Friday, April 23, 2010

23 NİSAN 2010

Athletics Merritt: Olympic and world champion tests positive for drugs
400 metrede Olimpiyat ve dünya şampiyonu olan LaShawn Merritt, Anti-Doping Ajansı tarafından yasaklı ilaç kullandığı gerekçesiyle geçici süreliğine spordan men cezası aldı.
DOĞAL
Ekim 2009 ve Ocak 2010 arasında yapılan üç testte kanında yasaklı maddelere rastlanan Merritt, bencilce ve çocukça bir hata yaptığını kabul ederek, ailesi, arkadaşları ve sponsorlarından af diledi.
DOĞAL
Bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, dava sonuçlanana kadar yarışamayacak olan ünlü atletin kanında, erkeklerin cinsel gücünü arttıran ExtenZe ürününe de rastlandı.

*******

NBA Orlando: Orlando Magic beat Bobcats 92-77

NBA’de play-off mücadelesinde Orlando Magic, Amway Arena’da konuk ettiği Charlotte Bobcats’i 92-77 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi.
DOĞAL
Maçın en skorer ismi 27 sayı, 3 ribound, 3 asist kaydeden Stephen Jackson olsa da, bu performansı konuk ekip Charlotte’ın mağlubiyetini engelleyemedi. Gerald Wallace ise 15 sayı, 6 ribound, 1 asist ile maçı noktaladı.
DOĞAL
İlk periyoda 18-14 önde başlayan Orlando Magic’te ise en skorer isim 19 sayı, 5 ribound, 3 asist ile Vince Carter olurken, ev sahibi takımın kazanmasında etkili olan bir diğer isim 15 sayı, 9 ribound, 2 asist üreten Dwight Howard oldu.

******

TITLE: JAMIE O’HARA – PORTSMOUTH
PORTSMOUTH
Eğer Portsmouth taraftarına soracak olursanız, onlar için O’Hara Güneyli bir ünlüden daha çok şey ifade ediyor.

SOT: COMMS
O’Hara… Hayret veriyor.
Scarlett O’Hara, “Rüzgar Gibi Geçti” filminin kadın kahramanıydı, aynı soyada sahip olan Jamie ise oynadığı maçlarda adeta rüzgar gibi geçiyor. Filmde Scarlett, kendisini Amerika’nın güney eyaletlerinde buluyor ve taliplileri arasında tercih etmek zorunda kalıyordu. Harika bir formda olan Jamie ise kendisini İngiltere’nin güneyinde buldu ve kendisini transfer etmek isteyen bazı kulüpler arasında bu yaz tercih yapmak zorunda kalacak.
SOT: JAMIE O’HARA
Sanırım şu an bu sezonki en iyi performansımı gösteriyorum. İnişli çıkışlı bir sezon yaşadığımı biliyorsunuz. İhtiyacım olan ve istediğim tek şey her hafta forma şansı bulmaktı. Eğer dört beş maç arka arkaya ilk 11’de yer bulursanız bir sonraki maçta da oynayacağınızı bilirsiniz ve maç atlamayı istemezsiniz. Bu konuda kendime güveniyorum. Kendime olan inancım bu sezon büyüdü. Artık takımın büyük bir parçasıyım ve herkese bu sezon bir premier ligi oyuncusu olma kapasitem olduğunu gösterdiğime inanıyorum.
Bu sezon perde açılırken, O’Hara hala bir Tottenham oyuncusuydu. Fakat Tottenham’ın Liverpool karşısında dikkate değer bir zafer yaşadığı ilk maçında ilk 11’de forma giyme şansı bulamamıştı. Ama Portsmouth’a kiralandıktan sonra menajer Paul Hart’ın tavsiyelerini dikkatlice dinleyen O’Hara hırsıyla yedek oyuncu statüsünden kurtulmuştu.
SOT: JAMIE O’HARA:
Hart, Harry Redknapp ve ajansımla konuştu ve beni takımına almak istediğini söyledi. Onlara beni birçok maçta ilk 11’de oynatacağını söyledi. Böylece kendimi premier ligde daha çok gösterme şansı buldum. Bildiğiniz gibi bu, benim istediğim bir şeydi. Herkese Premier ligde maçların sonuna kadar oynayabileceğimi kanıtlamak istiyordum. Bu sayede bunu başarma şansı yakaladım.
O’Hara’nın Portsmouth’a kiralanması O’Hara’yı coğrafik olarak güneye getirdi ama aynı zamanda Premier ligde genel sıralamanın da güneyine, yani dibine itti. Sezon başında arka arkaya 7 maç yenilen Portsmouth kaçınılmaz olarak küme düştü.
Portsmouth’un sadık taraftarı, takımın özel durumlarda potansiyelini ve ruhunu gösterdiğini düşünerek bir ara ümitlendi ama ümitleri boşa çıktı. Portsmouth, Premier ligde yetersiz gelip problemlerini halledemedi ve sadece altı zafer yaşadı. Takım, gol yollarında sıkıntı yaşasa da yine de kritikler tarafından sempati ile karşılandı.
JAMIE O’HARA:
Bizler, çok az da olsa iyi sonuçlara imza attık. Bazen o kadar iyi oynadık ki herkesi yenebilecek bir takım gibi göründük. Diğer zamanlarda ise baştan savma bir performans gösterdik. Her şeye rağmen yine de sezon boyunca takım olarak iyiydik, fakat üstünlük sağlayamadık. Çünkü içgüdülerimizle hareket etmedik.
Artık, Portsmouth’un Premier Lig’deki zayıflığından çok, kulübün 120 milyon sterline yakın borcu konuşuluyor.


ANDREW ANDRONIKOU:
Bu sabah 10:30 sularında, ben ve takım arkadaşlarım, kulüp yöneticileriyle bir araya gelip toplantı yaptık.
Portsmouth were perilously close to ceasing to exist in February, before a stay of execution allowed them to move into administration rather than simply being wound up. Though that left fans with a team to support, the nine points deducted under Premier League rules for entering administration effectively left them relegated. O ay, West Ham’ın Sunderland’i yenmesiyle takımın akıbeti belli oldu.
JAMIE O’HARA
Bence o sıralarda hala ligde kalma şansımız vardı. Önümüzde kazanabileceğimiz birçok maç vardı. Sekiz veya dokuz maç kazanabilirdik. Fakat küme düşmekten kurtulamadık, bu yüzden hayal kırıklığına uğradık. Ama önümüzdeki maçları kazanarak en azından saygı değer bir puanla sezonu kapatabiliriz. Artık önemli olan şey de bu…
Saha dışındaki olaylar, oyuncuların dikkatini büyük ölçüde dağıttı. Portsmouth, yedi ayda dört değişik kulüp sahibi gördü. Ayrıca Kasım’da menajer değişikliği oldu. Paul Hart’un görevine son verilip yerine İsrailli Avram Grant getirildi. Takımın umudunun artık bittiğini düşünebilirsiniz, fakat tüm kargaşaya rağmen, oyuncular, taraftarın motive etmesiyle mücadeleye devam etti ve kendi gelecekleri için oynadı.

JAMIE O’HARA
Bizlerin profesyonel davranmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar büyük paralar harcayıp bizi izlemek için maçlara geliyorlar. Bu yüzden iyi bir performans göstermemiz gerekiyor. Takım için, kulüp için ve kendimiz için bunu yapmamız lazım. Hepimiz kendi kariyerimiz için oynuyoruz. Burada premier ligde oynayabilme kapasitelerini kanıtlamak isteyen başka kiralık oyuncular da var. Bunu başarmamız lazım.
Bütün bu sorunlardan sonra Portsmouth, oyuncularını transfer sezonu açılmadan satılığa çıkarmak zorunda kaldı. Menajer Grant ise Federasyon Kupası’nda başarılı bir performans göstererek Portsmouth’u finale çıkardı. O’Hara yarı finalde eski takımı Tottenham karşısında forma giyememenin şokunu yaşadı, fakat ünlü yıldız, Grant’ın güvenini kazanmasıyla beraber finalde oynayabilecek.
JAMIE O’HARA:
Açıkça görülüyor ki kulübün gidişatı pek iç açıcı değil. Bu yüzden Grant için en kolay yol buradan uzaklaşmaktı ama bunu yapmadı. Zaten kimsenin onu bu yola saptırabileceğini sanmıyorum. Grant, çok harika işler yaptı ve takımdaki tüm çocuklar ile taraftarlar onun arkasında… Önemli olan da bu zaten… Wembley stadyumuna gitmek bizim için her zaman harika bir duygu olmuştur. Belki orada herkese tatmin olacağı bir şey verme şansımız olacak.
Portsmouth’un Premier Lig’de kalması artık imkansız bir şey, çünkü takımın küme düşüşü kesinleşti. Buna rağmen O’Hara ve takımının morali yerinde… Çünkü Federasyon Kupası finali onları mutlu sona ulaştırabilir. O’Hara’nın da söylediği gibi takımda gerçek bir kimya uyuşması var.
JAMIE O’HARA:

Takımıma gerçekten büyük bir sevgi duyuyorum, taraftar bana çok ilgi gösteriyor. Takımdaki herkes her geçen gün daha çok göz kamaştırıyor. Bundan keyif alıyorum. Bu yılki futbol tarzımın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu sezon her dakikadan büyük keyif aldım. O yüzden kötü koşulların bizim sonumuzu hazırlaması çok büyük bir şanssızlık…
Portsmouth’un Premier Lig serüveninin biterken kiralık oynayan orta saha oyuncusunun takımda kalması mümkün görünmüyor. Portsmouth taraftarının idolünün Tottenham’a geri dönmesi veya bir başka Premier Lig takımına transfer olması çok yakın. Maalesef taraftarın O’Hara’sı tıpkı o filmdeki gibi rüzgar gibi geçip takımdan gidecek.

********

Lennon back to boost World Cup hopes

Sakatlığı nedeniyle bir süre yeşil sahalardan uzak kalan Tottenham’ın orta saha oyuncusu Aaron Lennon’un Manchester United maçında forma giyeceği açıklandı.
DOĞAL
Tottenham menajeri Harry Redknapp, 23 yaşındaki Lennon’un sakatlığından beri ilk kez takımla antrenmana çıktığını belirtirken, her geçen gün daha iyiye gittiğini müjdeledi.
DOĞAL
Redknapp, Aralık’tan beri forma giyemeyen Lennon’un sadece Tottenham için değil, 2010 Dünya Kupası’na katılacak olan İngiltere Milli Takımı için de önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, bunun tüm ülke için güzel bir haber olduğunu sözlerine ekledi.

********

BURNLEY V LIVERPOOL
Brian Laws’un Burnley’i Championship’e düşmekten kurtarması için sadece 3 maçı kaldı. Burnley’in 33 yıl aradan sonra Premier Lig’de ilk sezonunu yaşaması büyük beklentilere sebep olmuştu, fakat son 24 maçta sadece 2 kez kazanan takım, hızla bir düşüş yaşadı ve genel sıralamada 19. sıraya düştü.
WADE ELLIOTT:
Başka insanların yardımına ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Gidişatı engelleyemiyoruz ama artık sadece maçımıza odaklanmamız lazım. Dediğiniz gibi sadece 3 maçımız kaldı, bu maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapıp puanlar almaya çalışacağız. Umarım bu alacağımız puanlar kümede kalmamızı sağlamaya yeterli olur.
Wade Elliot ve takım arkadaşları, kendi sahasında Manchester City karşısında aldıkları 6-1’lik mağlubiyetten sonra ilk kez Turf Moor’da oynayacak. Burnley, sezon başında kendi sahasında yenilmezliğini koruyordu ve buradaki ilk 4 maçı kazanmıştı, fakat bu böyle devam etmedi. Elliot, hayati önem taşıyan bu son maçlarda sezon başındaki performanslarının tekrar edebileceğini düşünüyor.
WADE ELLIOTT:
Kendi evimizde mücadeleyi bırakmıyoruz ve bu sezon genel olarak sahamızda iyiydik. Burada puan toplayabilecek kapasitede olduğumuzu biliyoruz. Her ne kadar son zamanlarda biraz düşüş yaşasak da bence diğer çocuklar kendi sahamızda başarılı olabileceğimizi hatırlayacaklardır. Umarım son maçlarımızda, bu sezonki ilk maçlarımızdaki gibi iyi bir formda oluruz.
Pazartesi günü, Liverpool, kümede kalmak isteyen Burnley için bir tehdit olan West Ham’ı yenerek takıma iyilik yaptı. Kırmızılar, o maçtan sonra yorucu bir tren yolculuğu yaptıktan sonra Avrupa Ligi yarı finali için uçakla Madrid’e geçti. Kendi sahasında West Ham’ı yenen Liverpool, Atletico Madrid karşısında başarılı olamadı.
WADE ELLIOTT:
Liverpool gerçekten çok büyük bir takım, o yüzden onların bir açığını bulur bulmaz bunu iyi kullanacağız. Ünlü oyunculara sahip büyük bir takım olduklarını umursamayacağız ama çok sert bir maç olacağını biliyoruz.
Rafael Benitez’in takımı, Burnley ile Eylül ayında karşı karşıya geldiğinde 4-0’lık bir skor ile rahat bir zafer yaşadığı için rahat… Eğer West Ham, Wigan’ı yenerse gözler Burnley – Liverpool maçına çevrilecek. Çünkü böyle bir durumda bir başka Liverpool yenilgisi, Burnley’in küme düşüşünü kesinleştirecek. Çok kritik bir dönem olsa da Burnley mücadeleyi bırakmak istemiyor.
WADE ELLIOTT:
Burnley oyuncuları olarak premier ligde oynayabilmek için çok çalıştık. Premier Lig günlerimizden sadece biz değil, başta taraftar olmak üzere herkes keyif aldı. Bulunduğumuz yerden çok memnunuz, o yüzden biraz daha bu ligde oynamak istiyoruz. Biliyorum, şu an her şey aleyhimizde ama bu kritik dönemi bir an evvel atlatmak istiyoruz.
Championship play-offlarında Elliot’un Sheffield United’a attığı ve takımını Premier Lig’e taşıyan golünün üzerinden neredeyse bir yıl geçti. O büyük başarıdan sonra Burnley korkutucu bir sürece girse de Elliot ve takım arkadaşları Premier Lig’de oynamanın keyfine vardı. Bunun ne anlama geldiğini sizler de tahmin ediyorsunuzdur. Eğer Burnley kümede kalırsa yapacakları kutlamaları bir hayal edin, yeter…

********

Wolverhampton v blackburn rovers
Son 7 maçında sadece 1 yenilgi alan Wolves, küme düşmekten kurtulmuş gibi görünüyor. Wolverhampton’ın gösterdiği bu performans, takımı 16. sıraya yükseltti.
Wolves, küme düşmekten kurtulmuş gibi görünse de menajer Mick McCarthy, takımının gol miktarından memnun değil. Wolverhampton, son dört maçında hiç gol atamadı.
Öte yandan McCarthy, gelecek sezon da Michael Mancienne’nin kirasının devam etmesini istiyor. Fakat McCarthy şu an sadece Blackburn maçını düşünüyor.
Mick mccarthy:
Blackburn’ün, sahamıza gelip bizim kazanmamıza izin vermesi ve Premier Ligde kalmamızı garantilememize göz yumması lazım. Fakat Sam’e soracak olursanız, onlar da ellerinden geldiğince çok puan toplayıp ligi ilk 10 sırada bitirmek için geliyorlar. Bu sezonu iyi sonlandırmak istiyorlar. Çok yetenekli oyuncuları var. Yenilmesi zor bir takım…

Blackburn’de ise Sam Allderdyce, bu sezonun en iyi oyuncusunun Steven N’zonzi olduğunu düşünüyor. Fransız orta saha oyuncusu, Rovers’a geçen Haziran ayında katılmıştı.

********

Soccer Blatter: FIFA president Sepp Blatter looks ahead to World Cup in S.A.
03:56.
SUGGESTED LEAD-IN:
Zürih’te bir basın toplantısı düzenleyen FIFA Başkanı Sepp Blatter, Güney Afrika’da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası’nın açılışını eğer sağlığı elverirse ülkenin ilk siyahi başkanı Nelson Mandela’nın yapmasını istiyor.
DOĞAL
Şu an 91 yaşında olan eski Güney Afrika Başkanı’nın hayalinin bir Dünya Kupası organizasyonunun açılışını yapmak olduğunu söyleyen Blatter, Nobel ödüllü Mandela’nın Şubat ayında hapisten çıkışının 20. yıldönümünü kutlamasından beri kamuoyu önüne çıkmamasından dolayı kaygılanıyor.
DOĞAL
Öte yandan Dünya Kupası’nın turistlerin Güney Afrika’ya gelmesini engelleyeceğine dair görüşlere tepki gösteren Blatter, güvenlikten şüphe duyulmaması gerektiğini belirterek bu organizasyonun önceki yıllardan farklı olmadığını, ülkeye 11 milyon turistin gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

*********

Soccer Blatter: FIFA president Sepp Blatter looks ahead to World Cup in S.A.
03:56.
SUGGESTED LEAD-IN:
Zürih’te bir basın toplantısı düzenleyen FIFA Başkanı Sepp Blatter, Güney Afrika’da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası’nın açılışını eğer sağlığı elverirse ülkenin ilk siyahi başkanı Nelson Mandela’nın yapmasını istiyor.
DOĞAL
Şu an 91 yaşında olan eski Güney Afrika Başkanı’nın hayalinin bir Dünya Kupası organizasyonunun açılışını yapmak olduğunu söyleyen Blatter, Nobel ödüllü Mandela’nın Şubat ayında hapisten çıkışının 20. yıldönümünü kutlamasından beri kamuoyu önüne çıkmamasından dolayı kaygılanıyor.
DOĞAL
Öte yandan Dünya Kupası’nın turistlerin Güney Afrika’ya gelmesini engelleyeceğine dair görüşlere tepki gösteren Blatter, güvenlikten şüphe duyulmaması gerektiğini belirterek bu organizasyonun önceki yıllardan farklı olmadığını, ülkeye 11 milyon turistin gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

No comments: