’ın önünde dördüncü sırasını aldı.

TC 00.06.51 Olimpiyat şampiyonu Ligety pek iyi yarışmadı ve Walchhofer felaket yarışıp kaybederken, o yokuş aşağısından biraz daha iyiydi.

TC 00.07.03 Başlangıç noktasında Bode Miller, Svindal’dan iki saniye öndeydi ama bitirme arzusu herkesin bildiği slalom alerjisiyle birleşti ve her şey berbat oldu. Seyircinin Amerikan rüyası kısa bir süre sonra bitti.

TC 00.07.19 Miller’ın out olmasıyla Svindal beklenmedik başarısını kutladı. Günün büyük sürprizi Marc Berthod’un ikinci sırayı almasıydı.

TC 00.07.26 RPRTJ Aksel L. Svindal
Yükselmek, en azından ilk 5’e girmek ya da belki podyum yapmak için çok iyi bir slalom koşusu yapmam gerektiğini biliyordum. Fakat bu kadarını beklemiyordum. Bu yüzden biraz şaşırdım.

TC 00.07.38 RPRTJ Marc Berthod
Yokuş aşağısında çok iyi hissediyordum, slalomda da fena değildi ama şimdi ben… inanamıyorum. İkinciyim, evet!

TC 00.07.46 ODAKLANMA
Gölün Kraliçesi Lindsey

TC 00.07.59 RPRTJ Lindsey Kildow (Levi)
Louise Gölünün yokuş aşağısı her zaman benim favorim olmuştur. Gerçekten tekrar oraya dönmeyi dört gözle bekliyorum bu sene ve umarım hız karşılaşmalarında çok iyi bir sezon başlangıcı yaparım.

TC 00.08.11 Levi’a geri dönen Lindsey Kildow zaten çok sevdiği Loise Gölünün karlarıyla dolu yolculuğunun tadını çıkartıyordu ve ilk yokuş aşağısı zaferini kutladığı bu yerde daha önce 2004 yılında ilk superG podyumunu ve 2005’te tekrar yokuş aşağısı zaferini kutlamıştı.

TC 00.08.26 Katja Seizinger’dan Isolde Kostner’a kadar birçok kraliçe Kanadalı eğimde saltanatını sürdürüyor. Tıpkı bu yıl da iki kere podyum yapan Renate Goetschl gibi… Ama yarının kraliçesi büyük ihtimalle 22 yaşındaki Vail olacak. Dünya kupasının ilk hız karşılaşmalarında açıkça niyetlerini sergiledi ve aynı zamanda yeteneğini üç kez podyum yaparak, iki yokuş aşağısında ikinci ve birinci olarak ve superG’de tekrar ikinci olarak gösterdi.

TC 00.08.53 Lindsey havayla ilgili şanslı olsaydı hünerlerini sergileyebilirdi: ilk yokuş aşağısında 30 numaralı üniformayla başlamıştı ve eğimi bulmuştu ve görüntü Lindsey onun zamanına yaklaşan tek kişi olmasına rağmen Maria Riesch’in kaydığı güneşli zamanlardan daha farklı…

TC 00.09.15 En iyi koşullarda yokuş aşağısında iki numara, arkasından gelen Renate Goetschl ve hatta Pearson gibi en iyi yarışçılara sert bir ders verdi.

TC 00.09.29 SuperG’de çok iyi kaydı ama kar kendisiyle uzlaşmazken 17 numara erken başlayan Avusturyalının öç almasını engelleyemedi.

TC 00.09.40 Lindsey Kildow’un Louise Gölünde giydiği kırmızı üniformasını ele geçirmek herhangi biri için zor olacak ama tutkuları özel kupaya götürüyor.

TC 00.09.49 RPRTJ Lindsey Kildow
Ben sadece kendime ‘Bunu düşünme, sadece git…’ dedim. Bilirsiniz, sadece gidebildiğin kadar hızlı git.
Ben gerçekten bu sezonda ve Dünya Şampiyonluğunda kendime çok güveniyorum. Bilirsiniz, ben gerçekten bir şeyleri geliştirmek istiyorum ve ben hakikaten büyük bir kayak oyuncusuyum ve bunu yapabiliyorum. Sadece biraz kötü şans yaşadım, o yüzden umuyorum ki bu sezon bu birçok şeyin başlangıcı olur.

TC 00.10.15 REKLAM ARASI

TC 00.10.30 BEAVER DERESİ ERKEKLER DH YARIŞ RAPORU

TC 00.10.37 Birds of Prey 2006. Ve beyaz sirkin harika klasiği…

TC 00.10.46 RPRTJ Didier Cuche 1
Beaver Deresi, Birds of Prey tüm turun en sert yarışlarından biri oldu, belki de Kitzbuhel’den sonra ikinci oldu. Ve bugün bu ışık altında belki Kitzbuhel’le aynı zorluktaydı.

TC 00.11.00 Fakat problemler ve büyük durumlar Amerikalı takımda harika bir girişimi doğurdu. Bizim arzularımızı bilemek için Utah’tan 24 yaşındaki Steven Nyman harika bir yarışla geldi. Geçen sene Garmisch yokuş aşağısında dördüncüydü, belli ki o zorlu dik eğimlerden hoşlanıyor ve korkmuyor. Avantaj sağlayıp tarihi bir podyum yaptı ve zevkle doldu.

TC 00.11.25 RPRTJ Steven Nyman
Sezonuma bundan daha iyi başlayabileceğimi sanmıyorum. Buraya geldim ve seyirciler ve bunun gibi birçok şey nedeniyle çok heyecanlandım. Evet, burası bu işi yapmak istediğim için olmak istediğim yer…

TC 00.11.35 Fakat günün faka bastıranı Amerika’nın tüm zamanların en popüler kayakçısı, Franconia’dan gelen 26 numara Bode Miller’dı. Yokuş aşağısı yenecek adamın o olduğunu göstermişti. Koşarken çok kar yağıyordu ama hatıralarla kayıyor gibiydi.
Bir Slovenyalı arkasından çok tehlikeli bir biçimde kaydığında bile ürkmedi. Kalabalık nefesi tutmuştu, ama birkaç saniye sonra hepsini atlattı. Miller iki yıl önce de başarılı olduğu Birds of Prey’i tekrar fethetti. Macartney ve Sullivan’ıyla da ilk 10’a giren Amerikalı takım için Beaver Deresinin yokuş aşağısında üçüncü kazanıştı.

TC 00.12.13 RPRTJ Bode Miller
Yüksekte atlatılamayan çok rüzgar vardı ama dikkat edin, rüzgarlar o kadar büyüktü ki adeta sizi dövüyordu. Odaklanmak biraz zordu ama her şey fazla risk almadan ilerliyordu ama bugün harika hissettirdi.

TC 00.12.26 Miller’ınki büyük bir başarıydı ama Didier Cuche de küçük bir başarı gösterdi. İki yıldan uzun süredir yokuş aşağısında podyum yapamayan İsveçli kayakçı kupada beş tane zafer yaşadı ve bu sezona doğru ayaklarla başlayarak Louise Gölünde beşinci sırasını aldı.

TC 00.12.39 RPRTJ Didier Cuche 2
Geçen sene çok korkunç bir sezondu. 25 ila 30. olabilmek için büyük bir mücadele vermiştim ama bu kaymak değil. Hiç hoş değil. Bugün her şey güzel gidiyor.

TC 00.12.51 Ghedina’sız İtalyan takımı büyük bir başarı gösteremedi ama onurlu bir anmayı hak ediyorlar. Peter Fill Louise Gölü podyumunu tekrarlayamadı ama tüm dünya kupası duruşlarında ikinci gün başrol oynadı. Kurt Sulzenbacher altıncı oldu ve 42 numarayla başlayan Patrick Staudacher’sa 11. oldu.
Fakat Birds of Prey’deki irili ufaklı hikayelerin ötesinde Wunderteam takımı dizlerinin üzerinde duruyordu. Sadece Walchhofer’ın beşinci, Scheiber’ın dokuzuncu olması günü kurtarabildi. Karşılaşmada başrol oynayan, karşılaşmayı yedinci bitiren Marco Buechel’di. Amerikalıların altın gününe yön verdi burada.

TC 00.13.29 RPRTJ Marco Buechel
Bence Amerika’da Amerikalının kazanması çok güzel bir şey. Maalesef Liechtenstein’da hiç Dünya Kupası yarışımız yok.

TC 00.13.38 BAYANLAR LOUISE GÖLÜ YOKUŞ AŞAĞI YARIŞ RAPORU 1&2

TC 00.13.50 Bu sezonun ilk yokuş aşağısında, Louise Gölünün Olimpiyat eğimi iki yüz gösterdi ve kuralları yerle bir yetti.
İlk 10 kibar yüzü gördü ve dördüncü olan Amerikalı Stacey J. Cook’la yedinci olan İtalyan Daniela Merighetti gibi kazanma olasılığı az olan yarışmacılara avantaj sağladı. Her ikisinin kariyeri için de en iyisi oldu.

TC 00.14.46 10 numaralı Alman Maria Riesch iyi bir görüntü açısıyla en iyi zamanlamayı yaptı ve mutlu bir biçimde liderin kornerine yerleşti.
11 numara kötü bir biçimde düşen ve herkesin nefesini tutan İsveçli Jessica Lindell-Vikarby’di. Helikopter gerekiyordu, çok büyük bir korkuydu ama yarış çeyrek saat dursa da sonunda ciddi bir şey olmadığı anlaşıldı. Işık yoktu, akış yavaşlamıştı ve kayak için yeteri kadar problem vardı, hava yeteri kadar her şeyi değiştirmişti.

TC 00.14.50 Sert koşullar Nadia Fanchini’nin olağanüstü koşmasını sağladı. 20 yaşındaki İtalyan kariyerinin ilk podyumunu yaparak üçüncü bitirdi. Geçen sene bu eğimde ablası Elena kazanmıştı.

TC 00.15.08 Lindsey Kildow bile Maria Riesch’i yenemedi. Yokuş aşağısında ikinci kez, kariyerinde dördüncü kez kazanan 22 yaşındaki Alman kız için bu zafer geçen iki sezon ciddi diz incinmeleri yapan kötü şansın intikamını almak gibiydi.

TC 00.15.24 RPRTJ Maria Riesch
Artık çok mutlu hissediyorum, çünkü geçen sene yaralandığımdan beri ilk yokuş aşağımdı bu ve bu ilk yarışı kazabildiğime inanamıyorum.

TC 00.15.37 İkinci yokuş aşağı koşulları tamamen farklıydı ve temiz gökyüzü altında birçoğu intikamını alamadı.
Avusturyalı Andrea Fischbacher kuralları yıkmaya başladı, bir dakikadan az bir zaman yapan tek kişiydi ve bir süreliğine podyum yapmayı umdu. Fakat geçen gün olduğu gibi beşinci bitirdi.

TC 00.16.01 Sadece iki hız uzmanı Kildow’un hakimiyetine karşı saygılıydı. Renate Goetschl eğimde ikinci bitirdi ve Anja Paerson üçüncüydü.
Bu sezonun ilk podyumu 30 yaşındaki Avusturyalının kendine güvenini arttırdı ama aynı zamanda ilk yokuş aşağısında 16. sırada olmasıyla yarattığı hayal kırıklığını da hatırlamasına olanak verdi.

TC 00.16.24 RPRTJ Renate Goetschl
Bu haliyle benim için kolaydı. Güneşinizin ve ışığınızın olmaması hiç hoş değildi. Neden çok kötü kaymamı sağlayacak problemim var, bilmiyorum. Ve şimdi biliyorum ki bunun üzerinde çalışmam lazım.

TC 00.16.40 Anja Paerson’u tekrar podyumda görmek çok güzeldi. İsveçli kızın üçüncü gelmesi ilk yokuş aşağısında 25. olmasından daha iyiydi. Açıkça görülüyor ki formuna geri dönüyor.

TC 00.16.51 RPRTJ Anja Paerson
Dünkü hayal kırıklığımı kullandım ve biliyorduk ki iyi kayıyordum. Ve artık biliyorum ki Louise Gölünde her zaman kaydığımdan daha iyi kayıyorum.

TC 00.17.09 BEAVER DERESİ ERKEKLER GS YARIŞ RAPORU

TC 00.17.16 Sonunda bu sezonun ilk devler liginin günü geldi ve seyirci Bode Miller için oradaydı. Amerikalı iyi başladı ve üçüncü günde üçüncü kez liderdi.

TC 00.17.28 Fakat hiçbir liderlik Birds of Prey alanında yeterli değildi ve 13 tane destek vardı. Onların sonuncusu, sadece bir saniyeyle Benny Raich liderlerin korkulu rüyasıydı.

TC 00.17.42 İkinci Blardone’du, sonunda hiç hoşlanmadığı eğimde rahattı. Kalle Palander’in ve bu sezon görkemli bir başlangıç yapandayanıklı Didier Cuche’un önündeydi.
Amerikalıların Ted Ligety’si ise 5. sıradaydı ve daha büyüğünü umuyordu. Avusturyalılar ilk 10’da sadece Schoenfelder ve Maier ile mücadele ediyordu.

TC 00.18.10 Fransız antremancı Chastan ikinci bacakta çok hızlıydı. Fakat takımdan sadece Steve Missiler ikinci en hızlı zamanlamasını yaparak 16. sırayı alabildi.

TC 00.18.27 Raich beklenen geri dönüşünü 11. bitirerek yapamadı ama sonra Svindal çok iyi bir koşu yapıp muhteşem bir şekilde herkesi geçerek ikinci bitirdi.

TC 00.18.40 RPRTJ Aksel L. Svindal
İkinci koşu hızlı olmak için en iyi koşu oldu diye düşünüyorum, o yüzden bitiş alanını terk edip insanların sana karşı zaman kaybetmesini görebiliyorum. Fakat Max çok güçlüydü.

TC 00.18.52 Ted Ligety’yi kendisini GS adamı olarak kanıtlamasını görmek çok güzeldi. Yong Pyong’daki başarısından sonra tekrar podyum yaptı. Mutlu ama sancılıydı, sağ elini bir kapıya vurarak incitmişti.

TC 00.19.03 RPRTJ Ted Ligety
Artık şimdi GS’de gerçekten kendimi iyi hissediyorum. Yani benim GS’m elimden etkilenmedi ama şu an bulunduğum nokta nedeniyle çok ama çok heyecanlıyım, o yüzden GS’de bu yönde hareket etmeye devam ediyorum ve umarım slalomda elim daha iyiye gider.

TC 00.19.15 Başarı için mücadele eden İtalya ve ABD’ydi. Blardon kazanmak istiyordu ve içinden geldiği şekilde ve kararlılıkla kaydı, görkemli koşusunda tek hatasını çevik bir biçimde düzeltti.

TC 00.19.26 Affetmeyen eğimde limite doğru kayan kişi Bode Miller’dı. Büyük bir hata onu cezalandırdı, dışarı çıkmadı ama 12.liğe düştü. Blardone için bu sezonun ilk kırmızı üniformasıydı.

TC 00.19.39 RPRTJ Massimiliano Blardone
Çok adilce ve güzel kaydım, görkemli değildi, neyse gelişmek için fırsat var. Bugün yaptığımdan çok memnunum ama bundan daha iyisini yapabilirim.

TC 00.19.50 Max’ın arkasında altıncı sırada İtalyan Simoncelli vardı, Rocca 13.ydü, yedi yıldır karşılaşmadaki en iyi skoruydu.

TC 00.20.00 Didier Cuche dördüncüydü ve Kalle Palander de Are’deki yaralanmasından sonra yaptığı dönüşte yedinci gelerek hiç kötü yapmadı. Hermann Maier onuncu gelirken Avusturyalıların en iyisi sekizinci gelen slalomcu Rainer Schoenfelder’dı.

TC 00.20.21 Tüm duruşların lideri Amerikalı karı tekrar tadan Aksel Lund Svindal’dı.

TC 00.20.26 REKLAM ARASI

TC 00.20.41 BEAVER DERESİ ERKEKLER SL YARIŞ RAPORU

TC 00.20.48 Beaver Deresinde güneşin selam verdiği bir Pazar… Slalom her zaman olduğu gibi bitti ve Avrupa’ya geri döndü. Şanslı Amerikalılar kar miktarı azlığı problemlerini hiç duymadı.

TC 00.21.01 Colorado slalomu süper bir teknik değil ama Rocca’nın geçen sene, Raich’in iki sene evvel kazanmasıyla şimdiden bir klasik olmaya başladı.

TC 00.21.11 İlk bacakta tuzaklarda parmaklarını yakan süper favoriler bu ikisiydi. Rocca yüksek hızda giderken yere otururken…

TC 00.21.20 Benny Raich ikinci kapıda yere oturdu.

TC 00.21.22 Markus Larsson da aynısını yaptı ve en büyük 3’ler Levi’dan elendi. Yarış başlamıştı.

TC 00.21.28 İsveçli Andre Myhrer dokuz numaralı üniformayı giyiyordu, imrenilecek bir hızla ve akıcılıkla hayatının koşusunu yaparak kayıyordu. Zamanı yenilemez olduğunu kanıtlıyordu. Ted Ligety ikinci sıradaydı, Felix Neureuther ise üçüncü sıradaydı.
Ayrıca iyi bir geri dönüş yapan Manfred Pranger dördüncüydü ve Kanadalı Michael Janyk ise beşinciydi.

TC 00.21.49 İlk bacağı bitiremeyen 33 kişi arasında Japonyalı çift Minagawa’yla Sasaki ve ikinci sıradayken finalde yere kapaklanan Alman Alois Vogl vardı.

TC 00.21.59 Bode Miller da dışarı çıktı ama onun için bu yeni bir şey değildi.

TC 00.22.06 İkinci bacak diğer ünlü kurbanları da biçti. Tek yerel umut olan Ted Ligety ölümcül bir hata yaptı. Tissot ve Bourgeat da ilk bacağa söz verdikten sonra aynısını yaptılar. Fransa umutlarını 30. sıradan yedinciliğe yükselen ve çok iyi bir zaman yakalayan Alexandre Anselmet’la değiştirdi.

TC 00.22.27 Manfred Pranger sadece kurtulmayı düşündü ve yedinci sırayı garantiledi ama Avusturya yine hakimiyet kuramadı.

TC 00.22.35 İsviçre onuncu olan Marc Gini’yle daha iyisini yaptı ve Daniel Albrecht muhteşem bir şekilde dördüncü oldu.

TC 00.22.41 Kanada beşinci sıradaki Grandi ve ikinci sıradaki genç Janyk ile çok görkemliydi.

TC 00.22.49 Fakat yıldız sadece Andre Myhrer’in zaferiyle değil, aynı zamanda ikisi de 21 yaşında olan beşinci sırada gelen ve Levi’daki show’unu geliştiren Jens Byggmark’la 39 numaralı üniformayı giyen ve dokuzuncu gelen Anton Lahdenperae’yle güzel sonuçlar elde eden İsveç’ti.

TC 00.23.06 Schladming ve Kranjska Gora’da iki kez çok yaklaşsa da bu Myhrer’ın ilk zaferiydi.

TC 00.23.11 RPRTJ Andre Myhrer
Eğer daha iyisini yapabildiğin halde bunu yapamıyorsan bunu kırmak için üzerine gitmelisin. Ve evet, bunu yaptım ve işe yaradı.

TC 00.23.20 İlk podyumdaki gülümsemeler Kanadalı Michael Janyk ve 22 yaşındaki Garmisch Kayak ailesinin oğlu Felix Neureuther’in yanındaydı. Günün kurtulanları favorileri sollamıştı ve yükselmişlerdi.

TC 00.23.36 RPRTJ Michael Janyk
Bilmiyorum. Sadece kelimelere dökemiyorum, sadece inanılmaz… Bütün arkadaşlarım burada ve kız kardeşimle annem burada. Sadece bunu bugün yapabildiğime inanamıyorum. Bu çok fazla…

TC 00.23.46 RPRTJ Felix Neureuther
Bu çok çılgınca biliyorsunuz, bilemiyorum. İkinci koşuda çok yanlışım oldu, podyumda olacağımı hiç düşünmemiştim ama ordayım şimdi. Sadece hayal edemiyorum. Bugün büyükbabamın doğum günü, 95 yaşında basıyor ve hediyem podyum oldu. Ve evet… bugün kusursuz bir gün.

TC 00.24.07 LOUISE GÖLÜ BAYANLAR SUPERG YARIŞ RAPORU

TC 00.24.14 Amerika’nın karları üzerinde beyaz sirkin bayanları için gri gökyüzü altında superG’de son çaba… Yeni dönemin yıldızı Kanada kayak tarihinin Kelly Vanderbeek için eğiminde ilk podyumunu yapmak harika bir mutluluk. Dördüncü geldiği Olimpiyatlarda hayal kırıklığı yaratan Kelly’nin diğer sevinç sebebi ailesiyle ve hayranlarıyla üçüncülüğünü kutlaması…

TC 00.24.41 RPRTJ Kelly Vanderbeek
Ben aslında bunu bekliyordum. Geçen sene superG benim en iyi karşılaşmamdı ve dün biraz daha kendimi baskı altında hissediyordum. Çünkü herkes superG’nin en iyi karşılaşmam olduğunu söylüyordu. Tabii ki iki gün evvel en iyisiydi. Bir dahaki güzel olay Olimpiyatlarda ilk podyumunuzu yapmanız… Bunu yaptım ve bunu yaptığım yer Kanada’ydı.

TC 00.25.00 Kanadalıların hatırlayacağı bu günde ayrıca Genevieve Simard beşinci sırayı, Emily Brydon sekizinci sırayı, Britt Janyk’sa onbirinci sırayı aldı. Avusturyalılar ise Alexandra Meissnitzer ve Andrea Fischbacher’a rağmen sonunda gülecek bir şey buldular.

TC 00.25.20 Bir gülümseme nedeni dördüncü sırayı alan Kathrin Wilhelm’den geldi ama hepsinden öte fevkalade kayan ve bir önceki gün yokuş aşağısında onu yenen Kildow’dan öcünü alan Renate Goetschl’di.
Bu Renate’nin kariyerindeki 39. başarıydı ve görüntü açısı zayıf olmasına rağmen hala hızlı gidebildiğini gösterdi. Fakat eğim seçici değildi ve bir saniyeden az bir farkla ikinci sıradan onaltıncı sıraya kaydı. Fakat bu kendisiyle bir yarıştı.

TC 00.25.53 RPRTJ Renate Goetschl
Ben sadece “Git ve en iyisini yap” dedim ve yaptım. Gerçekten çok mutluyum. Ve kötü koşullarda da çok hızlı yarışabildiğimi gördüm.

TC 00.26.04 Diğer favoriler ilk 10’u oluşturdu: Anja Paerson yokuş aşağısında parlamadı ama altıncı sırası Louise Gölünden yenilenmiş heveslere götürdü. Yedinci sıradaki Nicole Hosp gibi amacı hala dünya kupası ama hala tüm duruşlarda lider…

TC 00.26.29 SAYILAR

Erkeklerin Tüm Duruşları
TC 00.26.31 Dört yarıştan sonra unutulan Benjamin Raich yerini Svindal’a vermek zorunda kaldı. Bunu İsviçreli Cuche ve İtalyan Fill takip etti. Fakat ilk 5 içerisinde Avusturya yok.

Bayanların Tüm Duruşları
TC 00.26.44 Bayanların arasında bol miktarda Avusturya vardı ama Lindsey Kildow Louise Gölündeki üç podyumundan sonra Hosp’un egemenliğine son verdi.

TC 00.27.00 GELECEK PROGRAM

Yeni yarış, yeni giriş
TC 00.27.03 Gelecek hafta sonu Alplerin azalan karları arasında programımızda sadece bir yarış izleyeceğiz. İlk kez superG ve slalom bir araya gelecek. Dünya kupası halkasında Rieteralm, Avusturya’dan erkekler yarışacak.

Dostlar mı, yoksa rakipler mi?
TC 00.27.20 Rieschler, Fanchinisler, Guaylar, Moelggler, Georgller, Jankyler ve Gruenenfelders’lar var. Bir çok kardeş ikili ortaklaşa kupada yarışacak ama eğimlerde birçok kez birbirlerinden ayrılacaklar ve onlarla konuşacağız.

No comments: