Monday, May 3, 2010

3 MAYIS 2010

Bolton defender Cahill admits he could leave
Bolton’ın defans oyuncusu Gary Cahill, eğer daha büyük bir kulüpten teklif gelirse takımından ayrılabileceğini, fakat hala Reebok’ta mutlu olduğunu söyledi.
DOĞAL
Hiçbir zaman Bolton’dan ayrılmak istediğini söyleyemeyeceğini, çünkü takımını sevdiğini açıklayan Cahill, “Ancak büyük bir takımla şartlarda anlaşırsam bu şansı değerlendirmek isterim” şeklinde konuştu.
DOĞAL
Premier Lig’deki büyük takımların dikkatini çeken 24 yaşındaki Cahill, kolundan sakatlanmasına rağmen kendisini zorlayıp Dünya Kupası’nda İngiltere’yi temsil etmek istediğini açıkladı.
DOĞAL

*******

Mountainbikes Belgium: W. Cup cross-country wins for Jose Hermida and Eva Lechner

Belçika’da düzenlenen Dağ Bisikleti Dünya Kupası Şampiyonası’nı erkeklerde İspanyol Jose Hermida, bayanlarda ise İtalyan Eva Lechner kazandı.
DOĞAL
Hermida’yı Alman Manuel Fumic ikinci sırada izlerken, Fumic’in vatandaşı Wolfram Kurschat üçüncü oldu.
DOĞAL
Bayanlarda ise ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanan Lechner’den sonra yarışı ikinci bitiren isim Amerikalı Willow Koerber oldu.

******

NBA Cleveland: LeBron James scores 35 points as Cavaliers beat Celtics 101-93

NBA’de yarı final serisi ilk maçında Cleveland Cavaliers, Quicken Loans Arena’da konuk ettiği Boston Celtics’i 101-93 mağlup etti. Boston, ilk yarıyı 54-43 önde kapatsa da, Cleveland ikinci yarıda yükselişe geçti ve seride durumu 1-0’a getirdi.
DOĞAL
Maçın en skorer ismi 35 sayı, 7 ribound, 7 asist kaydeden Lebron James olurken, ev sahibi ekip Cleveland’in kazanmasında etkili olan bir diğer isim 20 sayı, 5 ribound, 6 asist ile oynayan Maurice Williams oldu.
DOĞAL
Konuk takım Boston’da ise en skorer isim 27 sayı, 6 ribound, 12 asit ile maçı sonlandıran Rajon Rondo olurken onu 18 sayı, 10 ribound, 4 asist üreten Kevin Garnett takip etti.

*******

TITLE: LIVERPOOL V CHELSEA
CARLO ANCELOTTI:
Bu maç şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım oldu. Çok iyi oynadık. Kazanmayı hak ettik. Harika bir sonuç elde ettik. Mükemmel bir performans sergiledik. Çok mutluyuz ama tabii ki Wigan ile oynayacağımız son maçı beklememiz lazım. Odağımızı kaybetmememiz lazım.
FRANK LAMPARD:
Bizim için büyük bir maç oldu. Eğer burada puan kaybetseydik Manchester United’ın önünü açacağımızı biliyorduk. Burada doğru bir tavır sergiledik. Maçı kazanmayı hak ettik, özellikle de son dakikalarda…
INTERVIEWER:
Geçmişte sorumluluğunuzu yerine getirdiğinizi söylediniz. Sezonun sonlarındayız. Kayıtsız şartsız “Gelecek sezon da burada olacağım” diyebiliyor musunuz?
RAFA BENITEZ:
Şimdi böyle bir maçtan sonra karşılaşmadan bahsetmemiz gerekiyor eğer siz de istiyorsanız. Spekülasyonlardan konuşmaktan daha iyi çünkü…
INTERVIEWER:
Fakat taraftarlar bunu merak ediyor. Bunu anlıyorsunuz, öyle değil mi?
RAFA BENITEZ:
Gerçekten bunu çok iyi anlıyorum ama bu tür şeyleri kontrol edemezsiniz. O yüzden maçlardan ve futboldan konuşmamız lazım. Örneğin bugün sahada neler olduğunu sorabilirsiniz.
INTERVIEWER:
Bunu kontrol edebiliyor olmanız lazım.
RAFA BENITEZ:
Lütfen artık buna devam etmeyin. Yeter. Susun artık.
INTERVIEWER:
Tamam. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
RAFA BENITEZ:
Sağol.
ANALYSIS – CHELSEA
SIR ALEX FERGUSON:
Tek yapabileceğimiz şey gelecek hafta maçımızı kazanmak olacak. Biliyorsunuz ki bu maçı kazanmak istiyoruz. Sezonun son maçında taraftarlarımızın önünde zafer yaşamak istiyoruz. Wigan’ı formsuz bir takım olarak küçümsemek istemiyorum, çünkü çok iyi bir takım olduklarını düşünüyorum. Her şeyi değiştirebilirler. Futbolda neler olacağını asla bilemezsiniz. Bu çok çılgın bir spor… Bu çok delice bir spor…
STEVE BRUCE:
Bir gole ihtiyacımız vardı. Bizi kaldıracak bir güce ihtiyacımız vardı fakat eğer rakibinize bir açık verirseniz kazanırlar. Chelsea’nin zaferi de Manchester United’ı zor duruma soktu. Bu durumu kullanabilirdik ama maçta yeteri kadar iyi değildik.
MANCHESTER CITY V ASTON VILLA
ROBERTO MANCINI:
Bu maçı kaybetseydik bunu hak etmeyecektik. Maç başladığı gibi 1-0 mağlubiyetimizle sona erseydi bu haksızlık olurdu. Ama tabii ki bu futbol… Villa ilk golü attıktan sonra da iyi oynamaya devam ettik. İlk yarı bitmeden 2 gol attık. Bu goller çok önemliydi.
MARTIN O’NEILL:
Manchester City, harika bir gayret sarf etti. Tüm gün boyunca rakibimizin baskısı altında kaldık. Eğer deplasmandaki takım olduğumuzu göz önünde bulundurursak, iyi bir performans çıkardığımızı söyleyebiliriz. Çok iyi oynadık. O yüzden gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Oyuncularım adına da üzüldüm.
ROBERTO MANCINI:
Tottenham’ı yenmemiz lazım. Çok büyük bir maç olacağını düşünüyorum. Tüm taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var, çünkü harika bir maç olacak.
TITLE: TOTTENHAM V BOLTON
HARRY REDKNAPP:
Bizim için harika bir sezon oldu. Hala dördüncü sıradayız ve ligi dördüncü sırada bitirmek istiyoruz. Son iki maçtır çok enteresan şeyler yaşadık. Zaten bu yüzden futbol sektörünü seçmiştik. Taraftar böyle şeyler görmek istiyor. Tuttuğu takımların ligde yükselmesini görmek istiyorlar. Toplamda harika puanlara sahip olduk. Önceki yıllara göre büyük bir gelişme gösterdik. O yüzden hepimiz son maçımızın çok büyük olacağını biliyor.
OWEN COYLE:
Müthiş bir maç olduğunu düşündüm. Her iki takım da kazanmak için maça çıktı. Tom Huddlestone’un golü bir mucizeydi ve takımları ikiye ayırdı. Çok etkileyici bir vuruştu. Büyük hayal kırıklığına uğradık. Gerçeği söylemek gerekirse bir hiç elde ettik.
TITLE: STOKE V EVERTON
PHIL JAGIELKA:
Gerçekten neden o pozisyonun neden göz ardı edildiğini bilmiyorum. Bence sadece birkaç kişi bunun ofsayt olduğunu düşündü. Bence kesin değildi. I THINK IT WAS A LITTLE HARSH IT WOULD HAVE BEEN MY FIRST OF THE SEASON. Biliyorsunuz ki olan şeyleri değiştiremeyiz.
BIRMINGHAM V BURNLEY
ALEX MCLEISH:
Takımımızın gelişimi bu sezon çok iyiydi. Bizler takıma çok önemli şeyler kattık. Şimdi daha farklı şeylere bakıyoruz. Aynı yerde olmaktansa daha yüksek bir seviyeye geçiş yapmak istiyoruz.
TITLE: PORTSMOUTH V WOLVERHAMPTON
AVRAM GRANT:
Taraftar harikaydı. Bence taraftarımız ve oyuncularımız bir ödülü hak ediyor. Sahada yaşadığımız kötü anları hak etmiyorlar. Herkese futbol ruhunun ne demek olduğunu gösterdiler. Sorumluluğun, zor durumlarda sadakatin nasıl bir şey olduğunu gözler önüne serdiler.
FULHAM V WEST HAM
ROY HODGSON:
Her maçta tutarlı olmasalar da oyuncularımın performansından çok tatmin oldum. Sevinçten havalara uçtum diyebilirim. Premier Ligi kalitesine geri döndük. West Ham gibi iyi bir takım karşısında harika bir performans gösterdik ve maçı kazandık.. Gerçekten çok memnunum.
GIANFRANCO ZOLA:
Bizim için uzun ve yorucu bir sezon oldu. Bugün burada elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bu maç, daha fazlasını vermek istediğiniz karşılaşmalardan biri oldu.

No comments: