Friday, April 9, 2010

9 NİSAN 2010

Soccer Manchester City: Manchester City coach Mancini talks ahead of Bimingham

Manchester City menajeri Roberto Mancini, oyuncularından Premier Lig’de oynayacakları son 6 maça konsantre olup Şampiyonlar Ligi’ni garantilemelerini istedi.
DOĞAL
Burnley ile Turf Moor’da yaptıkları maçı 6-1 kazanan Manchester City’nin Birmingham maçı dördüncü sırada kalmak açısından kritik bir önem arz ediyor.
DOĞAL

*********

THE VAULT
Premier Lig’de sezonun son ayına girerken, ilk 4’e girecek ve küme düşecek olan takımlar hala kesinleşmiş değil. Sezon sonunda ne gibi dramalar yaşandığını gözler önüne sermek için Premier Ligi arşivine daldık.
Ocak 1996’da, Newcastle United, Manchester United’dan 12 puan daha yukarıdaydı. Fakat Mart’ın başlarında Eric Cantona’nın St James Park’taki zaferi aradaki farkı bire indirmişti. Newcastle’ın düşüşüyle beraber, Alex Ferguson, Kevin Keegan’dan daha iyi performans göstermişti.
KEVIN KEEGAN:
Eğer Ferguson şu an bunu izliyorsa ona şampiyonluk için mücadele edeceğimizi söyleyin. Middlesbrough maçında başarılı olmuş olabilir. Ama ben size bir şey söyleyeyim mi? Manchester United’ı yenersek çok mutlu olacağım.
Fakat Keegan’ın aksine, Manchester United, Riverside’daki son maçında soğukkanlılığını korudu ve 3-0 kazandı. Böylece son dört sezonda 3. kez Premier Lig’de şampiyon oldu.
1997-98 sezonunda ise Manchester United, bir önceki sezon Newcastle United’ın yaşadığı gibi son anda şampiyonluğu kaçırdı.
YORUMCUNUN SESİ:
ANELKA ON, OVERMARS, belki bu kez, evet! Arsenal maçın bitimine 11 dakika kala çok önemli bir gol kaydetti.
Bir ara Arsenal’dan 10 puan daha yukarıdaydı, fakat Arsenal, Old Trafford’daki 1-0’lık zaferden sonra 10 maç yenilmezlik serisine başladı ve Arsene Wenger takımdaki ilk sezonunda bu sayede şampiyonluk yaşadı.
2004 yılında West Bromwich, Noel’de herkes hindi yerken puan tablosunun en dibindeydi. Fakat sezonun son gününde Portsmouth’u 2-0 yenerek küme düşmekten kurtulmuşlardı.
MAÇ SPİKERİ SESİ GALİBA???!!!!???!!
Evet, bitti. West Bromwich Albion, sezonu tarihin en harika kurtuluşlarından birini yaşayarak kapadı.
Tottenham Hotspur, Wenger geldiğinden beri Kuzey Londra’daki komşularının gölgesinde yaşadı. Tottenham, 2006 yılında Highbury’deki 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan maç sonrası dördüncü sırayı rakibi Arsenal’e vermek zorunda kaldı.
MARTIN JOL:
Umarım sıradaki iki maçı kazanabiliriz. Böylece dördüncü sırayı alırız.
Tottenham’ın dördüncü sırayı alması için son maçında West Ham’ı yenmesi gerekiyordu. Fakat takım yediği lazanyadan ötürü gıda zehirlenmesi yaşayınca bunu başaramadı.
DOĞAL:
Benayoun!!! Yossi Benayoun, Tottenham Hotspur’un Şampiyonlar Ligi hayallerine bir son verdi.
Arsenal’in Wigan zaferi, takıma Şampiyonlar Ligi bileti vermişti.
2006-2007 sezonunda ise West Ham, Tottenham’a 4-3 yenilerek küme düşme tehlikesi yaşamıştı. Bu yenilgiden sonra takım 10 puan kaybetmişti, fakat Carlos Tevez, Manchester United ile oynanan son maçta çok iyi bir performans sergileyerek tek golüyle destansı bir başarıya imza attı.
DOĞAL:
Ve işte Tevez! West Ham United’ın golü! Genç adam bir kez daha başardı!
West Ham United, son dokuz maçtan yedisini kazanarak küme düşmekten kurtulmuştu.

*******

Wolverhampton v stoke city

Bu yıl Premier Lig’de harika bir sezon geçiyor. Fakat Wolverhampton’ın 10 adamı geçen hafta Arsenal yenilgisi sonrası taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Bu yenilgiyle beraber, takım 4 maçtır devam eden yenilmezlik serisine bir son verdi. Bunun nedeni tamamen beklentilerin yön değiştirmesi… Sezon başında puan tablosunun son 3 sırasında yer bulan Mick McCarthy’nin takımı bu tehlikeden kurtulmuş gibi gözüküyor.

Christophe berra:
Sezon devam ederken, biz her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Oraya çıkıp çok iyi mücadele edeceğimizi biliyorum. En iyi takımlar karşısında bile ezilmiyoruz artık. Artık her maçtan puanlarla dönebiliriz.


matt Jarvis:
Her antrenmanda daha iyisini yapıyoruz. Herkes güçlendi. Gerçekten hevesliyiz ve her maçı iple çekiyoruz. Her maça hırslı çıkıyoruz ve performansımızı arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz.


Kuzey Londra’da sergiledikleri performans son 25 dakikada bir oyuncu eksik oynamalarına rağmen inanılmazdı. Hem McCarthy, hem de Arsene Wenger, Wolves kaptanı Karl Henry’nin maçtan atılmasını şanssızlık olarak değerlendirdi. Verimli orta saha oyuncusu, 3 maç forma giyemeyecek.

Matt Jarvis:
Sezon boyunca Karl çok iyiydi. Her maçta daha iyi oynadı. Harika bir performans sergiledi. O yüzden büyük bir kayıp olacak. Daha önceden de söylediğim gibi, biz iyi bir takımız. Yerine kim gelirse gelsin iyi oynayacaktır.

Bu maçların ilki Wolves’un kendi sahasında Stoke City’yi ağırlayacağı maç olacak. Zor bir maç olacak, çünkü Stoke City, bu sezon kendisini kanıtladı. Stoke City, sadece Premier Lig’de kalmayı değil, aynı zamanda bunun sürekliliğini sağlamak istiyor. Geçen hafta Hull City’yi 2-0 yendikten sonra takım, puan tablosundaki yerini sağlamlaştırdı. Takım, şimdi tarihinde ilk kez Premier Lig’de 3 yıl arka arkaya oynamanın hesaplarını yapıyor. Stoke City’nin menajeri iki sezon boyunca epey takdir topladı.

Christophe berra:
Tony Pulis harika bir iş çıkardı, takımı geçen sezonu çok iyi bir yerde bitirdi. Bence artık güvendeler. Takım çok iyi organize olmuş durumda… Çok fazla gol atamıyorlar belki ama çok tehlikeli durumlarda gol atmasını biliyorlar. Harika bir futbol oynuyorlar, bunda yanıldığımı sanmıyorum. O yüzden bu hafta sonu bizim için zor geçecek. Fakat söyleyebilirim ki bizim takımdaki çocuklar da kendisinine güveniyor. Bu maçı kazanabiliriz.

Eğer Wolverhampton, Stoke City maçının üstesinden gelirse asıl zor olan iş bundan sonra başlıyor. Son 3 sıranın hala 5 puan üstünde olan McCarthy’nin takımının dinlenmeden yoluna devam etmesi lazım. Ekim’de olduğu gibi iki takım yine 2-2 berabere kalırsa, Wolves için bir şey değişmeyecek. O maçta, McCarthy’nin takımı, takım ruhunu koruyarak 2 gol yedikten sonra durumu kurtarmayı bilmişti.

Matt Jarvis:
Herkes içinden o maçın çok büyük olduğunu biliyordu ve bu yüzden harika bir performans göstermiştik. Daha iyi bir skor ile maçı bitirmiştik. O maçtan sonra kendimize güvenimiz gelmişti.

Christophe berra:
Önümüzde sadece beş maç var, fakat bu beş maçtan puanlar alabileceğimizi biliyoruz. O takımları yenebiliriz. Fakat premier ligde her maç zordur. Sahaya “Üç puanı kesin alacağız” diye çıkamazsınız. Bu yüzden mücadele etmeniz gerekiyor. Yetenekli olabiliriz ama takımdaki herkesin %110 (yüz on) çalışması gerekiyor.



Matt Jarvis:
İstatiksel olarak premier ligde kalmamız kesinleşene kadar yolumuza devam edeceğiz. Ta ki sezonun son maçına kadar…


Bu yüzden Mick McCarthy ve takımı sahada iyi bir performans göstermeye çalışacak. Zor bir görevleri var. Fakat o kadar cesurlar ki, bu vazifeden kaçmayacaklar.


*********

Soccer Barcelona: Guardiola's Barca ready for Madrid test

La Liga’da sıralamada 77 puanla ilk iki sırayı paylaşan Barcelona ve Real Madrid arasında oynanacak El Clasico maçı öncesi her iki takımın teknik direktörü basın toplantısı düzenledi.
DOĞAL
Barcelona’nın teknik direktörü Josep Guardiola, takımının Lionel Messi’den ibaret olmadığını söylerken, Real Madrid’in en önemli oyuncusunun Cristiano Ronaldo olduğunu bildiğini, fakat tek bir oyuncuyu değil, bütün takımı yenmek istediklerini belirtti.
DOĞAL
Guardiola, Real Madrid’in çok iyi oyunculara sahip olduğunu, sadece Ronaldo’ya değil, Higuain’e de dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine eklerken, sadece Messi’ye yüklenmelerinin doğru olmadığını savundu.
DOĞAL
Real Madrid menajeri Manuel Pellegrini ise El Clasico’nun bu sezonun en önemli maçı olduğunu belirtirken, Barcelona maçının sıradan bir maç olmadığını söyledi.
DOĞAL
Pellegrini, taraftarları mutlu etmek için bu maçı kazanmaları gerektiğini vurgularken, yılın en önemli zaferini Real Madrid’in kazanacağını iddia etti.
DOĞAL
Şili’li teknik adam, Real Madrid’in sezonun başından beri iyi bir performans gösterdiğini hatırlatarak, “Ancak hala her hafta kendimizi geliştirmemiz gerekiyor” dedi.
DOĞAL
Lionel Messi’nin ne kadar iyi olduğunu bu maçta göreceklerini söyleyen Pellegrini, Barcelona’nın diğer oyuncularına da dikkat edeceklerini söyledi.
DOĞAL
Öte yandan Real Madrid’de Brezilyalı Kaka, Barcelona’da ise Eric Abidal ile Zlatan Ibrahimovic forma giyemeyecek.

No comments: