Sunday, February 22, 2009

Bernie Ecclestone Honda ile ilgili neler söyledi?

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, Honda'yı F1'de tutabilmek için yaptığı teklifin takımın yöneticileri tarafından reddedildiğini açıkladı.

78 yaşındaki İngiliz patron Bernie Ecclestone, News of the World gazetesine yaptığı açıklamada "Ben yönetime tüm hisseleri satın almaları için yardım etmeye çalıştım. Yaptığım teklifi almaları gerekiyordu. Kimsenin reddedemeyeceği çok iyi bir teklifti. Bu onlara güven sağlayacaktı fakat herşeyi tek başlarına yapmak istediler" şeklinde konuştu.

Formula 1 için daha fazla gelir kaynağı arayan Formula 1 Takımları Birliği'nde bu hareketiyle söz sahibi olmayı uman milyoner sözlerine "Artık yapabileceğimiz tek şey ummak ve dua etmek" şeklinde devam etti.

Aralık ayında bu sporu bırakacağını açıklayan Japon araba üreticisinin üç seçeneğinin olduğunu söyleyen Ecclestone bu seçeneklerin yönetimin tüm hisseleri satın almak, İngiliz iş adamı Richard Branson'un Virgin Şirketler Grubu'nu satmak ya da takımı bitirmek olduğunu iddia etti.

Branson Cumartesi günü BBC radyosuna yaptığı açıklamada Formula 1'i çok sevdiğini, eğer şartlarda anlaşılabilseydi takımı kurtarabileceğini söylemişti.

Öte yandan eğer takım kurtulabilseydi eski dünya şampiyonu Ayrton'un yeğeni olan Brezilyalı Bruno Senna'nın takımda yer alacağını söyleyen Ecclestone sözlerine "İşin en kötü yanı bizimle çalışmak isteyen bir Bruno'muz var. Eğer bu gerçekleşseydi F1'de Senna soyadının tekrar duyulması herkes için harika olacaktı" şeklinde son verdi.

No comments: