Monday, April 12, 2010

13 NİSAN 2010

MotoGP Qatar 3: Rossi wins season opener as Stoner crashes out
MotoGP’nin 2010 sezonu Katar Grand Prix’i ile başlarken, ilk sırayı beklenildiği gibi Doktor lakaplı İtalyan pilot Valentino Rossi aldı.
DOĞAL
Ducati pilotu Casey Stoner'ın düşerek veda ettiği yarışta Rossi'nin ardından ikinci sıraya Yamaha'dan Jorge Lorenzo oturdu.
DOĞAL
Öte yandan Moto2 kategorisinde ise yarışı ilk bitiren isim Japon pilot Shoya Tomizawa olurken, 125cc’de bitiş çizgisini ilk gören isim Bancaja Aspar pilotu Nico Terol oldu.

*********

NBA Golden State: Warriors beat Oklahoma Thunder 120-117

NBA’de Golden State Warriors, Oracle Arena’da konuk ettiği Oklahoma City Thunder’ı 120-117 mağlup etti.
DOĞAL
Çekişmeli geçen maçta en skorer isim açık ara farkla 40 sayı, 5 asist, 10 ribound kaydeden Kevin Durant olsa da, bu başarısı takımı Oklahoma City’nin mağlubiyetini engelleyemedi. Russell Westbrook ise 20 sayı, 9 asist, 5 ribound kaydetti.
DOĞAL
Kazanan ekip Golden State’te ise en skorer isim 27 sayı, 3 asist, 4 ribound ile maçı sonlandıran Monta Ellis olurken, ev sahibinin kazanmasında etkili olan bir diğer isim 25 sayı, 7 asist, 7 ribound kaydeden Stephen Curry oldu. Bu sonucun ardından Golden State, bu sezonki 25. zaferine imza attı.
DOĞAL
Öte yandan NBA'de oynanan diğer karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı.
CLEVELAND 92-98 ORLANDO
LA LAKERS 88-91 PORTLAND
TORONTO 88-104 CHICAGO (Hidayet Türkoğlu: 6 sayı, 9 asist, 19 ribound)
NEW YORK 98-111 MIAMI
NEW ORLEANS 114-86 MINNESOTA
PHOENIX 116-106 HOUSTON

*******

BLACKBURN & MANCHESTER UNITED

ALEX FERGUSON:
Bizim bu maçta çok şansımız vardı. Rakibimizin ise maçta herhangi bir şansı olduğunu sanmıyorum. Maça hakim olamadılar ama bildiğiniz gibi bu yeterli olamadı. Yarattığımız şansı iyi değerlendirmemiz lazımdı. Sahada bunu başaracak potansiyelimiz vardı. Fakat sahada yeteri kadar çim olmadığında hepimiz için her şey zor oluyor. Yine de daha iyisini yapmamız gerekiyordu, bunu biliyoruz.

SAM ALLARDYCE:
Çok mücadele yaşanan bir maç oldu. Bizim için ilk yarı çok iyi geçmedi, iyi bir performans elde edemedik. Fakat ikinci yarıda daha iyi olduk.

ALEX FERGUSON:
Bu maçta iyi bir skor elde etmemiş olabiliriz, fakat kontrolümüzü kaybetmeyeceğiz. Önümüzdeki maçları kazanmamız gerekiyor. Chelsea’nin bir puan gerisindeyiz. Önlerinde bir maç daha var. Eğer arayı 4 puan açarlarsa bu bizim açımızdan kötü olur.

MANCHESTER CITY & BIRMINGHAM

ROBERTO MANCINI:
Ne yazık ki Premier Lig henüz bitmedi. Bence bugünkü gibi oynamaya devam etmeliyiz. Hatta performansımızı arttırmalıyız. Çünkü bugün çok iyi futbol oynadık.

ALEX McLEISH:
Rakibimizin ilk yarıyı 3 gol ile sonlandırması bizim için çok kötü oldu. Bize pahalıya mal oldu. Devre arasında oyuncularıma bir sonraki golü bizim atmamız gerektiğini söyledim. Fakat dördüncü golü yediğinizde bacaklarınızın yorulduğunu hissedersiniz. Psikolojik olarak tekrar forma dönmeniz zor olur.

LIVERPOOL & FULHAM

Roy Hodgson:
Bence oyuncularım buraya gelip maçı golsüz sonlandırdıktan sonra çok üzüldüler. Çünkü önceki haftalarda da böyle bitirdiğimiz maçlar olmuştu. Maçı daha iyi bir skorla bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Savunmada ve hücumdaki potansiyelimizi gösterebilirdik. Yine de bir de olsa puan alabildiğimiz için mutluyum.

Rafael Benitez:
Kontrol bizim elimizdeydi. Oyuna hakimiyetimizi koymuştuk. Gol atma şansımız da olmuştu, fakat atamadık. Böyle şeyler olabilir.

HULL CITY & BURNLEY

Brian Laws:
Geçen hafta Manchester City karşısında gösterdiğimiz kötü performanstan sonra oyuncularıma “Lafla peynir gemisi yürümez, hadi bu yenilgiye karşılık verelim” dedim. Bu motivasyonum işe yaradı ve kazandılar. 2. dakikadan sonra 1 gol yesek bile inançlarını yitirmediler. İlk 20 dakikada çok eziyet çektiler ama daha sonra kontrolü ele geçirip iyi bir futbol oynamaya başladılar. Potansiyelimizi gösterip Hull City’yi yendik.

Iain Dowie:
Negatif konuşmak istemiyorum. Pozitif olmak istiyorum. Kimsenin zayıf düşmesini istemiyorum. Bizim konuşmamız, sizin de bunu değerlendirmeniz lazım. Bu işler böyle yürüyor. Fakat çocuklara maçtan sonra “Siz oyununuza bakın, size ne deniyorsa önemsemeyin. Bu laflar size sadece hırslandırsın. Kararlı olup bir sonraki hafta daha iyisini yapın” dedim.

ANALİZ:
Graham Alexander:
Ben sadece çok çalışıp çok çabalıyorum ve konsantre olup her şeyimi ortaya koyuyorum. Yani özel bir sırrım yok.

Brian Laws:
Grezza penaltılarda harika. Adeta sanat yapıyor. Bu bir tesadüf değil, çünkü tüm hafta boyunca antrenmanlarda çok çalışıyor. Bu yüzden de gol yollarında soğuk kanlılığını koruyor. Ne zaman penaltı verilse onu kullanıyorum.

WEST HAM & SUNDERLAND:
Gianfranco Zola:
Oyuncularımdan gerçenten çok memnunum. West Ham’da herkes çok gelişti, çünkü kritik bir döneme girdik. Hala işimiz kolay değil, fakat şu an biraz daha iyiyiz. Birlik olup çok çalışmamızın meyvelerini topluyoruz.

Steve Bruce:
Geçen hafta iyi bir skora imza attıktan sonra bu hafta deplasmanda oynamamız kötü oldu. Bu çok oluyor. Yolumuzdan vazgeçmemiştik ve kaybetmeyi hak etmiyorduk. Fakat yine deplasmanda kaybettik. Burada puan alamadığınız için hayal kırıklığına uğradık.

WOLVES & STOKE CITY

Mick McCarthy:
Biz bu ligde kalmak istiyoruz. Elimizden geldiğince daha yukarılara çıkmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi Sunderland’in altındayız. Eğer onları yakalayabilirsek; Bolton, Wigan, West Ham, Burnley, Hull City ve tabii ki Portsmouth’u geçeceğiz. Altımızdaki takımlarla aramızı daha çok açmak istiyoruz.

Tony Pulis:
Bir de olsa puan aldığımız için mutluyuz. Aslında maçta şans bizden yanaydı ama olmadı. Çok sert bir maç oldu. Çok zordu. Yerel bir derbiydi. Golsüz de bitse çok canlı bir maç oldu. Wolverhampton da kümede kalmaya çalışıyor. O yüzden büyük bir mücadele oldu.

*********

Terry targets Bolton win with title now in sight

Chelsea kaptanı John Terry, takımının kendi sahasında oynayacağı Bolton Wanderers maçında galip gelirse, Premier Lig’de şampiyonluğu garantileyeceklerini iddia etti.
DOĞAL
Takımına güvenen yıldız oyuncu, Manchester United’ın Blackburn Rovers ile golsüz berabere kalmasının Chelsea’ye avantaj verdiğini hatırlatırken, liderliği sezon sonuna kadar bırakmak istemediklerini söyledi.
DOĞAL
Çok iyi bir formda olduklarını vurgulayan 30 yaşındaki futbolcu, Chelsea’nın son 4-5 haftadır formda olduğunu belirterek Manchester United’ın duraklamasından sonuna kadar faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

**********

Tennis Monte Carlo 1: Wins for David Nalbandian and Tomas Berdych in round one

Monte Carlo Tenis Turnuvası’nın ilk turunda Tomas Berdych, İspanyol rakibi Feliciano Lopez’i 6-3, 6-1’lik setlerle yenerek ikinci tura yükseldi. Berdych’in sıradaki rakibi Fransız tenisçi Richard Gasquet olacak.
DOĞAL
Monaco’da ikinci tura yükselen bir diğer isim Alman raket Andreas Beck’i 6-3 6-1’lik setlerle yenen Arjantinli David Nalbandian oldu. Nalbandian, sakatlığı nedeniyle sezona iyi bir başlangıç yapamamıştı.

No comments: