Sunday, April 11, 2010

11 NİSAN 2010

NBA Sacramento: Mavericks comfortably beat the Kings 126-108

Sacramento Kings, ARCO Arena’da konuk ettiği Dallas Mavericks’e 126-108 mağlup oldu. Dallas, böylece bu sezonki 53. zaferine imza attı.
DOĞAL
Maçın en skorer ismi, 39 sayı, 2 asist, 7 ribound üreten Dirk Nowitzki olurken, Dallas Mavericks’in kazanmasında etkili olan bir diğer isim 25 sayı, 6 asist, 2 ribound kaydeden Jason Terry oldu.
DOĞAL
Ev sahibi ekip Sacramento Kings’de ise en skorer isim 30 sayı, 6 ribound ile Carl Landry olurken, Tyreke Evans 27 sayı, 6 asist, 8 ribound ile maçı sonlandırdı. Fakat Landry ve Evans’ın bu performansları Sacramento’nun mağlubiyetini engelleyemedi.
DOĞAL
Öte yandan NBA'de oynanan diğer karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı.
CHARLOTTE 99-95 DETROIT
INDIANA 115-102 NEW JERSEY
WASHINGTON 95-105 ATLANTA
MEMPHIS 101-120 PHILADELPHIA
MILWAUKEE 90-105 BOSTON
DENVER 85-104 SAN ANTONIO
LA CLIPPERS 107-104 GOLDEN STATE

*********

NASCAR Avondale: Ryan Newman wins Sprint Cup Subway Fresh Fit 600
Nascar yarışları Phoenix pistinde Sprint Cup Subway Fresh Fit 600 ile devam etti. Arizona’daki 378 turluk yarışı kazanan isim 190 puan toplayan Chevrolet pilotu Ryan Newman oldu. Newman, böylece Nascar’daki 14. zaferini elde etti.
DOĞAL
Newman’dan sonra yarışı sırasıyla Jeff Gordon, Jimmie Johnson, Mark Martin ve Juan Pablo Montoya bitirmesiyle beraber ilk 5 sırayı Chevrolet pilotları almış oldu.
DOĞAL
Öte yandan 15. turda 30 doğum gününü kutlayan Kasey Kahne ve Dodge pilotu Kurt Busch’un kaza yapmasıyla yarışta ilk sarı bayrak açıldı. Duvara çarpan Ford pilotu Kahne yarışı 39. sırada tamamlayabildi.

******

MotoGP Qatar 2: Stoner quickest under the lights in Qatar first practice

MotoGP’de Losail pistinde gerçekleşen sıralama turlarını Avustralyalı Casey Stoner kazandı. Ducati pilotu Stoner, böylece Katar Grand Prix’i yarışına ilk cepten başlama hakkını kazandı.
DOĞAL
Stoner’ı Yamaha’nın İtalyan pilotu Valentino Rossi ikinci sırada izlerken, yarışı üçüncü bitiren isim son şampiyon Rossi’nin İspanyol takım arkadaşı Jorge Lorenzo oldu. Honda’nın Fransız pilotu Randy De Puniet ise dördüncü oldu.
DOĞAL
İsmi Moto2 olarak değiştirilen 250cc kategorisinde ise ilk cepten başlama hakkı kazanan isim Moriwaki’nin İspanyol pilotu Toni Elias olurken, 125cc kategorisinde bir başka İspanyol olan Derbi pilotu Marc Marquez ilk sırayı aldı.

******

Triathlon Sydney: Bevan Docherty and Barbara Diaz win opening round of ITU World Champs
2010 Dünya Triathlon Şampiyonası’nın ilk etabı Sydney’de koşuldu. Erkekler kategorisini 1 saat 51 dakika 27 saniyelik derecesiyle Bevan Docherty kazanırken, Rus Alexander Brukhankov ikinci sırayı aldı. Fransız David Hauss ise üçüncü oldu. Yeni Zelandalı Docherty, bu zaferiyle genel sıralamada 800 puan ile liderliğe oturdu.
DOĞAL
Bayanlarda ise Şilili Barbara Riveros Diaz yarışı 2 saat, 4 dakika, 19 saniye ile ilk sırada bitirirken, onu ikinci olarak Yeni Zelandalı Andrea Hewitt izledi. Avustralyalı Emma Moffatt ise üçüncü oldu.

*******

Marathon Paris: Tola wins men's race, Bayisa claims women's title
Fransa’da gerçekleşen Paris Maratonu’nda zafer Etiyopyalı atletlerin oldu. Erkekler kategorisini Etiyopyalı Tadesse Tola 2 saat 6 dakika 41 saniyelik derecesiyle kazanırken bayanlarda vatandaşı Atsede Bayisa yarışı ilk sırada bitirdi.
DOĞAL
Tola’yı Kenyalı Aldred Kering ikinci sırada izlerken bir başka Kenyalı atlet Wilson Kipsang üçüncü oldu.
DOĞAL
Bayanlarda Atsede Bayisa, 2 saat 22 dakika 4 saniyelik derecesiyle Belçikalı Marleen Renders’ın 2002 yılında kırdığı rekoru 1 dakikalık farkla egale etti. Bayisa’yı Fransız Christelle Daunay ve Etiyopyalı . Beyene Tsegaye Tirfi, ikinci ve üçüncü sırada izledi.

********

Liverpool Menajeri Rafael Benitez, gelecek sezon takımının Premier Ligde şampiyon olması için 60 milyon sterlinin gözden çıkarılması gerektiğini iddia etti.
DOĞAL
En iyi futbolcuların yaklaşık 20 milyon sterline mal olduğunu hatırlatan Benitez, Liverpool’un üç büyük transfere ihtiyacı olduğunu söyledi.
DOĞAL
İspanyol teknik adam, takımının gelişebileceğini, fakat önce transfer sezonunda en iyi isimleri kadroya katılması gerektiğini belirtirken, hedefledikleri isimleri almanın en kolay yolunun yüksek ücret teklif etmek olduğunu vurguladı.
DOĞAL
Benitez’in sözleri, geçen sezonun en büyük transferi Alberto Aquilani’nin sakatlığı nedeniyle elverişsiz bir sezon geçirdiği için yedek yıldız oyuncular istediği yorumlarına yol açtı.

No comments: