Wednesday, August 8, 2007

12 Temmuz

***** AP-SNTV-0400: Cycling Tour 4

Thor Hushovd, Çarşamba günü gerçekleşen Fransa Bisiklet Turu yarışlarının dördüncü turunu kazanan isim oldu. Norveçli bisikletçi yarışı dört saat 37 dakika ve 47 saniyeyle tamamlayarak Güney Afrikalı rakibi Robert Hunter’ı ve İspanyol Oscar Freire’yi yendi. Yarışta Hunter ikinci olurken Freire üçüncü sırayı aldı. İsviçreli Fabian Cancellera ise beşinci günün sonunda da genel sıralamada liderliğini sürdürdü.






***** AP-SNTV-0400: Soccer Pele 1


Tüm zamanların en iyi futbol oyuncusu olup olmadığı hala tartışılan Pele, Amerikan dergisi Futbol Mundial’la beraber bir okuma kampanyasını başlatmak için New York’taydı. Brezilyalı efsane 1970’lerde New York Cosmos’da geçirdiği günlerden bahsetti ve Amerika’daki futbolun son 30 yıldaki değişimiyle ilgili konuştu. Times Meydanı’ndaki Nasdaq borsasının açılışına da katılan 66 yaşındaki oyuncu şöyle konuştu:
“(Franz) Beckenbauer, (Johan) Cruyff, George Best, (Gordon) Banks, Carlos Alberto, Giorgio Chinaglia gibi çok iyi oyuncular geçti buradan. Bu takımda onlardan çok destek gördüm. Amerika’daki futbol bence çok iyi organize ediliyor. David Beckham’a burada oynamanın çok güzel bir şey olduğunu söylemesinler. Çünkü çok iyi hazırlanmalı. Bu ülkede oynamak çok zor. Kolay olduğunu sanmasın. Medya ve halkla iyi ilişkiler kurmalı. Bir yandan da sahaya iyi hakimiyet kurmalı, çünkü insanlar izlemek isteyecek”.

New York’ta 75,646 kişilik seyirci karşısında eski takımı Brezilya karşısında oynama deneyimi yaşayan Pele sözlerine şu şekilde devam etti:
“Büyük stadyumlarda maçları en fazla 45,000 kişi izliyor. O yüzden o sayı çok güçlü bir seyirci kapasitesine eşitti. Bugün Brezilya’da bile hala o sayıya erişilemedi. ‘Brezilya eskisi kadar iyi oynayan bir takım değil’ diyorlar. Fakat önemli olan Brezilya’yı finale taşıyıp ülkeyi iyi temsil etmekti. Ve Brezilya bunu başardı da… Arjantin’in çok iyi oyuncuları vardı, çok iyi organize olmuşlardı. Çalışmaya Brezilya’dan daha çok vakitleri oldu.”

No comments: