Monday, April 26, 2010

26 NİSAN 2010

Tennis Fed USA 2 Upd: USA beats Russia 3-2 in Fed Cup semi-final

Fed Cup’ın Birmingham ayağında Amerika, Rusya’ya karşı galip gelerek seride durumu 3-2’ye getirdi.
DOĞAL
Rus raket Elena Dementieva, Amerikalı rakibi Melanie Oudin’i 7-6 0-6 6-3’lük setlerle yense de bu başarısı, takımı Rusya’nın finale çıkmasını sağlayamadı.
DOĞAL
Bethanie Mattek-Sands, Rus tenisçi Ekaterina Makarova’yı 6-4 2-6 6-3’lük setlerle yenerek Amerika’ya başarı sağladı.
DOĞAL
Çiftlerde Elena Dementieva ve Alla Kudryavtseva’dan oluşan Rusya takımını 6-3, 6-1’lik setlerle yenen Mattek-Sands ve Liezel Huber, Amerika’nın adını finale yazdırdı. Amerika, finalde İtalya ile karşılaşacak.

********

Nascar Alabama: Kevin Harvick wins Aaron's 499 at Talladega Superspeedway
Nascar’da Talladega Superspeedway’de koşulan Aaron's 499 yarışını kazanan isim Kevin Harvick oldu.
DOĞAL
Chevrolet pilotu Harvick, böylece 2007 sezonunun açılış yarışı Daytona 500’den beri ilk kez bir Nascar yarışını kazanmış oldu.
DOĞAL
Bir başka Chevrolet pilotu Jamie McMurray 200 turluk yarışın büyük bir bölümünde yarışı önde götürse de, Harvick’in kendisini son anda geçmesiyle ikinci sırayı aldı. Juan Pablo Montoya ise üçüncü oldu.

********

NBA Portland: Portland Trail Blazers 96, Phoenix Suns 87 (Series tied 2-2)

NBA’de play-off mücadelesinde Portland Trail Blazers, Rose Garden’da konuk ettiği Phoenix Suns’ı 96-87 mağlup ederek seride durumu 2-2’ye getirdi.
DOĞAL
İlk yarıyı 54-50 önde kapatarak maça hızlı bir başlangıç yapan Portland’de en skorer isim 31 sayı, 11 ribound, 3 asist üreten Lamarcus Aldridge olurken ev sahibi takımın kazanmasında etkili olan bir diğer isim 15 sayı, 6 ribound, 8 asist ile maçı sonlandıran Andre Miller oldu.
DOĞAL
Konuk ekip Phoenix’te ise en skorer isim 26 sayı, 6 ribound, 1 asiste imza atan Amare Stoudemire olurken onu 15’şer sayı ile Jason Richardson ve Steve Nash takip etti.

*******

TITLE: MANCHESTER UNITED V TOTTENHAM
ALEX FERGUSON:
Rakibiniz beraberlik golünü attığında kendi kendinize “Bunu hak etmiyoruz” dersiniz. Fakat o golden sonrabir şeyler yapmamız gerekiyordu. Macheda’yı oyuna soktuk ve Nani’ya harika bir pas verdi. Nani’nin pozisyonu bitirişi mükemmeldi. Eğer maçta böyle kritik bir noktadaysanız yeni bir şey denemek için cesaretiniz olmalı.

HARRY REDKNAPP:
Bizim bugün buraya gelip puan alma şansımız vardı. Fakat son iki maçımızda oynadığımız kadar iyi oynayamadık. Ama yine de maçın son 10 dakikasında durumu 1-1 yapmıştık. Deplasmana en azından bir puan almak için gelirsiniz, fakat dikkatsiz davranarak rakibimize 2 penaltıda gol atma şansı verdik. Savunmamız zayıftı. Nani’nin golünde ise görüntüleri izlerseniz adeta koşmasına izin verdiğimizi görürsünüz. Yeterince iyi kendimizi savunamadık, bu da bize pahalıya mal oldu.
TITLE: CHELSEA V STOKE
CARLO ANCELOTTI:
Biz çok iyi oynadık. Bu yüzden çok memnunuz. Maç başlamadan evvel zor olacağını düşünüyorduk, fakat maça konsantre olarak yüksek tempoyu yakalayıp maçın sonuna kadar çok iyi performans gösterdik. Bu, çok iyi bir kondisyonumuz olduğunu ve sezon sonunda başarılı olabileceğimizi gösteriyor.
TONY PULIS:
Maçı golsüz kapatmamız hiç iyi olmadı. Dürüst olmak gerekirse zayıf bir performans gösterdik. Çaba sarf etmeyen 5 ya da 6 oyuncunuz olduğunda sonuç böyle oluyor. Takım olarak sorumluluğunuz olmalı. Takım olarak beraber çalışmanız lazım. Eğer böyle yapmazsanız yenilirsiniz. İyi bir takıma karşı oynadığınızda her hatanızı değerlendirip sizi cezalandırırlar. Bizim de bugün birkaç hatamız oldu.
WOLVERHAMPTON V BLACKBURN
MICK MCCARTHY:
Gülmek istiyorum, fakat henüz gülemiyorum. Çünkü her şeyin zorlaştığını biliyorum. Burnley geri kalan 3 maçını da kazanması lazım. Spikerin de sürekli söylediği gibi henüz güvende değiliz. Henüz bunu kutlayamayız.
TITLE: HULL V SUNDERLAND
IAIN DOWIE:
Bu duygu, karnınızı ağrıtan karanlık bir his… Sanıyorum bu başarısızlığımızın nedeni hücum ve gol eksikliğimiz… Forvet hattındaki eksikliğimiz bize pahalıya mal oldu. Sadece kaleciye yüklenmememiz lazımdı. İstek, ruh ve gayreti bulunan oyuncularımızı suçlayamam. Bir grup taraftar bizi olağanüstü bir şekilde desteklemişti, bu yüzden takımım pes etmemişti.
TITLE: WEST HAM V WIGAN
GIANFRANCO ZOLA:
Bir süre önce ben ve Scott onun şut kabiliyetini analiz etmiştik, o günden beri çok iyi bir performans gösterdi. Ondan çok memnunum. Eğer bana maçın adamını sorarsanız, bu sıfatı Scott Parker’ın hak ettiğini söylerim.
ROBERTO MARTINEZ:
Ne olursa olsun, bugün West Ham’ın günüydü. Rakibimizin çok özel bir şeye ihtiyacı vardı. Bu da Scott Parker’ın maçın skorunu belirleyen golü oldu.

TITLE: BURNLEY V LIVERPOOL
BRIAN LAWS:
West Bromwich’in tarihinden bir sayfa okursak eğer maddi olarak hiçbir şeyden kaçınmadıklarını görürsünüz. Küme düştüler, fakat daha sonra kendilerini toparladılar. Bizim yapacağımız şey de bu.. Finansal olarak güçleneceğiz ve kulüp bunun için en doğru olanı yapacak. Çünkü uzun vadede, bu takımın geleceği çok önemli… Premier Lig’de oynayan takımlarda yönetimdeki en ufak bir hatanın her şeyi kötüleştirdiğini bilirsiniz. Bu, bizim takımımızın başına gelmeyecek.
TITLE: BOLTON V PORTSMOUTH
AVRAM GRANT:
İlk yarıyı kapattığımızda 2-0 gerideydik, fakat ikinci yarıda çok iyi oynayıp 2 gol attık. Hatta daha fazla gol atma şansımız bile vardı. Çocuklardan çok memnunum. Bir kez daha karakterlerini gösterdiler ve iyi bir futbol oynadılar. Bundan keyif aldım.
TITLE: ASTON VILLA V BIRMINGHAM
ALEX MCLEISH:
Hakem kötü bir hata yaptı. Chris Foy’un pozisyonu görmesi imkansızdı, bunu kabul ediyorum fakat böyle bir pozisyonu penaltı olarak kabul etmemeliydi. Çünkü Roger Johnson sadece her zaman yaptığı gibi topa hakimiyet kurdu. Johnson, bu sezon Premier Lig’de rakibinden top kapmasıyla adından söz ettirdi. Roger ve diğer oyuncularımın olağanüstü performans gösterdikleri için o penaltı yazık oldu. Oyuncularımla gurur duyuyorum.

TITLE: EVERTON V FULHAM
ROY HODGSON:
Arteta’nın son dakikada attığı penaltı golü, bir maçı bitirebilecek en kötü anlardan biriydi. Takımımın iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum

*****

Mountainbike England: Irina Kalentieva and Nino Schurter victorious at season-opener.
2010 Dağ Bisikleti Dünya Kupası’nda sezonun ilk yarışını Swisspower’ın İskoç pilotu Nino Schurter kazandı.
DOĞAL
Schurter’i Julien Absalon ikinci sırada izlerken Burry Stander üçüncü oldu.
DOĞAL
Bayanlarda ise Topeak Ergon takımından Irina Kalentieva 5 turluk yarışı bitiren ilk isim oldu.
DOĞAL
36 kilometrelik yarışta Kalentieva’dan sonra bitiş çizgisini gören isimler Willow Koerber ve Katarina Nash oldu.

*****

Motorcross Netherlands: Antonio Cairoli claims double MX1 class win to maintain championship lead.

2010 Motorcoss Dünya Şampiyonası’nın Hollanda ayağında çifte zafer yaşayan son dünya şampiyonu Antonio Cairoli, 138 puanla sıralamadaki liderliğini korudu.
DOĞAL
Valkenswaard’da koşulan ilk yarışta KTM pilotu Cairoli’yi Yamaha takımından David Philippaerts ikinci sırada izlerken, Suzuki pilotu Steve Ramon üçüncü oldu.
DOĞAL
İkinci yarışta da bitiş çizgisini ilk gören İtalyan Cairoli olurken, onu ikinci sırada takip eden isim yine Ramon olurken, Honda pilotu Tanel Leok üçüncü sırayı aldı.

*******

Rally Saudi: Yazeed Al Rajhi wins the Saudi Eastern Rally in MERC

Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın Suudi Arabistan ayağında, Peugeot pilotu Yazeed Al-Rajhi ve Fransız arkadaşı Matthieu Baumel yarışı bitiren ilk takım oldu. Suudi Arabistanlı Al-Rajhi ve takım arkadaşı Baumel böylece genel sıralamada ikinci sırayı aldı.
DOĞAL
Sharqia Ralli’sinde Peugeot takımını genel sıralamada liderliğini sürdüren Misfer Al-Marri ve Nicola Arena’dan oluşan Subaru Impreza takımı ikinci sırada izlerken, Abdulali Saleh ve Khaled Al-Kendi üçüncü oldular.

***

WC Hayatouu: CAF President Issa Hayatou meets the World Cup organising committee

Afrika Futbol Birliği Başkanı Issa Hayatou, Johannesburg’da 2010 Dünya Kupası’nın organizasyon komitesini ziyaret etti.
DOĞAL
Güney Afrika’da düzenlenecek organizasyonun Afrika’ya futbol sektöründe prestij sağlayacağını düşünen Hayatou, Dünya Kupası finalini iple çektiğini belirtirken, bir çok futbolseverin maçları izlemek için kıtaya geleceğinden dolayı gurur duyduğunu söyledi.
DOĞAL
1988 yılından beri görevinin başında olan Hayatou, Angola'da düzenlenen Afrika Kupasında Togo milli takımına yapılan silahlı saldırı sonrasında yaşadığı olaylardan dolayı Milli takımı bıraktığını açıklayan Emmanuel Adebayor’un sadece Afrika için değil, aynı zamanda tüm dünya için büyük bir kayıp olduğunu sözlerine ekledi.

No comments: