Friday, April 30, 2010

30 NİSAN 2010

NBA Atlanta: Milwaukee Bucks beat Atlanta 91-87 for 3-2 lead in play-offs.
NBA’de play-off karşılaşmasında Milwaukee Bucks, Philips Arena’da konuk olduğu Atlanta’yı 91-87 mağlup ederek seride durumu 3-2’ye getirdi.
DOĞAL
Ev sahibi ekip Atlanta Hawks, ilk yarıyı 46-43 önde kapatsa da, Milwaukee ikinci yarıda yükselişe geçerek seride öne geçti.
DOĞAL
Milwaukee’de en skorer isim 25 sayı, 4 ribound, 3 asiste imza atan Brandon Jennings olurken, konuk takımın kazanmasında etkili olan bir diğer isim 19 sayı, 6 ribound, 5 asist ile maçı noktalayan John Salmons oldu. Temsilcimiz Ersan İlyasova ise 7 sayı, 7 ribound, 1 asist kaydetti.
DOĞAL
Atlanta’da ise en skorer isim 25 sayı, 11 ribound, 2 asist üreten Al Horford olsa da, bu başarısı takımının mağlubiyetini engelleyemedi. Horford’u 22 sayı, 4 ribound ile Marvin Williams takip etti.

********

TITLE: RYAN SHAWCROSS – STOKE CITY
Sezonun özellikle son haftalarında hangi takımın şampiyon olacağı ve hangi takımların küme düşeceğiyle ilgili büyük tartışmalar yaşanır. Bu nedenden dolayı Stoke City, taraftarlar tarafından kutlanmayı hak edecek bir başarı yakalasa da manşetlere çıkamıyor. Takım, Premier Lig’deki ikinci sezonunu yaşadıktan sonra ligde kalmayı tekrar başardı.
RYAN SHAWCROSS:
Kaybettiğimiz puanların miktarını göz önünde bulundurduğumuzda çok iyi bir sezon yaşadığımızı söyleyebilirim. Eğer bahsettiğim maçları kazansaydık ilk 6’da yer alabilirdik. Fakat Premier Lig’deki ikinci sezonumuz olmasına rağmen kimsenin durumdan şikayetçi olduğunu sanmıyorum. Yine de her zaman daha iyisini yapmak isteriz. Sezonun başında çok iyi değildik ama formumuzu kazanıp gittiğimiz yolda ilerledik. Hırsımız bize çok yardımcı oldu. Fakat daha iyisini yapmak için çalışacağız ve umarım son maçlarımızı kazanırız.
Geçen sezonu baz aldığımızda Stoke City, deplasmanda aldığı puanları neredeyse ikiye katladı. But the Britannia Stadium has not been quite the fortress it was.
RYAN SHAWCROSS:
Premier Lig’de bir sezon daha yaşadık. Bir yıl daha deneyimimiz oldu. Deplasmanda iyi bir performans gösterdik ama kendi evimizde biraz hayal kırıklığına uğradık, çünkü altımızdaki takımlara karşı oynasak bile beklediğimiz gibi iyi sonuçlar elde edemedik. Umarım son birkaç maçımızda hem deplasmanda, hem de kendi evimizde daha iyi bir performans gösteririz. Tabii ki gelecek sezon da başarılı olmak istiyoruz.
Stoke City, ikinci sezon sendromu yaşayıp başarısız olabilirdi ama oyuncular bu durumdan etkilenmedi. Tam tersine, bu deneyimi bir avantaj haline getirdiler.
RYAN SHAWCROSS:
Bu sezon nasıl oynadığımız önemli bir faktör. Herkesin ne yapması gerektiğini biliyorduk. Bunun planlarını yaptık. İkinci sezonunuzda gittiğiniz tüm stadyumların nasıl olduğunu bilerek oynarsınız. Aşama aşama ilerleyip deplasmanda kendimizi geliştirdik.
Stoke City’de üçüncü sezonunu geçiren Shawcross hala gelişmekte olan bir oyuncu… Sezonun iki ayında yeşil sahalara çıkmasa da he leads the defence in terms of total defensive blocks and clearances made.
RYAN SHAWCROSS:
Bence ilk sezonumda birçok hata yapıyordum. Bu hatalarımı azalttım ve biraz daha konsantre oldum. Artık daha verimliyim. Sadece 22 yaşındayım ve diğer defans oyuncularının 26 ya da 27 yaşında olduğunu göz önünde bulundurursak daha öğreneceğim çok şey var. Menajerimiz benim kendi kimliğimi kaybetmeden gelişmemi önderdi. Umarım ondan daha çok şey öğrenirim.
Shawcross aynı zamanda performanslarının ve hatalarının detaylıca analiz edildiğini de öğrendi. Şubat ayında hatalı bir müdahele yaparak Arsenal oyuncusu Aaron Ramsay’in bacağının kırılmasına neden oldu ve Arsene Wenger tarafından eleştirildi. Aynı hafta İngiltere Milli Takımı’na ilk kez çağrıldı. Fakat sakatlığı ve cezasının ardından hala bu yaz ülkesini temsil
SOT: RYAN SHAWCROSS (ENGLISH)

etme umudu var mı?
RYAN SHAWCROSS:
Tabii ki amacım İngiltere Milli Takımı’nda oynamak fakat bunun zor olacağının farkındayım. Çünkü uzun süredir forma giymiyordum. İngiltere Milli Takımı’nın menajeri de hep formunu koruyan oyuncuları seçer. Kendimi bu oyuncuların içinde sayamıyorum. Gerçekten çok iyi oynayan oyuncular Milli Takım’da yer almalı. Umarım ligin son birkaç maçında formuma geri dönüp iyi oynarım. Milli Takım’a girmeye ihtiyacım olduğunu biliyorum, ancak tüm sezon boyunca tutarlılığınızı devam ettirirseniz ülkenizi temsil etmek için çağırılırsınız.
Shawcross, Stoke City’nin 7-0 kaybettiği Chelsea maçında yeşil sahalara geri döndü, fakat oyuncu o günü unutmak ve unutturmak istiyor. Bunun için de elinden gelenin en iyisini yapmak istiyor.
RYAN SHAWCROSS:
Takımdaki insanları forma geri döndürmek için bisiklet sürmeye ikna etmeye çalışıyoruz. Umarım az da olsa bu egzersizi yapanlar olur. Zinde olmak için çok iyi bir yöntem… Stoke City de bu değişik yöntemleri uygulamada çok başarılı… Umarım bazı insanları bisiklet sürmeye ikna edebiliriz.
Ligin bitimine az bir süre kala Stoke City, Premier Lig’de bir sezon daha oynamayı garantiledi. Artık oyuncular gönül rahatlığıyla pedal çevirebilir, fakat Tony Pulis’in bir hedefi daha var.

RYAN SHAWCROSS:
Menajerimiz her zaman bir önceki sezondan daha fazla puan toplamamızı ister. Umarım bunu yapabiliriz ve bunu başardıktan sonra profesyonel davranıp puanlar toplamaya devam etmeniz gerekir. En yüksek her zaman en iyisidir. Herkese ne kadar iyi olduğumuzu göstermek istiyoruz.
Stoke City’nin heybetli defans oyuncusu Shawcross’un kalbi, bu yaz daha büyük bir sahneye çıkıp kendisini göstermekten yana…


********

Sunderland v manchester united

Bu sezon, Manchester United kendisini alışılmışın dışında bir yerde buldu. Son üç yıldır United, son maçlara tüm kozları elinde bulundururken giriyordu ve bu maçlardan keyif alıyordu. Fakat Manchester United, bu kez ikinci sırada ve Alex Ferguson’un adamları önlerinde bulunan Chelsea’yi geçmeyi umuyorlar.

Sir alex ferguson:
Şampiyonluğu kimin kazanacağını son maç belirleyecek gibi görünüyor. Son maçımızı kazanmak istiyoruz. Tabii ki birkaç hafta geriye dönme şansımız olsa her şey daha güzel olurdu.

Ayın başında hayati önem taşıyan puanlar kaybedildi ve geç de olsa Tottenham’ı yenerek toparlayan Manchester United, şampiyonluk yarışındaki rakibi Chelsea’yi kapana kıstırdı.

Sir alex ferguson:
Bence geçen hafta başarılı olmamızın nedeni soğukkanlı davranmamızdı. Harika bir performans gösterdik ve oyunun her dakikasına hakim olduk. Rakibimiz Tottenham, sadece maçın bitimine son 20 dakika kala çıtayı yükseltti. Maçın en keyifli anları o dakikalardı.

Wayne Rooney, geçen hafta sonu yılın oyuncusu seçilmişti, fakat 26 yaşındaki golcü oyuncu kasığındaki sakatlık nedeniyle son iki maçta forma giyemeyecek gibi görünüyor.


Sir alex ferguson:

Wayne, kendisini geliştirerek çok yüksek bir seviyeye taşıdı. Olgunluğuyla maçlarda otorite kurdu. Genç oyuncular bu olgunluğa 20’li yaşların ortalarına kadar ulaşamazlar. Rooney de bu özelliğini göstermeye başladı. Fakat ne yazık ki birkaç sakatlık geçirdi ama bu elinde olmayan bir şeydi. Wayne genel olarak sezon boyunca mükemmeldi.


Ferguson’un takımı Light Stadyumu’nda her zaman harika oynadı. Sunderland deplasmanındaki son 7 maçında yenilemeyen Manchester United, bu maçlardan 5’ini kazanmıştı. Sunderland, kazandığı 44 puandan 34’ünü kendi evinde kazanmasına rağmen, menajer Steve Bruce bu seferki maçın kolay olmayacağını biliyor.

Steve Bruce:
Bu maçtan daha sertini düşünemezdik doğrusu. Çünkü Manchester United, hayal edebileceğimizden daha çok zorlayacak bizi… United oyuncuları, genellikle böyle bir performans gösteriyorlar ve bundan dolayı maçlarını kazanıyorlar zaten... Fakat Manchester United, yine en iyi performansını gösterirse onlar açısından iyi olur, çünkü biz de en iyi performansımızı göstereceğiz. Onları yenmek için elimizden geleni yapacağız. Bu yıl kendi sahamızda çok iyi oynadık. Çok heyecanlı bir maç olacağından şüpheniz olmasın.

Sir alex ferguson:
Söyleyebileceğim tek bir şey var. Liverpool’un iyi bir performans gösterip Chelsea’yi yenmesini umuyoruz. Sunderland maçına harika bir formda çıkmamız gerekiyor. Çünkü rakibimizin en iyi performansını göstereceğini biliyoruz. Sunderland’in altında kalmamamız lazım. Ligdeki tüm takımlar çok iyi. Zaten İngiltere Premier Ligi bu yüzden harika…

Bu hafta sonu şampiyonluk yarışı açısından çok önemli bir hafta olacak. Chelsea’nin en ufak bir hatası kupanın Old Trafford’da kalmasını sağlayabilir.

*********

Tennis Stuttgart 3: Wozniacki suffers shock defeat, Jankovic and Henin progress.

Stuttgart’ta devam eden 2010 Porsche Tennis Grand Prix’sinde dünyanın iki numaralı raketi Caroline Wozniacki, Çek rakibi Lucie Safarova’ya sadece 66 dakikada 6-4, 6-4’lük setlerle mağlup olarak turnuvaya veda etti.
DOĞAL
2008’de bu turnuvada şampiyon olan ünlü Sırp raket Jelena Jankovic, Bulgar rakibi Tsvetana Pironkova’yı 6-2, 6-2’lik setlerle yenerek eledi.
DOĞAL
Belçikalı yıldız Justine Henin ise vatandaşı Yanina Wickmayer’i 6-3, 7-5’lik setlerle mağlup ederek tur atlayan bir diğer isim oldu.

*******

TITLE: WIGAN V HULL CITY
Geçen hafta West Ham tarafından yenilen Wigan, bu sonuca çok fazla kafayı takmadı, çünkü takım küme düşmekten kurtuldu. Tottenham karşısında 9-1 yenilen Roberto Martinez’in takımı, Chelsea ve Arsenal’i yenerek bu yenilgiyi dengeledi.
İspanyol adam, başkanı Dave Whelan’la oturup bu yaz kimin gidip, kimin kalacağına karar verecek. Her iki durumda da, Wigan bir sonraki sezonda küme düşme hattındaki takımlara yakın olmak istemiyor.
Kaleci Chris Kirkland, West Ham maçında geçirdiği sakatlığında Carlton Cole’u suçlamadığını söyledi. Kalecinin sakatlığı, yedi dikiş atılmasına neden olmuştu ve izi kalmıştı.
Hull City’de gerçekleşen menajer değişikliği sonrası pek bir değişiklik olmadı. Iain Dowie, kaplanların küme düşmesinden önce takımına sadece 4 puan kazandırabilmişti.
Başkan Adam Pearson, borçların yaklaşık 40 milyon poundu bulduğunu ve bu borcun her şeyi değiştireceğini söyledi. Pearson, ilk olarak yüksek ücret alan oyuncuları göndermeyi planlıyor.
En çok dikkat çeken oyuncu ise Steven Hunt… İrlandalı futbolcunun değeri en az dört milyon pound…
Öte yandan kiralık oynayan Amerikalı Jozy Altidore, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da geçen hafta sonu Sunderland’in zaferi ile sonuçlanan maçta kırmızı kart gördüğü için özür diledi. Altidore’un gelecek sezon KC Stadyumu’nda oynaması beklenmiyor.

************

TOTTENHAM V BOLTON
Kuzey Londra takımında artık her yıl geleneksel olarak büyük beklentiler koca bir hayal kırıklığına dönüşüyordu. Fakat bu sefer Tottenham Hotspur, ligin bitimine sadece üç maç kala Şampiyonlar Ligi’ni garantiledi gibi görünüyor. Tottenham, biraz daha puan alsaydı ilk 3’e bile girebilirdi. Laf aramızda, bu sezon Tottenham’ın yılı olabilirdi.
JERMAIN JENAS:
Biz bu yıl çok iyi bir performans gösterdik. Özellikle de Arsenal ve Chelsea karşısında potansiyelimizi gösterdik. Son maçlarımızı oynamayı iple çekiyoruz. Sezon sonunda böyle bir pozisyonda olmayı herkes ister. Sezon boyunca bir hiç uğruna oynamayı kimse istemez. Bizim amacımız Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkmak… Şu anda da hemen hemen olmak istediğimiz yerdeyiz.
Evet, Tottenham 4. sırada olmayı hayal ediyordu ve aynı yerde kalmak istiyor. 2006 yılında Martin Jol’un başında olduğu Tottenham, o güne kadarki en iyi Premier Ligi sezonunu yaşadığı için memnundu. Tottenham, ligin son maçında West Ham’ı yenerse ligi dördüncü sırada bitirecekti. Fakat takım, 2-1 yenilerek büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Tottenham’ın rakibi Arsenal ise Wigan’ı 4-2 yenerek öne geçmişti.
JERMAIN JENAS:
O gün bizim için gerçekten çok zor gelmişti. Hepimiz sezon boyunca ligi dördüncü sırada bitirme beklentisi içindeydik. Gerçekten çok iyi bir performans sergilemiştik. Fakat son gün büyük bir talihsizlik yaşamıştık. Derinden yaralanmıştık ve büyük ihtimalle birçoğumuz asla o günü unutamayacağız. Aklımızın bir köşesinde sürekli bu olayı hatırlayacağız. O duyguyu bir kez daha yaşamak istemiyorum, diğer çocukların da aynı şeyi yaşamak istemediklerinden eminim. Bu olayın tekrar olmaması için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.
O zor günlerin ardından Tottenham, inişli çıkışlı bir grafik gösterdi. Hala bir tutarlılık yakalanamadı. Harry Redknapp, Ekim 2008’de Juande Ramos’un yerine geçtiğinde takımın durumu çok kötüydü. Daha sonra Tottenham dramatik bir döneme girdi. Takım tüm sezon boyunca ilk 4’te ya da ilk 4’e yakın bir pozisyonda yer almasına rağmen geçen sezon ligi ilk 4’te bitirme hayaline kavuşamadı.
JERMAIN JENAS:
Redknapp bizi o sezon küme düşme hattından kurtarıp Şampiyonlar Ligi vizesi alma savaşına yönlendirmişti. Bu sezon da Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansımız var. Bence Redknapp çok büyük bir şey başardı. Tüm oyuncular onun harika bir menajer olduğunun farkında…
Tottenham, küme düşmekten kurtulmuş bir takım olan Bolton’ı ağırlıyor. Redknapp, 18 ay evvel Tottenham’a ilk geldiğinde ilk işi Bolton’ı 2-0 yenmek olmuştu. Tottenham; Manchester City, Aston Villa ve Liverpool’un kendisi geçmesini önlemek için sadece Bolton maçını değil, önündeki tüm maçları kazanmak zorunda… Takımın kendi sahası Lane’de oynadığı maçlar çok önemli, çünkü Tottenham deplasmanda oynadığı maçlarda çok başarılı değil. Çarşamba günü oynayacağı Manchester City maçını şimdiden düşünmeye başlayan Tottenham, Ekim ayında Reebok Stadı’nda oynadığı ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan Bolton maçındaki hatalarını tekrarlamak istemiyor.
JERMAIN JENAS:
Bolton’ın kapasitesinin iyi olduğunu biliyoruz. Bolton, her zaman zor bir rakip oldu. Hiçbirimiz Bolton karşısında oynamaktan zevk almıyoruz. Çok çalışan bir takımı yenmek her zaman zordur. Bu maçta burnumuzun sürteceğinin farkındayız. Eğer Bolton’ı yenersek ve Manchester City de kendi maçını kazanırsa City karşısına çıkacağımız maç bir kupa finali gibi olacak ve kimin dördüncü sırayı alacağını belirleyecek.
Tottenam taraftarı bir kez daha büyük bir beklenti içerisinde… Fakat bu sefer inançları daha güçlü… Bu sezon Tottenham, taraftarının güvenini tazeledi ve herkes olumlu düşünüyor. Acaba Tottenham, çok konuşulan potansiyelini sonunda kanıtlayabilecek mi? Ne dersiniz?

********

Soccer USA: Unveiling of U.S.A.'s World Cup shirt for South Africa.

2010 DÜNYA KUPASI
ABD'NİN YENİ FORMASI TANITILDI

Amerika Birleşik Devletleri'nin Milli Futbol Takımı, Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 FIFA Dünya Kupası öncesi yeni formasını kamuoyuna tanıttı.
DOĞAL
Nike'ın Amerika Milli Takımı için özel olarak ürettiği forma, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılan özel bir pamuk ipliğinden yapıldı.
DOĞAL
Forma yapılırken, Amerika Birleşik Devletleri'nin 1950 Dünya Kupası'nda İngiltere'yi 1-0 yendiği maçta giydiği formanın stili baz alındı.
DOĞAL
1950 Dünya Kupası'nda Amerika Milli Takımı'nın kaptanlığını yapmış olan Walter Bahr, forma tanıtımına onur konuğu olarak çağrılırken, takımın şu anki teknik direktörü Bob Bradley hala 1950 yılında kazanılan zaferlerden dolayı gurur duyduklarını açıkladı.

No comments: