Sunday, April 25, 2010

25 NİSAN 2010

Tennis Fed USA 1: USA and Russia level at one-each after first day

Fed Cup’ın Birmingham ayağında ABD ve Rusya takımları karşı karşıya gelerek 1-1 berabere kaldılar.
DOĞAL
Amerikalı Melanie Oudin, Rus rakibi Alla Kudryavtseva’yı 6-3 6-3’lük setlerle yendi. Fakat ünlü Rus raket Elena Dementieva, Oudin’in takım arkadaşı Bethanie Mattek-Sands’ı 6-4 6-3’lük setlerle yenerek ülkesine beraberliği getirdi.
DOĞAL
İtalya ile karşılaşacak takımı Oudin ve Dementieva arasında oynanacak maç belirleyecek.

********

NBA Utah: Utah Jazz beat Denver Nuggets 105 - 93
NBA’de play-off mücadelesinde seriye 2-0 geride başlayan Utah Jazz, EnergySolutions Arena’da konuk ettiği rakibi Denver Nuggets’ı 105-93 mağlup etti. İlk yarıyı 52-48 önde kapatarak maça iyi bir başlangıç yapan Utah, böylece serideki durumu 2-1’e getirdi.
DOĞAL
Maçın en skorer isimleri 25’şer sayı kaydeden Carmelo Anthony ve Chauncey Billups olsa da, bu performansları konuk ekip Denver’ın mağlubiyetini engelleyemedi.
DOĞAL
Ev sahibi takım Utah’ta ise en skorer isim 24 sayı, 2 ribound, 10 asist ile maçı sonlandıran Deron Williams olurken, onu 22 sayı, 19 ribound, 3 asist ile Paul Millsap takip etti. Temsilcimiz Mehmet Okur ise sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemedi.

*****

Athletics USA: USA v. The World at the Penn Relays, with Usain Bolt
ADDITIONAL INFORMATION:
Philadelphia’daki Pennsylvania Üniversitesi’nde gerçekleşen Penn Relays yarışlarında 4x100 metre kategorisinde Jamaikalı Usain Bolt, Amerikalı rakibi Ivory Williams’ı geçerek takımına zafer yaşattı. Jamaika takımı, sürat koşusunda da gülen taraf oldu.
DOĞAL
Öte yandan uzun mesafe koşusunu Alex Kipchirchir, Mark Mutai, Alfred Kirwa Yego ve Josephat Kithii’den kurulu Kenya takımı kazandı.
DOĞAL
Bayanlarda ise 4x100 metre yarışında Lisa Barber, Allyson Felix, Mikele Barber ve Carmelita Jeter’dan kurulu Amerika takımı ipi göğüsledi.
DOĞAL

*********

Marathon London: Wins for Tsegaye Kebede and Liliya Shobukhova.
Londra Maratonu’nu Etiyopyalı Tsegaye Kebede 2 saat, 5 dakika, 19 saniyelik derecesiyle yarışı ilk sırada bitirerek, Kenyalıların 6 yıldır süren egemenliğine son verdi. Kenyalı Emmanuel Mutai ikinci olurken, Faslı Jaouad Gharib üçüncü sırayı aldı. 23 yaşındaki Kebede geçen sene bu maratonda 2. olmuştu.
DOĞAL
Bayanlarda ise 32 yaşındaki Liliya Shobukhova, Londra Maratonu’nu kazanan ilk Rus bayan atlet oldu. Shobukhova’yı vatandaşı Inga Abitova ikinci sırada izlerken, Etiyopyalı Aselefech Mergia üçüncü oldu.

******

Tennis Fed Italy 2: Italy take 2-0 lead against Czech Republic on day one.

Fed Cup’ın Roma ayağında, İtalya ve Çek Cumhuriyeti takımları arasında oynanan maçlardan sonra seride durumu 3-0’a getiren İtalya, final biletini garantiledi.
DOĞAL
İtalyan raket Flavia Pennetta, Çek rakibi Petra Kvitova’yı 7-6 ve 6-2’lik setlerle yenerek takımını öne geçirdi.
DOĞAL
2006 ve 2009’da kupayı müzesine götüren İtalya’nın finaldeki rakibini ABD ile Rusya arasında Birmingham'da oynanmakta olan maçlar belirleyecek.

********

Burnley 0 - 4 Liverpool

Liverpool’un deplasmanda Burnley’i 4-0 mağlup etmesinin ardından ev sahibi takımın küme düşüşü kesinleşti. Steven Gerrard’ın iki gol attığı maçın ardından Liverpool, ligi ilk 4’te bitirme umudunu yitirmezken, 27 puanı bulunan Burnley, sezonun son iki maçını kazansa dahi Premier Lig’de kalamayacak. Maxi Rodriguez ve Ryan Babel’in de gol attığı maç sonrası Championship’e geri dönen Burnley’de oyuncular ve taraftarlar büyük üzüntü yaşadı.

********

Cycling Belgium: Kazakh Alexander Vinokourov wins Liege-Bastogne-Liege.

Belçika’da 96. kez düzenlenen Liege-Bastogne-Liege Bisiklet Turnuvası’nda gülen isim Kazakistanlı Alexander Vinokourov oldu.
DOĞAL
Kanında dopingli maddelere rastlandıktan sonra 2 yıl pistlerden uzak kalan Vinokourov, yarışlara geri dönüşünün ardından ilk büyük zaferini yaşadı.
DOĞAL
Dünya şampiyonasında son 3 yılda 2 kez ikinci olan Rus Alexandr Kolobnev ise ikinci sırayı aldı.

No comments: