Friday, February 29, 2008

UEFA KUPASI 2009-12 MEDYA HAKLARI ANTLAŞMASI TÜRKİYE’DE DUYURULDU


Doğan TV Holding 2009-12’nin yayın haklarını aldı


UEFA bugün yaptığı açıklamada, UEFA Kupası’nın 2009-12 için Türkiye’deki yayın haklarını Doğan TV Holding’e verdiğini duyurdu.

UEFA Türkiye’deki birçok medya grubundan teklif almıştı, ama üç turluk fiyat arttırma yarışından galip gelen şirket ise Doğan TV Holding oldu.

Doğan TV Holding bu yayın haklarını Türkiye’nin en büyük özel kanallarından biri olan Kanal D’de kullanacak. Kanal D, her hafta bir maç yayınlayacak, Türk kulüplerinin katıldığı UEFA maçlarını ve özetleri yayınlayacak, bunun yanı sıra haftada bir kez bu maçlarla ilgili program yayınlayacak. Diğer maçlar ise D Smart dijital platformunun bir parçası olan D Spor kanalında canlı olarak yayınlanacak. Bunun yanında UEFA, tarafsız bir yaklaşımı olan platformun tüm maçları internet ve cep telefonları aracılığıyla dağıtacağını ima etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin şu an Türkiye’deki haklarının sahibi olan Doğan TV Holding böylelikle UEFA Şampiyonlar Ligi 2009-12 ve UEFA Süper Kupası 2009, 2010 ve 2011’in yayın haklarının da sahibi oldu.

UEFA Pazarlama Müdürü Philippe Le Floc’h yaptığı açıklamada “UEFA, UEFA Kupası’nın Avrupa’daki medya haklarının ilk satışının sonucundan memnun kalmıştır. Bu medya hakları satışı UEFA Kupası haklarının potansiyelinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

1 comment:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.