Friday, November 28, 2008

Wolves vs Birmingham

West Midlands’te ligin zirvesindeki iki takım olan Wolves ve Birmingham bir derbi maçı oynayacak.
Wolves, mavilerin beş puan üstünde. Bu yüzden yedi kez arka arkaya zafer yaşayan takım bu başarılarını sürdürmek istiyor. Tabii ki son üç maçını kazanan Birmingham da iyi bir formda…
Wolves’in kalecisi Carl Ikeme’nin sahaya çıkıp çıkmayacağı şüpheli, çünkü Salı günü oynanan ve 3-1 sonuçlanan Sheffield United maçında incik kemiği yaralanmıştı, bu yüzden zorlanıp yerini Wayne Hennessey’e bırakmıştı.
Yine de Ikeme’nin hafta sonu oynaması bekleniyor çünkü başkan Mick McCarthy onu kullanmak istiyor. Matt Murray, Hereford’da geçirdiği yeni bir diz sakatlığı nedeniyle sezon dışı kaldıktan sonra Cheltenham’a kiralanan Shane Higgs takıma geri döndü.
Kanat oyuncusu Michael Kightly’nin burnu kırılmıştı. Öte yandan orta saha oyuncuları Dave Edwards (baş dönmesi) ve David Jones (baldır incinmesi) da sakat durumda ama o zamana kadar iyileşmek zorundalar. Defans oyuncusu Michael Mancienne ise hastalandı.
Kanat oyuncusu Matt Jarvis (diz arkasındaki kriş nedeniyle) ve defans oyuncuları Jody Craddock (ayak parmağı kırığı nedeniyle) ile George Elokobi (bağ dokusu nedeniyle) kadroda yer almayacaklar.
Birmingham’da ise kaptan Lee Carsley (kalça), kiralık orta saha oyuncusu Nigel Quashie (topuk) ve sol bek oyuncusu France Queudrue, Ipswich karşısında oynanan ve 2-1’le zafer elde edilen maçta sakatlandılar ama Midlands derby’sinde yer alacaklar.
Başkan Alex McLeish, Kevin Philips ve Marcus Bent’in ön ikilide başlamasına karar verdi. Cameron Jerome’un da etkili oynaması bekleniyor.
Sağ bek Stuart Parnaby (dizardı krişi) tamamen antrenmanlara geri döndü ama aktif olması için maç formunu yükseltmesi gerekiyor.
Damien Johnson (kalça), golcü Garry O’Connor (kasık), Stephen Kelly (uyluk) ve kanat oyuncusu Gary McSheffrey (diz) sakatlıklarında iyi bir sürece girdiler ama bu maça çıkmaları için henüz erken.

No comments: