Wednesday, February 25, 2009

Villarreal Panathinaikos maçıyla ilgili notlar

İlk nakavt turu ayağında Panathinaikos’u yenen Villarreal takımı böylece Şampiyonlar Ligi arenasında kendi sahalarında inanılmaz bir rekora imza attılar. İspanyol kulüp bu arenadaki yolculuklarına devam ettiler ve yarı finaller için her yolu denediler ve tedbirli görünüyorlar.
E grubunda Villarreal kendi sahalarında iki maç kazandılar. Dokuz puanla Manchester United’dan sonra ikinci sırayı aldılar. El Madrigal’de hiçbir Şampiyonlar Ligi maçını kaybetmeyerek gurur duyulacak bir rekora imza attılar. 2005/06 sezonunda kendi sahalarında 5 galibiyet, 5 beraberlik gördüler. Villarreal bu turda yalnızca bir maç kaybetti. Bu maç deplasmanda 2-0 yenildikleri Celtic maçıydı.
2005/06 sezonunun ilk nakavt turunda Rangers’la berabere kaldılar. Villarreal ve Panathinaikos daha önce hiçbir UEFA maçında karşı karşıya gelmediler ama İspanyol takım iki kez Yunan rakiplerle karşılaştı ve bu maçların ikisini de kazandı. 2004/05 UEFA Kupası’nda Egaleo FC’yi 4-0 yendiler ve Javi Venta’yla Santi Cazorla bu maçta skor yaptılar. O sezon çeyrek finale yükseldiler ama AZ Alkmaar’a 3-2 yenildiler.
2007/08 UEFA Kupası’nda Villarreal, AEK Athens deplasmanına gitti ve 2-1 kazandı. O sezon ilerlemeleri FC Zenit St. Petersburg sayesinde son buldu.
B grubunda başarılı bir grafik izleyen Panathinaikos son 7 yıldan beri ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde nakavt sahnesine çıktı.
Panathinaikos’un deplasmandaki bir maçında Anorthosis Famagusta’ya 3-1 yenildi. Bu maçın rövanşı Spiro Louis stadyumunda 1-0’lık bir zaferle sonuçlandı. Kendi sahalarında yaptıkları öbür maçlarda Inter’e 2-0 yenildiler, Bremen’le 2-2 berabere kaldılar.
Panathinaikos 1999 yılından beri İspanya’da yaptığı 9 UEFA maçının hepsini kaybetti. Bu periyod boyunca 5 gol attılar. İspanyollarla yaptıkları toplam 17 maçta üç kez kazandılar, beş kez berabere kaldılar ve 9 kez yenildiler.
Pascal Cygan Arsenal FC’de oynarken 2004/05 sezonunda Panathinaikos’a karşı başarısız oldu. Robert Pires de İngiliz kulüpte forma giymişti.

VILLARREAL

Gonzalo Rodriguez ve Santi Cazorla oynanan 6 maçta da forma giydi. Cezalı oyuncular Joan Capdevila, Guille Franco ve Ariel Ibagaza… Diego Lopez ve Cazorla bu sezon takımın oynadığı tüm 24 Liga maçında da oynadı. Kaleci Lopez her dakika görevindeydi. Rossi Malaga CF maçında attığı gol ile Juan Roman Riquelme’nin kulüp rekorunu yakaladı. Fabricio Fuentes 10 Ocak’taki Valencia maçında kulübün 500. Liga golüne imza attı. Llorente yazın takıma transfer olduğundan beri 7 gol attı. Şampiyonlar Ligi kadrosunda ise şöyle değişiklikler oldu. Joan Tomas kadroya alındı. Edmilson SE Palmeiras’a verildi, Jozy Altidore Xerez CD’ye kiralandı. İspanyol Don Balon futbol dergisi Senna’yı 2007/08 sezonunun en iyi oyuncusu seçti.

Sakatlar şöyle:
Javi Venta – sağ ayak bileği kirişi nedeniyle 6 Aralık – 18 Ocak arası forma giymedi
Giuseppe Rossi – sol ayak bileği burkulması nedeniyle 27 Ocak – 8 Şubat arası forma giymedi
Joan Capdevila – 13-21 Şubat arası sağ baldır burkulması nedeniyle forma giymedi ama Sporting Gijon maçına çıktı
Nihat Kahveci – 27 Eylül-29 Kasım arası sağ kalça yırtılması nedeniyle ve 9 Ocak-21 Şubat arası sağ dizi nedeniyle forma giyemedi
Gonzalo Rodriguez – sağ uyluk yırtılması nedeniyle 8 Şubat’tan beri yok
Angel Lopez – 15 Şubat’tan beri ağrıyan kalçası nedeniyle yok



PANATHINAIKOS

Gilberto Anorthosis maçında 50. kez Şampiyonlar Ligi’nde görev almış oldu ama Giannis Goumas UEFA maçlarında 75. kez forma giydi. 2 oyuncu 10 maçta birden forma giydi: Loukas Vintra, Dimitris Salpingidis… Vintra her dakika oynadı. Goumas’ın FC Dinamo Tbilisi maçı Avrupa’daki 70. maçıydı ama bu sayıyı 75’e çıkardı. Sadece üç Yunan oyuncu UEFA’da bu sayıyı geçebildi: Antonis Nikopolidis (89 maç), Predrag Djordjevic (83) ve Nikos Liberopoulos (76). Panathinaikos 115 faul yaparak bu sezon bir rekora imza attı. Simao, Goumas, Nikos Spiropoulos cezaları nedeniyle forma giyemeyecekler. Teknik direktör Henk ten Cate yaptığı açıklamada “Villarreal karşısında performansımız bizim için çok önemli. Tek negatif şey benim Karagounis ve Goumas’ı dinlendirmek istemem. Fakat bu maçın gidişatı bu lüksü engelleyecek gibi görünüyor. Çarşamba akşamı onlara geçit vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Takımın Şampiyonlar Ligi kadrosunda değişiklik oldu. SE Palmeiras’dan David, Legia Warszawa’dan Jakub Wawrzyniak alındı. SC Corinthians Paulista’ya Rodrigo Souza verildi. Werder Bremen’e Alexandros Tziolis, FC Kavala’ya Stefanos Siontis kiralandı. Takım bu sene 100. yılını kutluyor. Karagounis 12 Şubat’ta 3. kez baba oldu.

Sakatlar şöyle:
Bryce Moon – 7 Kasım – 10 Ocak arası dizi nedeniyle takımda yer almadı
Mikael Nilsson – 29 Kasım – 10 Ocak arası sol kasığı nedeniyle takımda yer almadı
Gabriel – 3 Aralık – 4 Ocak ila 7-21 Şubat arası sağ ayağı nedeniyle takımda yer almadı
Giannis Goumas – 4 Ocak – 21 Şubat arası sağ dizi nedeniyle takımda yer almadı
Christos Melissis – 7-21 Şubat arası sağ kalçası nedeniyle takımda yer almadı
Vangelis Mantzios – 9 Aralık – 4 Ocak arası sağ anatı nedeniyle takımda yer almadı
Loukas Vintra – 20 Şubat’tan beri sol baldırı nedeniyle yok
Marcelo Mattos – 17 Şubat’tan beri sağ kalça zorlanması nedeniyle yok

No comments: