Saturday, May 1, 2010

1 MAYIS 2010

MotoGP Spain 2: Dani Pedrosa takes pole position at the Spanish Grand Prix.

İspanya Grand Prix’si öncesi düzenlenen sıralama turlarını Honda pilotu Dani Pedrosa ilk sırada bitirerek yarışa birinci cepten başlama hakkı kazandı.
DOĞAL
İspanyol Pedrosa’yı Yamaha pilotu olan vatandaşı Jorge Lorenzo ikinci sırada izlerken, Ducati pilotu Casey Stoner üçüncü oldu.
DOĞAL
Öte yandan, Moto2 kategorisini Shoya Tomizawa kazanırken, 125cc’de en hızlı isim Marc Marquez oldu.

*****

Motorsport Aus crash: Car flies into spectators at Queensland Raceway.

Avustralya’da gerçekleşen bir yarış sırasında araçlardan biri bariyerleri aşarak iki seyircinin yaralanmasına neden oldu.
DOĞAL
Queensland Pisti’nde düzenlenen 300 kilometrelik yarışta Kain Magro’nun kontrolünü kaybetmesiyle yaralanan iki seyircinin durumlarının ciddi olmadığı açıklandı.
DOĞAL
Yaralanan seyirciler, apar topar ambülansla Ipswich Hastanesi’ne götürülürken, pilot Magro boynundan sakatlandı.

********

Tennis Rome 5 upd: Nadal, Ferrer, Verdasco and Gulbis all earn semi final places.
İtalya’da devam eden Roma Tenis Turnuvası’nda çeyrek final maçları oynandı ve yarı finale çıkan isimler belli oldu. İspanyol raket Fernando Verdasco, Sırp rakibi Novak Djokovic’i 7-6, 3-6, 6-4’lük setlerle eledi.
DOĞAL
Yarı finale çıkan bir diğer isim, ünlü Fransız tenisçi Jo-Wilfried Tsonga’yı 6-4, 6-1’lik setlerle mağlup eden bir başka İspanyol raket David Ferrer oldu.
DOĞAL
İsviçreli oyuncu Stanislas Wawrinka, 6-4, 6-1’lik setlerle yine bir İspanyol raket olan yıldız isim Rafael Nadal’a yenilerek elendi.
DOĞAL
Bir diğer İspanyol tenisçi Feliciano Lopez, vatandaşları kadar şanslı olamadı. Letonyalı Ernests Gulbis, Lopez’i 6-4, 6-1’lik setlerle eledi.

*********

Tennis Stuttgart 4: Jankovic and Safina crash out, Henin and Peer progress.

Stuttgart’ta devam eden Porsche Tennis Grand Prix’sinde Belçikalı yıldız Justine Henin, Sırp rakibi Jelena Jankovic’i 3-6, 7-6, 6-3’lük setlerle yenerek yarı finale yükseldi.
DOĞAL
Henin’in yarı finaldeki rakibi ise Rus raket Dinara Safina’yı 6-3, 6-2’lik setlerle eleyen İsrailli tenisçi Shahar Peer oldu.

*********

Sullivan unhappy at reports on West Ham plans
West Ham’ın sahiplerinden David Sullivan, bu yaz takımdaki oyuncuları gönderme gibi bir planlarının olmadığını açıkladı.
DOĞAL
Scott Parker, Carlton Cole, Matthew Upson ve Robert Green başta olmak üzere West Ham’ın birçok oyuncuyu elden çıkaracağı iddialarının ardından, Sullivan bu gibi haberlerin gerçek dışı olduğunu söyleyerek bilgi eksikliğiyle üretilen dedikodulardan sıkıldığını açıkladı.
DOĞAL
Sullivan, takıma bu yaz yeni oyuncular alacaklarını belirtirken yeni gelecek oyunculara haftada 25,000 sterlinden daha fazlasını ödeyemeyeceklerini sözlerine ekledi.

No comments: