Tuesday, November 25, 2008

Bugünkü maçla ilgili bilgiler...

FC Bayern München, Tim Borowski’nin 4. eşleşmede ACF Fiorentina karşısında oynanan maçta geç gelen golüyle Grup F’deki yenilmezlik rekorunu korudu.
İki takım 17 Eylül’de Bükreş’te karşılaştıklarında Daniel Van Buyten’in 15. dakikada attığı kafa golü maçın gidişatını değiştirmişti.
Bayern’in 1. eşleşmedeki zaferinden sonra Lyon karşısında 1-1 berabere kaldı.
Fiorentina’yla oynanan 2 maç Bayern’e 3-0’lık bir zafer getirdi. Luca Toni, Miroslav Klose ve Bastian Schweinsteiger golleriyle adlarından söz ettirdi.
Bayern, Lyon’la beraber 8 puanı paylaşarak zirvede… Bir önceki evrede 2003/04, 2006/07 sezonlarında da benzer başarı göstermişlerdi.
eşleşmedeki ilk maçta Bayern, 1981/82 Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştıkları FC Universitatea Craiova’dan beri ilk kez Romanyalı bir takımla karşılaşmıştı. 1981-82 sezonundaki bu çeyrek finallerin birinde 2-0 kazandılar, diğerinde 1-1 berabere kaldılar.
Lucio 4. eşleşmede 50. kez bir Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi.
Bayern toplamda 88 faul ile karşılaştı ve bu diğer takımlardan daha fazla.
Bayern’in oyun dışı bırakılmış bir oyuncusu yok.
Teknik direktörleri yaptığı açıklamada “Puanlardan ötürü çok memnunuz ama daha fazla gol umuyorum. Yeteri kadar şansımız var. Yavaş yavaş istediğimiz yere doğru ilerliyoruz. Kış tatiline girmeden evvel ligin zirvesinde yer almak istiyoruz. Takımın ritmi artıyor ve Ribery gibi bir oyuncumuzun olması bizi heyecanlı kılıyor. Şimdi Bayer 04 Leverkusen ve Hoffenheim’la karşılaşacağız ve Aralık’ta her şeyin nasıl olacağını görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.
Bayern, 27 Eylül’de Hannover 96’ya 1-0 yenildiklerinden beri oynadıkları 11 maçta yenilemedi.
Kendi sahalarında oynadıkları son 26 maçta en az bir gol attılar.
Ribery son 7 maçta 6 gole imza attı.
Diğer oyuncular her maçta forma giymezken kaleci Michael Rensing şu ana kadar Bundesliga’da oynanan 1,260 dakikada da bulundu.
Klose ligde 6 asist yaptı. Onu 4 asistle Bastian Schweinsteiger, Ze Roberto ve Oddo izliyor.
Toni ve Ribery 6 golle Bundesliga’da en çok gol atan Bayern’li oyuncular. Onları 5 golle Klose ve 4 golle Tim Borowski izliyor.
Mark van Bommel 23 Ağustos’ta 1-1’lik beraberlikle sonuçlanan BV Borussia Dortmund maçında iki sarı kart gördü ve bu sezon böyle ceza yiyen tek Bayern oyuncusu oldu.
Sakatlılar şunlar:
- Willy Sagnol – 4 Ağustos’tan beri yok, aşilinden ameliyat oldu
- Hamit Altıntop – Türkiye’nin Belarus’la 2-2 beraber kaldığı maçta sağ ayağında kemik kırdığı 23 Ağustos’tan beri yoktu, ayağı kırıktı ama antrenmanlara geri döndü.
- Luca Toni – kaburga kemiklerinden ötürü 21 Ekim – 9 Kasım arası oynamadı
- Philipp Lahm – ayak bileğinden ötürü 21 Ekim – 15 Kasım arasında oynamadı
- Bastian Schweinsteiger – incik kemiği çürük olduğu için 5 ila 15 Kasım arasında oynamadı

Eğer Steaua iki gol atarsa UEFA maçları bünyesinde 300 gole erişecek.
Beş Steaua oyuncusu tüm altı maçlarda da yer aldı: Robinson Zapata, Dorin Goian, Petre Marin, Sorin Ghionea ve Dayro Moreno…
Goian ve Bogdan Stancu cezalı oyuncular…
Dorinel Munteanu 0-0 biten 21 Kasım’daki FC Universitatea maçının ardından “Maçla ilgili söyleyecek bir şey yok. Çok büyük şanslar kaçırdık. Bence takımımın zihinsel bir engeli vardı. Önceki maçlarda çok iyi oynadılar ama bu sefer kaybettik” açıklamasını yaptı.
Steaua önce 9 Kasım’da FC Rapid Bucureşti ile golsüz berabere kaldı, 6 gün sonra ise FC Timişoara ile kendi evlerinde berabere kalarak 4 Liga 1 beraberliğine imza attılar.
Radoi, 12 kasım 2006’da 6-0’lık zaferle sonuçlanan FC National Bucureşti maçındaki penaltısından beri Steaua için ilk kez bu sezon gol attı.
Steaua’nın bu sezon attığı 23 golden 8’i maçların son 15 dakikasında geldi. Birçoğu da ikinci yarıda atıldı.
Hiçbir Steaua oyuncusu 16 maçın hepsinde de yer almadı. Bu sezon en çok forma giyen oyuncu 15 maçla Zapata oldu.
Steaua 7 Nisan 2007’deki 4-2’lik mağlubiyetle sonuçlanan FC Dinamo 1948 Bucureşti maçından beri Liga 1 kategorisinde kendi evlerinde henüz yenilemedi. Sahalarında 28 maç oynandı o tarihten beri…
İşte sakatlar:
- Ifeanyi Emeghara – dizinden ötürü 10 Mayıs’tan beri yok
- Pantelis Kapetanos – sol adüktörü nedeniyle 15 Kasım’dan beri yok
- George Ogararu – sağ ayak bileğinden dolayı 19 Kasım’dan beri yok
- Emeghara 2009 ilkbaharına kadar olmayacak, çünkü dizi sakat. Ogararu ise Romanya – Hırvatistan maçında sakatlanmıştı ve bu sezon forma giymesi beklenmiyor.

No comments: