Sunday, April 25, 2010

24 NİSAN 2010

TENİS
FED CUP'TA İTALYAN ÜSTÜNLÜĞÜ

Fed Cup turnuvasının Roma ayağında İtalya ve Çek Cumhuriyeti takımları karşı karşıya geldi. İtalyan raketler, Çek rakipleri karşısında başarılı olarak seride durumu 2-0'a getirdi.
DOĞAL
İtalyan oyuncu Flavia Pennetta, Çek rakibi Lucie Hradecka'yı 6-4, 7-5'lik setlerle yenerken vatandaşı Francesca Schiavone bir başka Çek tenisçi Lucie Safarova'yı 6-0, 6-2'lik setlerle mağlup ederek takımını bir üst tura taşıdı.
DOĞAL
Eğer bu maçları Çekler kazansaydı, Petra Kvitova ve Kveta Peschke, İtalya takımından Sara Errani ile Roberta Vinci'yle karşılaşacaktı.
DOĞAL
İtalya'nın bir sonraki rakibini ABD ile Rusya arasında Birmingham'da oynanacak maçlar belirleyecek.

**********

Man United back on top, Hull doomed
İki yıldır İngiltere Premier Liginde mücadele eden Hull City, kendi sahasında Sunderland’e 1-0 yenilerek küme düştü.
DOĞAL
Darren Bent’in 7. dakikada attığı tek gol ile Premier Lig’e veda eden Hull City, Portsmouth’tan sonra Championship’e tekrar merhaba dedi.
DOĞAL
Ligin bitimine 2 hafta kala, Hull City’nin 28 puanı bulunurken gözler bir maç eksiği bulunan Burnley’e çevrildi.

*******

Tennis Fed Italy 1: Italy take 2-0 lead against Czech Republic on Day One

İtalya’nın Roma şehrinde düzenlenen Fed Cup’ın ilk gününde İtalya ve Çek Cumhuriyeti takımları karşı karşıya geldi. İtalyan raketler, Çek rakipleri karşısında başarılı oldu.
DOĞAL
İtalyan oyuncu Flavia Pennetta, Çek rakibi Lucie Hradecka’yı 6-4, 7-5’lik setlerle yenerek bir üst tura yükseldi.
DOĞA
Pannetta’nın vatandaşı Francesca Schiavone ise bir başka Çek tenisçi Lucie Safarova’yı 6-0, 6-2’lik setlerle yenerek tur atlayan bir diğer isim oldu.

*******

Aquilani going nowhere - agent
Alberto Aquilani’nin ajansı, orta saha oyuncusunun bu yaz Liverpool’dan ayrılacağına dair söylentileri yalanladı. Liverpool’daki finansal sorunlar nedeniyle Aquilani’nin İtalya Serie A’ya geri döneceğine dair haberlere tepki gösteren Franco Zavaglia, ünlü futbolcunun 5 yıllık sözleşmesi bulunduğunu hatırlattı.
DOĞAL
Bu sezon Premier Ligde 15 kez forma giyen Aqualani, Roma’dan 20 milyon sterline transfer olmuş, fakat Liverpool’u hayal kırıklığına uğratmıştı.

******

NBA Chicago: Chicago Bulls beat top-seeded Cleveland Cavaliers 108-106

NBA’de play-off mücadelesinde Chicago Bulls, United Center’da konuk ettiği Cleveland Cavaliers’i 108-106 mağlup ederek seride durumu 2-1’e getirdi.
DOĞAL
Chicago, ilk yarıyı 56-45 önde kapatırken, Cleveland ikinci yarıda yükselişe geçmesine rağmen mağlubiyetten kurtulamadı. Maçın en skorer ismi 39 sayı, 10 ribound, 8 asist ile Lebron James olsa da, bu performansı konuk ekibin kazanmasını sağlayamadı. Maurice Williams ise 21 sayı, 2 ribound, 3 asist kaydetti.
DOĞAL
Çekişmeli geçen maçta ev sahibi takımın en skorer ismi 31 sayı, 2 ribound, 7 asiste imza atan Derrick Rose olurken, Chicago’nun kazanmasında etkili olan bir diğer isim 27 sayı, 5 ribound, 5 asist ile maçı sonlandıran Kirk Hinrich oldu.

*********

Rooney missing for United
Tottenham karşısında kritik bir maça çıkan Manchester United’da, yıldız isim Wayne Rooney bir kez daha sakatlandı.
DOĞAL
Şampiyonlar Ligi Çeyrek finalde karşılaştıkları Bayern Münih maçından beri dizindeki sakatlıktan dolayı çok sıkıntı çeken ve geçen haftaki Manchester City karşılaşmasına kadar forma giyemeyen Rooney, Tottenham maçında yerini Dimitar Berbatov’a bıraktı.
DOĞAL
Manchester United menajeri Alex Ferguson, takımının en golcü ismini riske atmama kararı aldı. Ünlü oyuncunun sıradaki maçlarda sahaya çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor.

*****

Soccer Asia Draw: Draw for 2011 Asian Cup

Katar’da gerçekleşecek olan 2011 Asya Kupası, kıtanın en prestijli futbol turnuvası olmasıyla dikkat çekiyor. 16 takımın rekabet edeceği turnuvada toplam 32 maç oynanacak.
DOĞAL
Dört yılda bir yapılan organizasyon Ocak 2011’de Aspire Stadyumu’nda başlayacak. Açılışı ise son şampiyon Irak’ın kaptanı Younis Mahmoud’dan turnuva kupasını teslim alan Asya Futbol Federasyonu Başkanı Mohammad bin Hammam yapacak.
DOĞAL
Elemeler sonrası turnuvaya katılmaya hak kazanan takımlar A Grubu’nda Kuveyt, Katar, Çin, Özbekistan, B Grubu’nda Japonya, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, C Grubu’nda Avustralya, Bahreyn, Güney Kore, Hindistin ve D Grubu’nda Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Kuzey Kore şeklinde eşleşti.

No comments: