Tuesday, November 25, 2008

Galatasaray - FC Metalist Kharkiv

Galatasaray, UEFA Kupası’nın 32. turunda adeta ranzanın kenarındayken, Türkiye şampiyonuyla oynayacak olan FC Metalist Kharkiv, sadece iki küsur ay geçtikten sonra ikinci kez İstanbul’a geliyorlar.
Galatasaray ilk iki Grup B maçında Olympiacos CFP ve SL Benfica’yı yenip dört puan almıştı ve zirveye yerleşmişti. Matalist ise 2. eşleşmede Hertha BSC Berlin karşısında kendi evinde golsüz berabere kalmıştı.
Türklerin henüz gruptan çıkıp çıkmadığı belli değil ama bir UEFA kupası grubunda 6 puan alıp da gruptan çıkmayı başaramayan tek takım 2004/2005 sezonunda Rangers FC oldu.
Galatasaray ve Metalist bir UEFA maçında ilk kez karşılaşacaklar.
Galatasaray şaşırtıcı olsa da daha önce hiçbir Ukraynalı takımla karşılaşmadı. Daha önce BV Borussia Dortmund ve Bayer 04 Leverkusen takımlarını çalıştıran Alman teknik direktör Michael Skibbe de karşılaşmadı.
Metalist ise bu sezonki UEFA Kupasında bir Türk takımıyla karşılaştı bile. İlk turun ilk ayağında Beşiktaş’a 1-0 yenildi fakat kendi evlerinde 4-1’lik zafer alarak grup sahnesine çıkmayı başardılar.
Myron Markevich’in takımı daha önce İstanbul’u 18 Eylül’de ziyaret etmişti, şehre ikinci kez geliyorlar.
Beşiktaş karşısında oynanan ve 4-1 kazanılan maçta Brezilyalı Jaja iki gol atmıştı. Diğer golleri atanlarsa Sırp golcü Marko Devic ve Polonyalı defans oyuncusu Seweryn Gancarczyk’tı.
Galatasaray daha önceki fikstür ile Ali Sami Yen Stadyum’unda oynanan son 9 UEFA maçında sadece bir kez kaybetti. Beş kez kazandı, üç kez de berabere kaldı.
Metalist ise deplasmanda oynadığı son dört maçında henüz kazanabilmiş değil. En iyi sonuçları, geçen sezonun UEFA Kupası birinci turunda Everton FC ile yaşadıkları 1-1’lik beraberlik oldu. Diğer üç maçın hepsini de kaybettiler.
Galatasaraylı Ayhan Akman sarı kart görüp bir maç oynamama cezası aldı.
Olympiacos 3. eşleşmede bir başka Grup B karşılaşmasında Benfica’yla oynayacak. Hertha ise bu grupta olup da maçı olmayan tek takım…

No comments: