Thursday, April 1, 2010

1 NİSAN 2010

STEVE BRUCE – SUNDERLAND
Steve Bruce, Sunderland’de göreve başladıktan 9 ay sonra derin düşünceler içine girdi, çünkü bu sezon takımı sakatlıklar yüzünden kan ağlıyor. Sezona iyi bir başlangıç yapan takım, Kasım ve Mart ayları arasında sadece tek bir zafere imza atarak adeta kara kış yaşadı.
STEVE BRUCE:
Sezona iyi bir başlangıç yaptık ve tabii ki eğer lige harika bir giriş yaparsanız bu büyütülür ve sizden yüksek beklenti içine girerler. Fakat kışın yıldız oyuncularımız ciddi sakatlıklar geçirdi. Büyük oyuncularımızı bu sezon teker teker kaybettik. Ama yine de kış aylarında kendi sahamızda başarılıydık. I THİNK I’VE PLAYED SOMETHİNG LİKE SEVENTEEN DİFFERENT BACK FOUR’S İN TWENTY-ODD YEARS WHİCH İS FAR TOO MANY ve şu bir gerçek ki bunun üstesinden gelemedik.
Bu sıkıntının başlıca sebeplerinden birisi, güçlü orta saha oyuncusu Lee Cattermole’un sakatlığı nedeniyle forma giyememesiydi. Takımın bir numaralı kalecisi Craig Gordon da bu süreç içinde iki ay boyunca sahaya çıkamadı. Bunlar Stadium Of Light’ın gazilerinin sadece ikisiydi.
STEVE BRUCE:
Sezona harika başlayan Lee Cattermole, Liverpool maçında dizinden sakatlanmıştı. Kalecimiz ise Tottenham maçında kolunu kırmıştı. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de Michael Turner dört maç ceza aldı. Tekrar forma giydiğinde bu kez dizinden sakatlandı ve dört maç daha forma giyemedi. Ansızın diğer büyük oyuncularımız da sakatlandı: John Mensah, Jordan Henderson, Andy Reid, Kieran Richardson… Hepsi bu sezon çok büyük kayıp oldu. Hala bunlarla uğraşıyoruz.
Bu kötü sonuçlar nedeniyle medya, Bruce’u karalamaya başlamıştı.
STEVE BRUCE:
Eğer burada oturup medyanın beni etkilemediğini söylersem yalan söylemiş olurum. Elbette ki etkiliyor. Fakat takımımın ve kulübümün iyi olmasını istiyorum. Başta Kuzey Doğu gazeteleri olmak üzere medyamız, benim baskı altında olduğuma inandırabilir. Başkanın ve kulüp sahiplerinin sabrının taştığını iddia ediyorlar. Bunun doğruluk payı yok. Olayların gidişatından memnun olmadıkları doğru, fakat beni anlayabiliyorlar. Eğer yöneticiler benden memnun olmasaydı, bu takımda sadece 6 ay kalırdım. 35 yıl sonra takımı sezona en iyi başlangıcı yaptıran menajer hala benim. Aynı menajer üç aydır kazanamıyorsa, bunun nedeni futbolun doğasıdır. Pozitif düşünmemiz ve bunun üstesinden gelmek için çabalamanız lazım.
Geçen sezondan beri 20’den fazla oyuncu takımdan ayrıldı. Eski oyuncuların yerine gelen Frazier Campbell ve Darren Bent, menajerlerinin karizmasından çok etkilendi.
STEVE BRUCE:
Bir oyuncu olarak asla kabiliyetlerimden memnun olmamıştım. Fakat menajerlerin oyuncuya iyi örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Oyuncularım futbol oynayabiliyorlar tabii ama ben gönüllerinin de takımdan yana olmasını isterim. Böylece Sunderland taraftarı bizi kendileriyle bağdaştırıp destekler. Zaten biz de Kuzey Doğu’luyuz. Taraftar da vatandaşını bu takımda görmek ve seyirciyi temsil etmesini istiyor. En iyi yeteneklere sahip olmamızdan çok, maçta hevesli olmamızı bekliyorlar.
Bruce, Sunderland’de Wigan’da uyguladığından çok daha farklı bir transfer politikası uygulama şansı yakaladı. Here the size and history of the club is a far stronger selling point.
STEVE BRUCE:
AT WİGAN İT WAS A DİFFERENT APPROACH TO SAY USE İT AS A STEPPİNG STONE, FOR VALENCİA, PALACİOS, LEE CATTERMOLE AND TİTUS BRAMBLE. Biz, Wigan’ı örnek olarak almak istedik ve Başkan bunu anladı. Mesela burada takımınız oyunculardan biri için kaynaklarını kullanırsa, bu, alt yapı sistemi ve stadyumun hoşuna gitmeyecektir. Wigan’da takımı dağıtmak zorundaydım. Çocukların görevlerini yaptıklarını biliyordum. Ama maalesef izledikleri yöntemlere katılmıyordum. Burada, Sunderland’de yapabileceğimi biliyordum. Çünkü yapmak istediğimiz tek şey bir takım yaratmak… Eğer Wigan’daki kadar iyi bir takım yaratabilirsem her şey iyi olacak.
Sunderland’de ligin bitimine altı maç kala Bruce takımın son günlerdeki performansından memnun. Dokuz maçta sadece bir kez yenilen takımın şu an küme düşme gibi bir endişesi yok.
STEVE BRUCE:
Blackburn hemen üzerimizde yer alıyor. Onları yakalayabilir miyiz? Hatta geçebilir miyiz? Çabalayıp ligi 10. sırada bitirebilir miyiz? Stoke City’yi arkamızda bırakabilir miyiz? Eğer ligi amaçladığım gibi bitirirsek hayal kırıklığı yaşamayacağız. Bu sezon bunu başarabiliriz. Beş kez son dakikada teslim olup puanlar kaybettik. İşte bu sezonun özeti böyle…
Aston Villa deplasmanından tek puanla dönen, Bruce, takımın deplasmandaki şanssızlığını bitirmenin hesaplarını yapıyor. Fakat Liverpool maçındaki 3-0’lık yenilgi Sunderland’in deplasmandaki şanssızlığını geri getirdi.
STEVE BRUCE:
Yapacak şeyimizin kalmadığına inanmıyorum. Hala sezonu yapabildiğimiz en iyi şekilde bitirme şansımız var. Olabildiğince olumlu düşünmeye çalışıyoruz. Tüm sezon boyunca kendi sahamızda sadece iki kez kaybettik. O yüzden deplasmandaki performansımızı daha iyi hale getirmemiz gerekiyor. Eğer sıralamanın ortasındaki 10 takıma bakarsanız, deplasmanda aynı şekilde başarısız olduklarını görürsünüz. Yani deplasmanda iyi oynamayan tek takım biz değiliz. İyi bir konumda sayılırız ama dürüst olmak gerekirse hala bundan daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.

*********

Boxing Hopkins: Roy Jones Jr and Bernard Hopkins speak ahead of the rematch

Ünlü boks yıldızları Bernard Hopkins ve Roy Jones Jr., Las Vegas’ta yapacakları maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Rekabetleri 90’lı yılların başına kadar dayanan boksçular, birbirlerine meydan okudu.
DOĞAL
41 yaşındaki Jones, bu maçın bir ölüm kalım savaşı olduğunu vurgularken, maçta Hopkins’in işini bitireceğini söyledi.
DOĞAL
45 yaşındaki Hopkins ise maçta karşısında en iyi Roy Jones Jr.’ı görmek istediğini, aksi halde kendisinin canavar olarak lanse edileceğini belirtti.

************

Christopher samba – blackburn
Blackburn’deki St Bede’s Lisesi’ndeli masa tenisi kulübünün yeni bir üyesi var. Siz premier liginin en popüler oyuncularından biriyseniz ve 1.93 boyundaysanız haliyle biraz göze batarsınız. Fakat Christopher Samba’nın tenis tutkusu, Blackburn Rovers’daki takım arkadaşlarının üzerinde denediği hünerleriyle belli oluyor.

Christopher samba:
Takımda bir numara olmasam da zirveye çok uzak olmadığımı düşünüyorum. Blackburn antrenmanında bazı sıkı rakiplerim var. Eğer zorlu olmasaydı onlarla boy ölçüşmezdim. Bazıları çok yetenekli… Nick Blackman çok iyi. David Dunn da öyle… Birkaç tane daha var. Aynı zamanda çok terbiyeliler.
“Gizli yetenekleri olan oyuncular”, “Spor için premier lig” kampanyasının temasıydı. Ligin bir çok oyuncusu bu kampanyaya katılmıştı. Samba ise bir çok yeteneği olan bir insan… Judo da yapıyor. Ayrıca 2012 olimpiyatlarına birkaç dalda katılmayı planlıyor.
Janice fee
Christopher her şeye katıldı. Judoya başladığında itiraf etmeliyim ki biraz endişelendim, çünkü eğer sakatlanırsa bana pahalıya patlar. Fakat o çok yetenekli! Chris’in bir masa tenisi oyuncusu olduğu bize söylenmişti ve birkaç kişiyle maç yapıp kazandığında buna şahit olduk. Burada onun daha çok yeteneğe sahip olduğunu göstermek istiyoruz. Burada verdiğimiz dersler çocuklar için önem arz ediyor.
Christopher samba:
Çocukların bir spora yönelmesini sağlamak harika bir şey… Bu, onları meşgul ediyor ve onlara enerji veriyor. Bu çok güzel bir girişim, çünkü spor çocukluğunuz süresince sizi pozitif yönde etkiler. Ağaç yaşken eğilir.

Samba, Ocak 2007’de Hertha Berlin’den 400.000 Euro’ya transfer olduğundan beri Blackburn Rovers’ın defansı olarak çok meşgul oldu. O günden beri gösterdiği performansı da verilen ücrete değdi.
Kongo asıllı, Fransa doğumlu Samba, Blackburn’de fiziksel varlığıyla sahada takıma fayda sağladı.

Christopher samba:
Öncelikle, defanstaki görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Fakat, hücum hattında da fayda sağlayabileceğimi düşünüyorum. O yüzden maç sırasında bunu yapmaya çalışırım ve şansım olduğunda bu konuda iyi olduğumu kanıtlarım.

Samba, Lancashire Club’dan beri premier lig’de 9 gol attı ve bir önceki menajer Mark Hughes onu defans mevkiinde oynattı. Fakat Sam Allerdyce onu şu an santrfor olarak kullanıyor. Samba da bunun tadını çıkartıyor.

Christopher samba:
Bu mevkiiyi çok seviyorum. Biliyorsunuz ki antrenman sırasında çoğu zaman önde oynuyorum. Bazen antrenörler beni eleştiriyor. Ama top sürmeyi, eğlenmeyi ve gol atmayı çok seviyorum. Ama uzun vadede bunu yapmak istemem, çünkü çok zor. Çok enerji harcamalısınız ve çok koşmalısınız. Fakat keyif alıyorum.

Bu sezon, yine de Blackburn, gol yollarında sıkıntı yaşadı. Tabloda onuncu, fakat premier lig gol sıralamasında 12. olan takım, bazı kaliteli isimlerin kulüpten ayrılmasıyla sorun yaşadı. Yerine gelen isimler hala onların boşluğunu Blackburn’ün hücum hattında doldurmaya çalışıyor.

Christopher samba:
Aslında şu an çok iyiye giden Nico Kalinic gibi gelecek vaat eden oyuncularımız var. Fakat, Roque Santa Cruz, Benni McCarthy gibi bir sezonda 20 gol atabilen oyuncuları kaybetmek çok zor oldu. Çünkü eğer onlar olsaydı, beraberliklerimizi zafere dönüştürebilirlerdi ve tabloda daha üst sıralarda bulunurduk.

Blackburn daha şimdiden saygıya değer bir grafik çizerek sıralamanın ortasındaki yerlerini sağlamlaştırdı ve küme düşme kabusu görmüyorlar. Fakat büyük Sam ve büyük Samba, gelecekte kulübün daha görkemli günler yaşayacağını ve Avrupa sahnesine çıkacağını düşünüyor.
Christopher samba:
Sıradaki maçlarımız çok zor geçecek. Amacımız sıralamanın mümkün olduğunca üstünde yer almak… Bence potansiyelimizi göstersek de çok iyi bir sezon geçiremedik. Takımımız kaliteli olduğu için hayal kırıklığı yaşamamız lazım. Menajerimizin bizden ne beklediğini ve bunu nasıl elde edebileceğimizi biliyoruz. Kendimizi çok daha iyi hissediyoruz.

Samba geleceğe bakıyor. Premier lig’de 100. Kez forma giyişini bir golle kutladı ve 2014’de sona erecek yeni bir uzun dönem sözleşmesi var. Defansta takım kaptanı Ryan Nelson ile oynuyor ve takımın temelini oluşturuyor. Nelson’un yokluğunda takıma Samba liderlik ediyor.
Christopher samba:
Özel hayatımda çok iyi bir model teşkil ettiğimi iddia edemem ama sahada lider olup örnek olmaya çalışıyorum. Kaptan olduğumda her zaman gururlanıyorum ve hak ettiğimi kanıtlamak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum.

Samba geniş omuzları ile bu liderliğin yükünü en iyi şekilde taşıyor. Bunu kabullenemeyecek kadar mütevazı olsa da hem sahada, hem de saha dışında kral gibi davranıyor.

No comments: