Wednesday, May 5, 2010

5 MAYIS 2010

Michael Jackson ürünlerinin resmi haklarını elinde bulunduran Uluslar arası Bravado grubunun avukatları, izinsiz olarak King Of Pop t-shirtleri satan T-Line Dizayn’dan her ürün için 500 sterlin talep etti.
Yahoo’nun haberine göre bu miktar dışında 100,000 sterlin daha talep eden şirketin patronları, izinsiz olarak Michael Jackson ürünleri satan diğer şirketlere de benzer yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

*******

Times Union’ın haberine göre 14 ve 15 Ağustos arası, New York’daki Ulusal Dans Müzesi’nde ilk kez popüler bir şarkıcı yer alacak. Saratoga Springs’deki müzede Michael Jackson anısına yapılacak etkinliklerle Popun Kralı’na yer ayrılacak. 1987 yılında kurulan müzede George Balanchine, Martha Graham, Bronislava Nijinska, Fred Astaire, Bill "Bojangles" Robinson gibi 43 dansçıyla ilgili materyaller yer alıyor.

******

Sawfnews’in haberine göre Michael Jackson’ın efsanevi klibi “Thriller” bir kez daha tarihin en etkili müzik videosu seçildi.
MySpace’in düzenlediği ankete katılan 1000 müziksever, müzik kriterlerinin belirlediği 20 klip arasından Thriller’ı seçti.
Thriler, oyların yüzde 15.2’sini alırken, ikinci klip OK GO’nun 2006 yılındaki internet fenomeni “Here It Goes Again” oldu. Britney Spears’ın “Baby One More Time”ı üçüncü olurken A-HA klasiği “Take On Me” ise dördüncü sırayı aldı.

**********

NBA Cleveland: Boston beat Cleveland 104-86 to level series at 1-1

NBA’de yarı final serisinde Boston Celtics, konuk olduğu Cleveland Cavaliers’i 104-86 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi.
DOĞAL
İlk yarıyı 52-48 önde kapatarak maça iyi bir başlangıç yapan Boston’da en skorer isim 22 sayı, 7 ribound, 1 asist kaydeden Ray Allen olurken, konuk ekibin kazanmasında etkili olan bir diğer isim 18 sayı, 10 ribound, 2 asist üreten Kevin Garnett oldu.
DOĞAL
Maçın en skorer ismi 24 sayı, 7 ribound, 4 asiste imza atan Lebron James olsa da, bu performansı ev sahibi ekip Cleveland’in mağlubiyetini engelleyemedi. Antawn Jamison ise 16 sayı, 6 ribound ile maçı sonlandırdı.


********

Tennis Italy 1: Wins for Williams sisters and Dementieva in Rome

Dünyanın bir numarası Serena Williams, Roma’da düzenlenen BNL d'Italia Turnuvası’nda İsviçreli rakibi Timea Bacsinszky’yi 7-6 6-1’lik setlerle mağlup etti. Avustralya Açık’tan beri oynamayan Williams, böylece turnuvada üçüncü tura yükseldi.
DOĞAL
Amerikalı Serena’nın ablası Venus Williams ise deneyimli İsviçreli tenisçi Patty Schnyder’i 6-2, 6-2’lik setlerle yenerek tıpkı kız kardeşi gibi bir üst tura yükseldi.
DOĞAL
Öte yandan Danimarkalı raket Caroline Wozniacki, İtalyan Maria Elena Camerin’i 6-1, 6-0’lık setlerle yendi.

*********

Tennis Murray: Andy Murray announces his entry into the AEGON Championship

Dünyanın beş numaralı tenisçisi Andy Murray, Londra’da düzenlediği basın toplantısında tarihi Quuens Club’da 7 ve 13 Haziran arasında gerçekleşecek 2010 AEGON Şampiyonası’na katılmak istediğini açıkladı.
DOĞAL
2009 yılında, 1938 yılının şampiyonu Bunny Austin’den beri Batı Londra’da düzenlenen AEGON Şampiyonası’nı kazanan ilk İngiliz tenisçi olan Andy Murray, bu turnuvanın Wimbledon öncesi çok iyi bir hazırlık olduğunu söyledi
DOĞAL
1890 yılında ilki düzenlenen ve İngiltere’nin en eski turnuvalarından biri olan AEGON Şampiyonası’nı heyecanla beklediğini açıklayan Murray, eski formuna geri dönmek için çok çalıştığını, bu yüzden kendisini daha iyi hissettiğini belirtti.

No comments: