Sunday, April 18, 2010

18 NİSAN 2010

Aceshowbiz sitesinin haberine göre Black Eyed Peas grubunun yıldızı will.i.am, 2008 yılında Las Vegas’ta bir konseri sırasında kuliste Prince ve Michael Jackson’ı barıştırdı.
Araları 1983 yılındaki James Brown konserinden beri açık olan iki ünlü yıldızdan Michael Jackson, “Bad” şarkısını Prince ile beraber söylemek istemiş, fakat bir dönem ismi yerine sembol kullanan Prince bu teklifi reddetmişti.
Bugüne kadar gizlenen bu barışma hikayesini duyan Quincy Jones’un will.i.am’e inanmakta güçlük çektiği, kendisine 80’li yıllara damgasını vurmuş iki yıldızı bir araya getirmenin iki ayrı dünyayı bir araya getirmekle eşdeğer olduğunu söylediği ortaya çıktı.
Prince, 1985 yılında “We Are The World” albümüne kendi şarkısıyla katıldığı halde, albüme adını veren ve çok sayıda şarkıcının bir araya geldiği yapımda yer almamış, Popun Kralı’nın “Moonwalker” filminde de “Badder” parodisi sonrası Jackson’ın küçüklüğünü canlandıran oyuncu, ”Prince t-shirt’ü mü giyiyordu?” diyerek sembol yıldıza gönderme yapmıştı.

**********

Avustralya’nın Perth kentinde gerçekleşen Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nda Avusturyalı Hannes Arch, ev sahibi ülkenin umudu Matt Hall’a meydan okuyarak zafer yaşadı.
DOĞAL
Arch, Swan Nehri’nde 140.000 kişinin izlediği Final Four’da galip gelse de, genel sıralamada liderliği yarışta üçüncü olan İngiliz Paul Bonhomme ele geçirdi. 35 yaşındaki Bonhomme 2008 yılından beri dokuzuncu kez podyuma çıktı.
DOĞAL
22 puanı bulunan Bonhomme’nin ardından genel sıralamada ikinci sırada 4 puan farkla Nigel Lamb oturuyor.
DOĞAL
Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nın bir sonraki ayağı 8 ve 9 Mayıs’ta Rio de Janeiro’da gerçekleşecek.

********

Athletics Beijing: Long Running Festival takes place in Chinese capital

Beijing’de 2010 Uluslar arası Uzun Mesafe Koşusu Festivali başladı. Çin’den ve diğer ülkelerden gelen yaklaşık 10,000 amatör atlet organizasyona katılım gösterdi.
DOĞAL
Gündelik yaşamda sporun ve sağlığın önemine dikkat çekmeyi amaçlayan organizasyonun sloganı “İyi Koşular Enerjik Beijing” oldu.
DOĞAL
Davul gösterileri, ejderha ve aslan danslarıyla açılışı yapılan festival için büyük bir kalabalık Tiananmen Square’de toplandı. Amatör atletler burada yaş, cinsiyet ve milliyete göre kategorilere ayrıldı.
DOĞAL
İlki 1956 yılında yapılan organizasyon, Çin’in en büyük amatör atlet yarışlarından biri olarak önem görüyor. Öte yandan festival, Yushu depreminde hayatını kaybeden 1,484 vatandaşa adandı.

**********

FIA GT Abu Dhabi: Victory for Grosjean and Mutsch in Championship Race

Abu Dhabi’de gerçekleşen FIA GT1 Dünya Şampiyonası’nın ilk etabında Ford GT’yi temsil eden ikili Romain Grosjean ve Thomas Mutsch, yarışı ilk bitiren takım oldu. Grosjean ve Mutsch böylece genel klasmanda 31 puanla zirveye oturdu.
DOĞAL
Phoenix’te zafer yaşayan Andreas Zuber ve Marc Hennerici ikinci sırayı alırken, Yas Marina’da gerçekleşen yarışta üçüncü olan ikili Andrea Piccini ve Mike Hezemans oldu.

**********

NBA Atlanta: Atlanta Hawks beat Milwaukee in first match of play-off series

NBA
ATLANTA, PLAY-OFF’LARA HIZLI BAŞLADI
NBA’de’de play-off heyecanı başladı. Atlanta Hawks ilk play-off maçında, Philips Arena’da konuk ettiği Milwaukee Bucks’ı 102-92 mağlup etti.
DOĞAL
Çekişmeli geçen maçın en skorer ismi 34 sayı, 3 ribound, 3 asist ile maçı sonlandıran Brandon Jennings olsa da, bu başarısı takımı Milwaukee Bucks’ın mağlubiyetini engelleyemedi. Milli oyuncumuz Ersan İlyasova ise 11 sayı, 6 ribound kaydetti.
DOĞAL
Atlanta’da ise en skorer isim 22 sayı, 7 ribound, 5 asiste imza atan Joe Johnson olurken, ev sahibi ekibin kazanmasında etkili olan bir diğer isim 19 sayı, 3 asist, 3 ribound ile Mike Bibby oldu.

***********

Charleston Tenis Turnuvası’nda finale çıkan isimler belli oldu. Rus raket Vera Zvonareva karşısında final mücadelesi veren Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki, dizinden sakatlanarak, daha ilk set bitmeden final biletini rakibine hediye etti.
DOĞAL
Finale çıkan bir diğer isim, Slovakyalı Daniela Hantuchova’yı 6-3, 7-6’lık setlerle mağlup eden Avustralyalı oyuncu Samantha Stosur oldu. Stosur ve Zvonareva kariyerlerinde 7. kez karşı karşıya gelecek.

*********

Tennis Monte Carlo 6: Nadal and Verdasco set up all-Spain final in Monte Carlo

Monte Carlo Tenis Turnuvası’nda finalin adı belli oldu. Ünlü İspanyol tenisçi Rafael Nadal, vatandaşı David Ferrer’i 6-2, 6-3’lük setlerle yenerek finale çıktı. Nadal, maçtan sonra yaptığı açıklamada Indian Wells ve Miami’de yarı finalleri kaybettikten sonra favori turnuvası Monte Carlo’da finale çıkmanın harika bir duygu olduğunu söyledi.
DOĞAL
Nadal’ın finaldeki rakibi ise Sırp raket Novak Djokovic’i 6-2 6-2’lik setlerle mağlup eden Fernando Verdasco oldu. İlk kez Monte Carlo’da finale çıkan İspanyol tenisçi, Djokovic gibi zorlu bir rakibi mağlup ettikten sonra 5 kez Monte Carlo’da şampiyon olan Nadal ile finalde karşılaşacak olmanın kariyerinde çok önemli bir adım olduğunu açıkladı.

********

Tennis Monte Carlo 7: Rafael Nadal thrashes Fernando Verdasco in Monte Carlo final.
Length:

Monte Carlo Tenis Turnuvası finalinde İspanyol raket Rafael Nadal, Monaco’da yoğun güneş ışığının altında gerçekleşen karşılaşmada vatandaşı Fernando Verdasco’yu 6-0, 6-1’lik setlerle yendi.
DOĞAL
6 yıl üst üste Monte Carlo Tenis Turnuvası’nda şampiyon olan ünlü yıldız Nadal, böylece ilki 1968 yılında düzenlenen turnuvanın tarihinde en çok şampiyon olan isim oldu. Eski bir numara, en son geçen yıl Mayıs ayında Roma’da şampiyon olmuştu.
DOĞAL
Nadal, maçtan sonra yaptığı açıklamada, bu zaferin ardından çok duygulandığını, çünkü Monte Carlo’nun favori turnuvası olduğunu söyledi.

No comments: