Wednesday, April 21, 2010

21 NİSAN 2010

WC Ball Update: Adidas unveil World Cup ball at glittering ceremony.

Güney Afrika’da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası öncesi, Alman spor markası Adidas, organizasyonda kullanılacak "JABULANI" adındaki topu Herzogenaurach’ta düzenlenen bir törenle kamuoyuna gösterdi.
DOĞAL
"Grip'n'Groove" adı verilen dış yüzey tasarımı ile dünyanın en iyi futbolcularına her türlü hava ve zemin koşulunda topu mükemmel kavrama imkanı veren ve Zulu dilinde kutlama anlamına gelen "JABULANI", Güney Afrika'da Altın şehir olarak bilinen Johannesburg’dan esinlenen bir tasarıma ve yepyeni bir teknolojiye sahip.
DOĞAL
Törende Güney Afrika Milli Takımı Teknik direktörü Carlos Alberto Parreira, Dünya Kupası’nda iyi bir performans göstererek tur atlamak istediklerini belirterek antrenmanlarda çok çalıştıklarını söyledi.
DOĞAL
Öte yandan Altın ayakkabıyı kimin kazanacağıyla ilgili tahmin yürütülmesi istenen eski Almanya Milli Takım oyuncusu ve menajer Franz Beckenbauer, ödülün sahibinin Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ya da İngiliz oyuncu Wayne Rooney olacağını söyledi.
*****

Cycling Fleche: Cadel Evans wins, Contador third in Fleche Wallonne

Belçika’da düzenlenen Walloon Arrow Bisiklet Turnuvası’nda kazanan isim, son dünya şampiyonu Cadel Evans oldu. Avustralyalı Evans, 199.5 kilometrelik yarışı 4 saat, 42 dakika, 15 saniyelik derecesiyle ilk sırada bitirdi.
DOĞAL
Rotası yokuş yukarı olan zorlu yarışta Evans’ı İspanyol rakibi Joaquin Rodriguez ikinci sırada izlerken, bir başka İspanyol Alberto Contador üçüncü oldu.
DOĞAL

*******

NBA Denver: Denver face Utah
DURATION:
2:00

SUGGESTED LEAD IN:

NBA’de play-off mücadelesinde Denver Nuggets, Pepsi Center’da konuk ettiği Utah Jazz’e 114-111 mağlup oldu.
DOĞAL
Temsilcimiz Mehmet Okur’un sakatlığı nedeniyle oynayamadığı maçın en skorer ismi 33 sayı, 2 ribound, 14 asist ile maçı sonlandıran Deron Williams olurken, konuk ekip Utah’ın kazanmasında etkili olan bir diğer isim 20 sayı, 15 ribound, 2 asist üreten Carlos Boozer oldu.
DOĞAL
Çekişmeli geçen maçta ev sahibi takım Denver’da ise en skorer isim 32 sayı, 6 ribound, 4 asist kaydeden Carmelo Anthony olurken, Nene 18 sayı, 6 ribound ile oynadı.
DOĞAL
NBA'de oynanan diğer play-off mücadelelerinde ise şu sonuçlar alındı:
LA LAKERS 95-92 OKLAHOMA CITY
PHOENIX 119-90 PORTLAND
CLEVELAND 112-102 CHICAGO
ATLANTA 96-86 MILWAUKEE (Ersan İlyasova: 13 sayı, 15 ribound)
BOSTON 106-77 MIAMI

******

WC 50 Days: 50 days until the World Cup

Güney Afrika’da düzenlenecek Dünya Kupası’na 50 gün kaldı. 11 Haziran’da Güney Afrika ve Meksika arasında Johannesburg’da oynanacak maçla başlayacak organizasyon, Afrika’da düzenlenecek ilk Dünya Kupası olması nedeniyle önem taşıyor. Ulaşım ve stat hazırlıklarında büyük sorunlar yaşayan organizatörler, 350.000 seyircinin katılımı beklenen turnuvaya artık hazır olduklarını iddia etti.
DOĞAL
Organizatörlerin Dünya Kupası için büyük paralar harcaması Güney Afrika halkını da ikiye bölmüş durumda… Halkın bir kısmı bu paraların ülkedeki fakirlere dağıtılmasının daha doğru olacağını söylerken, bir başka kesim turnuvanın ülkeye prestij kazandıracağını düşünüyor ve açılışı kutlamalarla yapmayı planlıyor.

No comments: