Friday, December 26, 2008

Rangers - Celtic

Rangers defans oyuncusu Madjid Bougherra, Celtic karşılaşma öncesi geç de olsa çalışmalara katıldı.
Maurice Edu ayak bileğini incitmişti fakat düzeldi, Chris Burke ise gripten kurtuldu ve golcü Kenny Miller saygısız bir darbe almasına rağmen iyi.
Celtic üçlüsü Stephen McManus, Paul Hartley ve Barry Robson Ibrox’a yapılacak yolculuk için geri döndüler.
Golcü Jan Vennegoor da antrenmanlara döndü fakat büyük ihtimalle karşılaşmada yer almayacak.
Rangers menajeri Walter Smith yaptığı açıklamada “Kris Boyd’u takımınızdan çıkarmak her zaman zordur çünkü gol atmak onun doğasında var. Geçen sezon çok zor geçti ama burada olmamızın nedeni de bu, çünkü bazen zor kararlar almamız gerekiyor. O her zaman goller atıyor. Bu sezon takım için çok ağır çalışıyor ama gol atma kapasitesi her zaman var. Şu ana kadar bu sezon 18 gol attı, bu iyi bir sayı ve umarım bu her şeye rağmen devam etmeyi başarır. Bu sezon oyununa biraz daha kalite katmaya çalıştı, bunu daha önce denememişti. Sanıyorum daha önce sadece gollerine güveniyordu. Fakat bu sezon takımı için gerçekten çok çalıştı. O aynı zamanda bunun gol atmasına bir engel oluşturmadığını gösterdi ve bu da zaten en önemli beklentidir.” şeklinde konuştu.
Celtic menajeri Gordon Strachan ise “Cumartesi gecesi yenilsek de bir şey değişmeyecek. Herhangi bir yenilginin acısı tablodaki sıralamaya bir etkisi olmuyor. Daha önce ligin zirvesinde yer aldım ve sonra Falkirk’e yenildim, hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Geçen yıllar boyunca da bunun örneklerini gördük. Diğer sonuçlar, sürpriz yenilgiler pahalıya mal oldu. Açık olmam gerekirse her maçta puan değişiyor. Fakat Ibrox öyle bir yerdir ki oraya gittiğinizde maçtan keyif almalısınız çünkü harika bir atmosferi var” dedi.

No comments: