Wednesday, December 10, 2008

FC Steaua Bucureşti - ACF Fiorentina Maç Bilgileri

Grup F’de FC Steaua Bucureşti de, ACF Fiorentina da çok iyi bir yere gelebilir. Kim bu mücadelede zirveye çıkarsa üçüncü sırada yer alacak. Fakat beraberlik İtalyan konuk için UEFA Kupası macerasına devam etmesi için yeterli olacak.
Fiorentina iki takım arasındaki en avantajlı yere sahip takım. İki takım da kazanıp iki puan için dört gözle bekliyor. Steaua ve Viola da bu yarışta FC Bayern München ve Olympique Lyonnais’i alt edip UEFA Şampiyonlar Ligi nakavt sahnesine çıkmak istiyor.
Roman takım Almanya’da 3-0 mağlup oldu. Bu gollerden ikisini Miroslav Klose, birini Luca Toni ikinci yarıda attı. Aynı anda Fiorenta, Sebastien Frey’in iki kez gol attığı Lyon maçında 2-1’lik skorla Lyon’un eline teslim oluyordu.
İki takım 30 Eylül’de Florence’de karşı karşıya geldiğinde maç 0-0 bitmişti. Bu da Steaua’nın bu mücadelede aldığı tek puan oldu. İtalyanlar epey pozisyon kaçırdı. 1. eşleşmede ise Bayern karşısında tek golü Daniel Van Buyten kafasıyla erken attı.
Steaua’nın grupta ev sahibi olduğu diğer maçta Lyon konuk takımdı. Çok iyi bir başlangıç yaptılar. İlk 11 dakikada Arthuro ve Dorin Goian gol attı. Fakat Lyon Benzema ve Kader Keita’yla durumu eşitledi. Sonra Ovidiu Petre’nin bir, Fred’in iki golü maçın skorunu belirledi.
Steaua 35 grup maçında sadece dört zafer ve 11 beraberlik gördü. Son zafer 13 Eylül 2006’da FC Dinamo Kyiv’de gerçekleşti.
Steaua stadyumundaki 3 maçtan iki tanesi golsüz sonuçlandı. Bunlar AS Roma karşısında oynanan 1984/85 UEFA Kupası ve Juventus karşısında oynanan 1995/96 sezonundaki Şampiyonlar Ligi maçlarıydı. Bir de 1991/92 UEFA Kupası sezonunda Genoa CFC’nin karşısında oynanan maçta 1-0’lık yenilgi var.
4. eşleşmede Casera Prandelli’nin takımı Adrian Mutu’nun 11. dakikadaki golüyle lider oldu. Fakat ilk zaferleri Tim Borowski tarafından darbe aldı.
Fiorentina, Romanya’daki resmi maçta ilk zaferlerini arayacak. Buraya son ziyaretlerinde 1996/97 UEFA Kupası sezonunda CF Gloria 1922 Bistrita karşısında 1-1 berabere kalmışlardı. Bundan önce de 1973/74 UEFA Kupası ve 1982/83 UEFA Kupası’nda FC Universitatea Craiova karşısında 1-0 ve 3-1’lik yenilgiye uğramışlardı.
Bir başka 6. eşleşmede Lyon ve Bayern karşı karşıya geliyor.

STEAUA

Eğer Steaua 2 gol daha atarsa UEFA kapsamındaki golleri 300’e ulaşacak.
Beş Steaua oyuncusu bütün 7 maçta da forma giydi; Robinson Zapata, Dorin Goian, Petre Marin, Sorin Ghionea ve Dayro Moreno.
Goian’ın 1 maçlık cezası var. Bogdan Stancu da sarı kart görmüştü.
Munteanu “Tek bir zaferle gruptan çıkmak harika olacak. Üçüncü olarak bitirmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum ama yapabileceğimizden eminim. Çünkü tüm oyuncular UEFA Kupası’nda forma giydiler. Kış transferleriyle ilgili kafa yormak istemiyorum. Aklımı tamamen Fiorentina maçına vermiş durumdayım. Bir dahaki sene Steaua’nın daha farklı, daha kaliteli oynayacağına dair garanti verebilirim. Birçok beraberlik ve bazı yenilgilere rağmen üç puana sahip olduğumuzdan dolayı çok mutluyum. Sonunda oyuncularımı gülerken görebiliyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Onlara minnettarım çünkü yaptıkları şey kolay değil.” dedi.
Steaua kaptanı Mirel Radoi, Unirea Urziceni karşısında 200. kez forma giydi.
Steaua’nın 24 lig golünün 9 tanesi maçların son 15 dakikasında geldi.
Hiçbir Steaua oyuncusu şu ana kadarki 17 maçın tamamında forma giymedi ama Zapata 16 kez giydi.
Bu sezonki 13 lig golünün 9 tanesi ikinci yarıda geldi.
Steaua, 7 Nisan 2007’de Dinamo’ya 4-2 yenildiğinden beri Liga 1’de oynadığı 29 maçta kendi evinde hiç yenilmedi.
Sakatlar şöyle: Ifeanyi Emeghara (diz sakatlığı nedeniyle 10 Mayıs’tan beri yok. 2009 baharında forma giyebilecek), Pantelis Kapetanos (sol addüktörü nedeniyle 15 Kasım ve 1 Aralık arasında forma giyemedi, şimdi de sağ kasığı nedeniyle 1 Aralık’tan beri yok), George Ogararu (sağ ayak bileği nedeniyle 19 Kasım’dan beri yok), Janos Szekely (bacağı nedeniyle 25 Kasım’dan beri yok)
Goian 12 Aralık’ta 28. doğum gününü kutlayacak.

FIORENTINA

Alberto Gilardino’nun 5. eşleşmedeki golü Fiorentina’nın Avrupa liglerindeki 150. golüydü.
Lyon maçı Gilardino’nun 50. UEFA maçıydı.
Yedi Fiorentina oyuncusu bu sezon tüm yedi maçta da forma giydi. Bunlar: Sebastien Frey, Dario Dainelli, Luciano Zauri, Zdravko Kuzmanovic, Mario Alberto Santana, Felipe ve Gilardino
Adrian Mutu 13 şut attı, bu miktar bu mücadeledeki en yüksek miktar oluyor.
Dainelli Lyon maçında sarı kart gördü, bu yüzden forma giyemeyecek.
Fiorentina teknik direktörü yaptığı açıklamada “Kendimize güvenimiz ve şevkimizle son üç dakikada gol atarak her şeyi değiştirdik ve çok şanslıydık. Daha iyi oynamak istiyoruz çünkü gelişirken büyük bir mesafe aldık. Mutu sezon başladığından beri bizim için çok önemli, umarım sürekli formda kalır” dedi.
Frey tüm 15 Serie A maçında forma giyen tek Fiorentina oyuncusu. Her dakikada oynadı.
Tüm mücadelelerde sadece altı Fiorentina oyuncusu gol attı. Bunlar: Gilardino (15), Mutu (7), Montolivo (2), Kuzmanovic (2), Giampaolo Pazzini (1) ve Felipe (1)…
Gilardino bu sezon takımın 22 lig golünün 11 tanesini attı. Bu 22 golden 10 tanesi maçların son 30 dakikasında geldi.
Fiorentina, 17 Aralık’ta kendi evlerinde Torino ile karşı karşıya gelecek.
İşte sakatlar: Martin Jorgensen (ayağı nedeniyle 30 Eylül’den beri yok), Pablo Daniel Osvaldo (kalçası nedeniyle 15-25 Kasım ila 25 Kasım – 7 Aralık tarihleri arasında oynayamadı), Massimo Gobbi (elmacık kemiği nedeniyle 29 Kasım’dan beri yok. Bir ay içinde ameliyat olacak. 28 yaşındaki oyuncu Roma için idman yaparken sakatlanmıştı ve 1 Aralık’ta bıçak altına yatmıştı), Dario Dainelli (kalçası nedeniyle 25 Kasım’dan beri yok. 5. eşleşmede Lyon maçında sağ kalça kasını incitti ve en az iki hafta oynaması beklenmiyor)
Fiorentina kış tatilinde 1-8 Ocak arasında İspanya’daki Marbella’da antrenman yapacak.

No comments: