Saturday, April 3, 2010

2 NİSAN 2010

EVERTON V WEST HAM
Gianfranco Zola’nın yüzünde bir zamanlar sürekli bir gülümseme vardı. Fakat daha sonra İtalyan teknik adamın yüz ifadesi hayal kırıklığı yaşayan ve umutsuz bir ifadeye dönüştü. Stoke City yenilgisi ile beraber West Ham, altı kez üst üste mağlubiyet yaşamış oldu. Bu da kulübün 40 yılı aşkın bir süredir en başarısız performansını yaşadığını gösteriyor.
Zola, Sardinia’daki evine dönüp geleceğini düşündü ve Upton Park’ta kalmaya karar verdi
Gianfranco Zola:
Dürüst olmak gerekirse, maçtan sonra bir iç hesaplaşma yaşadım, çünkü bir kez daha yenilmiştik. Bu bizim için çok acı vericiydi. Durumu nasıl kurtaracağım konusuna çok kafa yordum. Fakat daha önceden de söylediğim gibi, arkanızda destek olduğunda kendinizi daha iyi hissediyorsunuz.
İtalyan teknik adam, takımın performansını arttırmak için çok çabaladı. Takımın yeni sahipleri David Sullivan ve David Gold sayesinde kendisini baskı altında hissediyordu. İkili, takımın kendi evinde yenildiği Wolverhampton maçından sonra takımı eleştirmişti. West Ham son üç sırada bulunmuyor ama her şey değişebilir. Bir sıra altındaki Hull City’nin de oynanmamış bir maçı bulunuyor.

Gianfranco Zola:
Arkamda tepki göstermek isteyen oyuncular var. Bu takım için hala yapabileceğim bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu kulüp bana bir şans verdi. O yüzden takıma yardım etmek için elimden gelenin en iyisini yapmam lazım.
Zola, Doğu Londra’da mücadele etmeye hazırken his players refreshed after being given three days off. West Ham, ligin bitimine 6 maç kala, Sullivan’ın “felaket küme düşüş” diye açıkladığı olayın olmaması için uğraşacak. Puan arayışında olan takım, kendi sahasındaki Sunderland, Wigan ve Manchester City maçlarını kazanmaya bakacak. Fakat Liverpool, Fulham ve bu hafta sonu oynanacak Everton gibi deplasman maçlarını kazanması zor görünüyor.
Gianfranco Zola:
Bana güvenin, en iyi performansımızı göstereceğiz, çünkü eminim bir çok taraftarımız bu maçlara gelip bizi destekleyecek. Onları mutlu etmek istiyoruz. Rahat bir nefes almayı hak ediyorlar.
Everton maçı, Hammers’ın nasıl bir formda olduğunu gösterecek. West Ham’ın Everton deplasmanında sadece iki kez kazanabildiğini de hatırlamak gerek. David Moyes’nin takımı, Aralık’ın başlarından beri kendi sahasında yenilmiyor ve Goodison’daki son 6 maçı da kazandı. Sakatlıklar başladıktan sonra Maviler sonunda potansiyelini göstermeye başladı ve diğer takımların bocalamalarından faydalanıp Avrupa sahnesine çıkmak istiyor.
David Moyes:
Umarım bunu başarabiliriz. Sezon başında yaşadıklarımız ve sakatlıklar bizi çok zorladı. Fakat yine de çabalayacağız. Bu uzun süreli bir yarış ve birkaç haftadır doğru dürüst puan alabiliyoruz. Eğer Avrupa sahnesine çıkmaya yaklaşırsak bunu deneyeceğiz ama şu an biraz gerideyiz. O yüzden şansın bizden yana olmasını umuyoruz. Sadece işimize bakacağız.
Açıkçası West Ham için işler hiç kolay değil, ama takım, bu maçtan puanlarla dönebilirse Gianfranco Zola’nın yüzündeki tebessüm geri dönecektir.

********

F1 Malaysia 1: Lewis Hamilton dominates Malaysia Grand Prix practice
Formula 1’de McLaren pilotu Lewis Hamilton, Malezya Grand Prix’i öncesi gerçekleşen test sürüşlerinin ilk turunu birinci sırada bitirdi.
DOĞAL
İngiliz Hamilton’ı Alman Mercedes pilotu Nico Rosberg ikinci sırada takip ederken Hamilton’ın takım arkadaşı Jenson Button üçüncü oldu.
DOĞAL
İkinci turu yine yıldız pilot Lewis Hamilton ilk sırada bitirirken, Red Bull pilotu Sebastian Vettel ikinci oldu. Alman Vettel’i üçüncü olarak takip eden isim vatandaşı olan Mercedes pilotu Nico Rosberg oldu.
DOĞAL
Öte yandan Mercedes’in efsanevi pilotu Michael Schumacher ilk turda 4. olurken, ikinci turda 5. sırayı aldı.

*******

Fulham v wigan


Avrupa’da gösterdiği performansı gördükten sonra, Fulham’ın ligdeki başarısının zayıf olmasına şaşırmamak gerek. Fakat yine de takım, bu haftanın ortasında UEFA Avrupa Ligi maçında Alman takmı Wolfsburg’u yenmeyi başardı.
Menajer Roy Hodgson, bu Avrupa Ligi maçında takımının formda olması için bazı kilit oyuncularını Hull City deplasmanında dinlendirdi, fakat bu takımının kaybetmesini sağladı. Bu skor, West Ham’ın işine hiç gelmedi ve şikayetçi oldu.

Menajer, performansında düşüşlük yaşayan Chris Smalling’i koruma altına aldı. The young defender’s off to manchester united this summer.

Wigan’da ise menajer Roberto Martinez, sezon sonunda Charles N’zogbia’nın takımdan ayrılabileceğini kabul etti, fakat bunun için Wigan için şartların uygun olması lazım.

Öte yandan, federasyon Martinez’e, Manchester City maçında Gary Caldwell’e kırmızı kart gösteren hakem Stuart Atwell’i neden eleştirdiğini sordu. Fakat şu an Martinez’in aklı sadece zaferlerde..

Roberto Martinez:
Son bir kaç maçta yaşanan olaylardan ötürü çok memnun değiliz, fakat yolumuza devam etmek istiyoruz. Sıradaki 6 maçta neler yapmamız gerektiğine karar vermemiz çok önemli. Bu sezonun en ilginç dönemindeyiz. İyi bir performans gösterip hak ettiğimizi almamız gerekiyor. Mücadelemize devam etmek ve amaçladığımız yere gelmek için puanlar almak zorundayız.



Portsmouth v blackburn rovers
Portsmouth’un premier lig serüveni bitmek üzere. Eğer takım, kendi sahasında Blackburn’e yenilirse ve West Ham ya da Hull City kendi maçını kazanırsa bu, yolun sonu demek…
Eski Portsmouth oyuncusu Peter Crouch’ın da gol attığı ve 2-0 biten Tottenham maçı ile takım büyük bir darbe aldı.


Bütün bunlar yetmiyormuş gibi iki Portsmouth oyuncusu ciddi sakatlık geçirdi.
Herman Hreidarsson aşilinden sakatlanırken 6 ay forma giyemeyecek. Takım arkadaşı Danny Webber’ın ise lifleri koptu. Kısacası Portsmouth’da vaziyet daha da kötüye gidiyor.

Blackburn’de ise Sam Allardyce, takımının hak ettiği saygıyı görmediğini düşünüyor. Sezonun çoğunda son sıralarda bulunan takım, toparlayarak 10. sıraya yükseldi ve küme düşmekten kurtuldu.

Öte yandan Sam, Portsmouth’un en golcü ismi Aruna Dindane ile hala sözleşme imzalamak istediğini açıkladı.

********

NBA Denver: Denver Nuggets beat Portland trailblazers 109-92


NBA’de Denver Nuggets, Pepsi Center’da konuk ettiği Portland Trailblazers’ı 109-92 mağlup etti.
DOĞAL
Çekişmeli geçen maçta Carmelo Anthony, 25 sayı, 2 asist, 5 rebound ile hem takımı Denver Nuggets’ın kazanmasında etkili oldu, hem de maçın en skorer ismi oldu. Nene Hilario ise 22 sayı, 5 asist, 5 rebound kaydetti.
DOĞAL
Portland’de ise en skorer isim 24 sayı, 1 asist, 3 rebound ile Andre Miller olurken, onu 17 sayı, 4 rebound ile Martell Webster izledi.

*******

Rally Jordan 1: Jari-Matti Latvala holds lead after first day

Ürdün Rallisi’nin ilk gününde Ford sürücüsü Jari-Matti Latvala, 1 saat, 11 dakika, 31.5 saniye ile yarışı ilk sırada bitiren isim oldu.
DOĞAL
Latvala’yı Citroen sürücüleri Sebastien Ogier ve son dünya şampiyonu Sebastien Loeb, ikinci ve üçüncü sırada izlerken, bir başka Citroen sürücüsü Petter Solberg dördüncü oldu.
DOĞAL
Formula 1’de başarılı bir kariyere sahip olan Citroen sürücüsü Kimi Raikkonen ise 10. sırayı aldı.

*******

Christopher samba – blackburn
Blackburn’de bulunan St Bede’s Lisesi’ndeki masa tenisi kulübünün yeni bir üyesi var. Siz premier liginin en popüler oyuncularından biriyseniz ve 1.93 boyundaysanız haliyle bu masa tenisi kulübünde biraz göze batarsınız. Fakat Christopher Samba’nın tenis tutkusu, Blackburn Rovers’daki takım arkadaşlarının üzerinde denediği hünerleriyle belli oluyor.

Christopher samba:
Takımda bir numara olmasam da zirveye çok uzak olmadığımı düşünüyorum. Blackburn antrenmanında bazı sıkı rakiplerim var. Eğer zorlu olmasaydı onlarla boy ölçüşmezdim. Bazıları çok yetenekli… Nick Blackman çok iyi. David Dunn da öyle… Birkaç tane daha var. Aynı zamanda çok terbiyeliler.
“Gizli yetenekleri olan oyuncular” teması, “Spor için premier lig” kampanyası için kullanılıyordu. Ligin bir çok oyuncusu bu kampanyaya katılmıştı. Samba ise bir çok yeteneği olan bir insan… Judo da yapıyor. Ayrıca 2012 olimpiyatlarına birkaç dalda katılmayı planlıyor.
Janice fee
Christopher her şeye katıldı. Judoya başladığında itiraf etmeliyim ki biraz endişelendim, çünkü eğer sakatlanırsa bana pahalıya patlardı. Fakat o çok yetenekli! Chris’in bir masa tenisi oyuncusu olduğu bize söylenmişti ve birkaç kişiyle maç yapıp kazandığında buna şahit olduk. Burada onun daha çok yeteneğe sahip olduğunu göstermek istiyoruz. Burada verdiğimiz dersler çocuklar için önem arz ediyor.
Christopher samba:
Çocukların bir spora yönelmesini sağlamak harika bir şey… Bu, onları meşgul ediyor ve onlara enerji veriyor. Bu çok güzel bir girişim, çünkü spor çocukluğunuz süresince sizi pozitif yönde etkiler. Ağaç yaşken eğilir.

Samba, Ocak 2007’de Hertha Berlin’den 400.000 Euro’ya transfer olduğundan beri Blackburn Rovers’ın defansı olarak çok meşgul oldu. O günden beri gösterdiği performansı da verilen ücrete değdi.
Kongo asıllı, Fransa doğumlu Samba, Blackburn’de fiziksel varlığıyla sahada takıma fayda sağladı.

Christopher samba:
Öncelikle, defanstaki görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Fakat, hücum hattında da fayda sağlayabileceğimi düşünüyorum. O yüzden maç sırasında bunu yapmaya çalışırım ve şansım olduğunda bu konuda iyi olduğumu kanıtlarım.

Samba, Lancashire Club’dan beri premier lig’de 9 gol attı ve bir önceki menajer Mark Hughes onu defans mevkiinde oynattı. Fakat Sam Allerdyce onu şu an santrfor olarak kullanıyor. Samba da bunun tadını çıkartıyor.

Christopher samba:
Bu mevkiiyi çok seviyorum. Biliyorsunuz ki antrenman sırasında çoğu zaman önde oynuyorum. Bazen antrenörler beni eleştiriyor. Ama top sürmeyi, eğlenmeyi ve gol atmayı çok seviyorum. Ama uzun vadede bunu yapmak istemem, çünkü çok zor. Çok enerji harcamalısınız ve çok koşmalısınız. Fakat keyif alıyorum.

Bu sezon, yine de Blackburn, gol yollarında sıkıntı yaşadı. Tabloda onuncu, fakat premier lig gol sıralamasında 12. olan takım, bazı kaliteli isimlerin kulüpten ayrılmasıyla sorun yaşadı. Yerine gelen isimler hala onların boşluğunu Blackburn’ün hücum hattında doldurmaya çalışıyor.

Christopher samba:
Aslında şu an çok iyiye giden Nico Kalinic gibi gelecek vaat eden oyuncularımız var. Fakat, Roque Santa Cruz, Benni McCarthy gibi bir sezonda 20 gol atabilen oyuncuları kaybetmek çok zor oldu. Çünkü eğer onlar olsaydı, beraberliklerimizi zafere dönüştürebilirlerdi ve tabloda daha üst sıralarda bulunurduk.

Blackburn daha şimdiden saygıya değer bir grafik çizerek sıralamanın ortasındaki yerlerini sağlamlaştırdı ve küme düşme kabusu görmüyorlar. Fakat büyük Sam ve büyük Samba, gelecekte kulübün daha görkemli günler yaşayacağını ve Avrupa sahnesine çıkacağını düşünüyor.
Christopher samba:
Sıradaki maçlarımız çok zor geçecek. Amacımız sıralamanın mümkün olduğunca üstünde yer almak… Bence potansiyelimizi göstersek de çok iyi bir sezon geçiremedik. Takımımız kaliteli olduğu için hayal kırıklığı yaşamamız lazım. Menajerimizin bizden ne beklediğini ve bunu nasıl elde edebileceğimizi biliyoruz. Kendimizi çok daha iyi hissediyoruz.

Samba geleceğe bakıyor. Premier lig’de 100. Kez forma giyişini bir golle kutladı ve 2014’de sona erecek yeni bir uzun dönem sözleşmesi var. Defansta takım kaptanı Ryan Nelson ile oynuyor ve ikisi takımın temelini oluşturuyor. Nelson’un yokluğunda takıma Samba liderlik ediyor.
Christopher samba:
Özel hayatımda çok iyi bir model teşkil ettiğimi iddia edemem ama sahada lider olup diğerlerine örnek olmaya çalışıyorum. Kaptan olduğumda her zaman gururlanıyorum ve hak ettiğimi kanıtlamak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum.

Samba geniş omuzları ile bu liderliğin yükünü en iyi şekilde taşıyor. Bunu kabullenemeyecek kadar mütevazı olsa da hem sahada, hem de saha dışında kral gibi davranıyor.

******

Stoke city v hull city
Bu sezon bir çok takım premier ligde kalabilmek için mücadele ederken, Stoke City işini sessiz ve derinden gelerek yapıyor. 52 yaşındaki Menajer Tony Pulis’in inanılmaz başarısı sayesinde, takım ligdeki üçüncü yılını garantiledi sayılır.

Tony pulis:
Premier Lig’e girdiğimizden beri şans yanımızda oldu. 24 yıldan beri premier ligin dışındaydık, o yüzden insanlar bizi çok iyi bulmuyorlardı. Fakat kabul etmeliyiz ki taraftarın gözünde iyi bir imaj bırakabilmek için biraz daha zamanımız var. Herkes daha iyi olmaya çalıştığımızın ve şu ana kadarki gelişimimizin farkında…

Ligin bitimine 7 maç kala Stoke City’nin 39 puanı var. Geçen sene 12. sırada ligi bitiren takım, premier ligdeki ilk sezonunu yaşamıştı ve toplam puanı 6 puan daha fazlaydı. Stoke City, bu sefer ligi daha üst sırada tamamlamak ve tıpkı 2003 yılında Blackburn’ün yaptığı gibi ikinci sezonda daha güçlü olmak istiyor. Yazın çok çalışan ve performansını arttıran takım artık daha akıllıca davranıyor.


Tony pulis:
Kendinizi daha çok geliştirmeye çalışmanız çok önemlidir. Bildiğiniz gibi geçen sene 45 puanla ligi bitirdik ve kupada çeyrek finallere kaldık. Eğer bu sezon 46 puan alırsak ve Federasyon Kupası’nda çeyrek finallere kalırsak ikinci yıla göre kötü bir başarı olur. Daha iyi olmalıyız.

Stoke City’nin deplasmandaki performansı, bu sezon daha çok gelişti. Geçen sezon takım, deplasmanda diğer İngiliz takımlarını zor yeniyordu, fakat bu sezon taktiklerini geliştirdi. Pulis, takımının deplasmanda daha çok puan alması gerektiğini biliyordu. Ve aldılar da… They might be the second lowest scorers on their travels but they’ve not lost on the road since boxing???? day ve 2010 yılında deplasmanda yenilemeyen tek takım oldular.

Tony pulis:
Eğer bir problem varsa bu da yeteri kadar maç kazanamamızdı. Daha çok maç kazanmalıydık. Aldığımız 7 beraberliği zafere dönüştürebilirdik. Fakat yine de gelişme gösterdiğimizi düşünüyorum ve bundan gurur duyuyoruz.

Stoke City, bu hafta sonu yine kendisi gibi Championship’den çıkma bir takımı konuk edecek. Hull City ligin başında Pulis’in oyuncularından daha iyi oynuyordu fakat daha sonra bocalamaya başladı. Ian Dowie’nin yöntemleri tartışılır, fakat bu, Fulham maçında işe yaradı ve Hull City kazandı. Bir maç eksiğiyle Hull City şu an West Ham ile aynı puanda… Eğer takım, tıpkı Kasım ayında olduğu gibi Stoke City’yi yenerse küme düşmekten kurtulma şansını arttırabilir.

Tony pulis:

I think the one thing that we’ve got over them most probably is the stability at this football club is most probably first class and second to none outside of maybe three of four clubs in the country. Menajerlerin görevden alınmasına benim kadar üzülen yoktur herhalde. Phil gitti ve yerine Iain geldi. Yeni bir başkanları var artık. O yüzden buraya gelip kazanmaya çok hevesliler. Bundan eminim.

Britannia stadyumunda büyük bir mücadele olacak gibi gözüküyor. Tony Pulis bir başka zafer daha yaşamak isterken Iain Dowie takımını küme düşmekten kurtarmanın peşinde… O yüzden her iki takım da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak.

*******

Tennis Miami 6: Venus Williams books her place in the final

Florida’da devam eden Sony Ericsson Açık Tenis Turnuvası’nda Venus Williams, Fransız rakibi Marion Bartoli’yi 6-3, 6-4’lük setlerle yenerek final bileti aldı. Williams, bu turnuvada en son 9 yıl evvel şampiyon olmuştu.
DOĞAL
Miami’de finale çıkan bir diğer isim, Justine Henin’i 6-2 6-7 7-6’lık setlerle yenen Kim Clijsters oldu. Eğer Belçikalı Clijsters finali kazanırsa kariyerindeki 37. şampiyonluğunu yaşayacak.

No comments: