Thursday, April 22, 2010

22 NİSAN 2010

NBA Phoenix: Phoenix Suns defeat Portland 119-90
NBA’de Phoenix Suns, US Airways Center’da konuk ettiği Portland Trail Blazers’ı 119-90 mağlup etti.
DOĞAL
Maçın en skorer ismi 29 sayı, 6 ribound kaydeden Jason Richardson olurken, Phoenix’in kazanmasında etkili olan bir diğer isim 20 sayı, 8 ribound ile maçı sonlandıran Grant Hill oldu.
DOĞAL
Konuk ekip Portland’de ise en skorer isim, 16 sayı, 5 ribound, 1 asiste imza atan Martel Webster olurken onu 12’şer sayı ile Nicolas Batum ve Andre Miller takip etti.
DOĞAL

*********

Tottenham clear up mystery of £1m Begovic fee

Tottehman yönetimi, kaleci Asmir Begovic için Portsmouth’dan 1 milyon sterlin istemesinin nedenini aydınlığa kavuşturdu.
DOĞAL
Premier Lig’de Portsmouth formasını 11 kez giyen Stoke City kalecisi, Tottenham’a transfer olmamasına rağmen, 1 milyon sterlinlik ücret, kulübün vergi borcunda hala gözüküyordu.
DOĞAL
Tottenham’dan yapılan açıklamada, bu paranın Begovic’in transferi için ödendiği, fakat daha sonra satıldığı dedikodularının gerçek dışı olduğunu,

*******

Van Nistelrooy tips Zamora for England squad

Hamburg’un yıldız ismi Ruud van Nistelrooy, Fulham oyuncusu Bobby Zamora’nın İngiltere Milli Takımı’na doğrudan giriş hakkı kazanması gerektiğini savundu.
DOĞAL
29 yaşındaki başarılı futbolcuyu Dünya Kupası için şiddetle tavsiye eden Nistelrooy, yaptığı açıklamada, Zamora’nın bu sezon Premier Lig’de harika bir performans gösterdiğini, UEFA Avrupa Ligi’nde de Juventus, Wolfsburg ve Shakhtar Donetsk gibi güçlü rakiplere karşı Fulham’ın kazanmasını sağladığını hatırlattı.
DOĞAL
Hollandalı oyuncu Nistelrooy, İngiltere Milli Takım menajeri Fabio Capello’ya çağrı yaparak, çok önemli bir futbolcu olarak gördüğü Zamora’ya Güney Afrika’da şans vermesini istedi.

******

Athletics Semenya: Caster Semenya says she is prepared to walk away from athletics

800 metrede dünya şampiyonluğu tartışılan Caster Semenya, atletizmin artık kendisi için bir şey ifade etmediğini ve sporu bırakacağını söyledi.
DOĞAL
Uluslar arası Atletizm Federasyonu tarafından cinsellik testine tutulan ilk insan olan Semenya, Ağustos ayından beri dünya şampiyonalarına katılamıyordu.
DOĞAL
Güney Afrikalı atlet, Haziran ayında sonuçları açıklanacak testlerin sonucunun kendisi için önemli olmadığını, atletizmde bir gelecek görmediğini açıkladı.
DOĞAL
Uzun süredir ortalıklarda gözükmeyen 19 yaşındaki atlet, kimsenin söylediklerine kulak asmadığını, bu kararı tek başına verdiğini sözlerine ekledi.

*******

Olympics Samaranch: Service held to pay tribute to former IOC President Samaranch

89 yaşında hayata veda eden Uluslar arası Olimpiyat Komitesi’nin eski başkanı Juan Antonio Samaranch için Barcelona’da bir anma töreni düzenlendi.
DOĞAL
Uluslar arası Olimpiyat Komitesi’nde 1980 ve 2001 yılları arasında başkanlık görevi yürüten Samaranch’ın yaklaşık 100 arkadaşı, akrabaları ve spor sektörünün önde gelen isimleri, Catalonia’da bir araya geldi.
DOĞAL
Uluslara arası Olimpiyat Komitesi’nin şu anki başkanı Jacques Rogge, törende yaptığı konuşmada, Samaranch’ın kurucu Pierre de Coubertin’den sonra en verimli başkan olduğunu, harika bir adam olduğunu ve kendisini unutamayacaklarını söyledi.

No comments: