Friday, March 19, 2010

19 MART 2010

Injured Ramsey snubs calls from Shawcross
Stoke City’nin defans oyuncusu Ryan Shawcross, ikili mücadele sonunda bacağının kırılmasına neden olduğu Arsenal’in orta saha oyuncusu Aaron Ramsey’den özür dilemesine rağmen bir cevap alamadı.
DOĞAL
Olay sonrası sahayı gözyaşları içinde terk eden Shawcross, üç maç men cezası almıştı. Ramsey’in sezonu kapatmasına neden olan Shawcross, defalarca telefon edip mesajlar bırakmasına rağmen henüz yıldız oyuncudan henüz yanıt alamadı.
DOĞAL
İki hafta evvel Mısır ile karşı karşıya gelen İngiltere Milli Takımı için ismi ilk kez geçen Shawcross, hala Ramsey ile konuşmayı umut ediyor. Olayın bir kaza olduğunu ve oyun tarzını değiştiremeyeceğini vurgulayan Shawcross, Aaron ile görüşmek için çok çabaladığını, fakat bunun Ramsey’e bağlı olduğunu söyledi.

**********

Tennis Indian Wells 6: Wins for Jankovic and Ljubicic on day six

Indian Wells Tenis Turnuvası’nda çok iyi bir sezon geçirmeyen Sırp tenisçi Jelena Jankovic, Rus rakibi Alisa Kleybanova’yı 6-4 6-4’lük setlerle yenerek hala iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı.
DOĞAL
Yarı final biletini alan Jankovic maçtan sonra yaptığı açıklamada maçlar ne kadar uzun sürerse sürsün, önemli olanın kazanmak olduğunu söyledi.
DOĞAL
Erkeklerde ise Hırvat tenisçi Ivan Ljubicic, Arjantinli oyuncu Juan Monaco’yu 4-6 6-2 6-1’lik setlerle yenerek yarı finallere girmeye hak kazandı.
DOĞAL
Doğum gününde zafer kazanan Ljubicic maçtan sonra yaptığı açıklamada, iki sene evvel yine yaş gününde Roger Federer’e yenildiğini, fakat doğum gününde de kazanabildiğini kanıtladığı için mutlu olduğunu söyledi.

*******

DÜNYA KUPASI
LIPPI'YE GÖRE BALOTELLI HAZIR DEĞİL
Roma'da bir basın toplantısı düzenleyen İtalyan teknik direktörü Marcello Lippi, Inter Milan'ın golcu ismi Mario Balotelli'yi takdir ettiğini, fakat yıldız oyuncunun henüz Dünya Kupası finallerinde oynamaya hazır olduğunu düşünmediğini açıkladı.
19 yaşındaki yetenekli oyuncu İtalya'nın U-21 takımında oynamasına rağmen henüz Jose Mourinho'nun takımı Inter'de yerini sağlamlaştırabilmiş değil.
DOĞAL
Öte yandan Lippi, aşilinden sakatlandığı için Dünya Kupası'ndaki İngiltere Milli Takımı hayalleri suya düşen David Beckham'ın en kısa zamanda sahalara geri dönmesini umduğunu sözlerine ekledi.
Dünya Kupası'nda başarılı olmayı uman Lippi ayrıca favori takımının Brezilya olduğunu itiraf etti.

***********

Dogsled Canada: Man completes 1000-mile dogsled race on his own two feet

Kanada’nın Kuzey Batı’sı, dünyanın en sert yarışı olarak adlandırılan “Yukon Quest Köpek Kızağı Yarışması”na ev sahipliği yaptı.
DOĞAL
Alaska’dan Yukon Bölgesi’ne kadar uzanan 1000 millik bir yolda yapılan yarışta, 50 yaşındaki Alman Joachim Quest, 34 günlük yolculuğunun ardından yarışı bitiren ilk isim oldu.
DOĞAL
Kazandığı ödülü kendisine doğum günü hediyesi olarak armağan eden Rintsch, yolculuğunda kardan bir şey gözükmediğini, zaman zaman sert esen fırtınadan dolayı mola vermek zorunda kaldığını açıkladı.


**********

Sailing Vuitton 9: Semi-final action from the Louis Vuitton Trophy

Auckland’de devam eden Louis Vuitton Kupası Yelken Yarışları’nda yarı final sona erdi.
DOĞAL
İtalyan Mascalzona Latino takımı, İsveçli takım Artemis’i 11 saniye farkla yenerken, kendi ülkesinde yarışan Yeni Zelanda takımı İtalyanlardan oluşan Azzurra’yı 1 saniyelik farkla mağlup etti.
DOĞAL
Louis Vuitton Kupası’nı kazanan takımı Mascalzona Latino ve Yeni Zelanda arasında gerçekleşecek final yarışı belirleyecek.

*********

MotoGP Qatar: Valentino Rossi sets early pace in final pre-season test at Losail.

Valentino Rossi, Katar’daki Uluslar arası Losail pistinde gerçekleşen MotoGP test sürüşlerinde en başarılı isim oldu.
DOĞAL
31 yaşındaki eski şampiyon, 0.315’lik derecesiyle birinci olurken onu ezeli rakibi Casey Stoner takip etti. Çaylak Ben Spies ise Texan ve takım arkadaşı Colin Edwards’ı geçerek üçüncü sırayı aldı.
DOĞAL
Hazırlık yarışları önümüzdeki günlerde de devam edeceği açıklanırken 2010 sezonu resmi olarak 9-11 Nisan arasında gerçekleşecek Katar Grand Prix’inde başlayacak.

*********

TITLE: SUNDERLAND V BIRMINGHAM CITY
Son 16 maçtan sadece bir tanesini kazanmalarına rağmen Sunderland takımı her nasılsa kendilerini sıkıntıdan koruyor. Kendi sahalarında kazandıkları bu zafer yine de Avrupa hayallerini suya düşürdü.
Light Stadyum’unda istikrarlı bir rota izleyen takım, kendi sahasında 6 kez yenilmedi. Öte yandan golcü oyuncu Kenwyn Jones, Manchester City maçında kasıklarını incittiği için 1 ay forma giyemeyebilir.
Kaleci Martin Fulop ise yerini Craig Gordon’a kaptırdığı için bu yaz kulüpten ayrılacağını açıkladı. Macar oyuncu, bu yıl Chelsea’deki 7-2’lik ağır yenilgiden sonra yerini Gordon’a kaptırmıştı.
Birmingham City ise harika bir sezon geçirirken Avrupa hayalleri kuruyor. Henüz sekizinci sırada olsalar da menajer Alex McLeish, gelecek sezon büyük Avrupa gecelerinde yerini almaya kararlı… Şu an sözleşmesini uzatmak için kulübün sahipleriyle görüşen McLeish, St Andrews’a daha yetenekli oyuncular getirmesi gerektiğini düşünüyor.

TITLE: PORTSMOUTH v HULL CITY
Ödenmemiş ücretler, sayısız sahipler, yönetim ve işsizlik… Portsmouth kulübündeki kriz, tuhaf bir karışıklığa davetiye çıkartıyor. Fakat takım şu an sadece önlerindeki maçı düşünüyor. Hull City ise, Phil Brown’ın hayal kırıklığıyla sonlanan menajerlik görevinden sonra Güney’e maceralı bir yolculuk yapacak.
ADAM PEARSON:
Biz sadece 6 maç kazandık. Bildiğiniz gibi bir yılı aşkın bir süredir deplasmanda kazanamıyorduk. 50 maç boyunca 100 gol atmışız ve son 4 maçımızı kaybettik. Riske girmek istemiyoruz, fakat çok acı ki bütün istatistikler küme düşebileceğimizi gösteriyor.
Ve şimdi Hull City, Fratton Park’ta yaşadıkları son talihsizlikleri unutturmak istiyor. This week Her Majesty’s Revenue and Customs dropped its challenge over Portsmouth’s move into administration - and that paved the way for the nine point deduction to take effect. Her ne kadar şu an işe yaramayacak gibi gözükse de yeni bir yatırımdan bahsediliyor. Bu kötü geçen sezon herkesi etkiledi.
JAMIE O’HARA:
Gerçekten zor bir durumdayız. Bir çok kayıp yaşanırken maçınıza konsantre olmak çok zor oluyor. Her geçen hafta yeni şeyler duyuyorsunuz. Artık puan da kaybetmeye başladık. Bu yüzden sahaya çıktığınızda oynamanız için hiçbir nedeniniz kalmıyor.
Sahadaki problemlere rağmen, oyuncular dikkat çekici bir şekilde birbirlerine kenetlenmiş durumda. Sonuçlara rağmen performansları daha iyiye gidiyor ve Federasyon Kupası Yarı Final’inde şansları var. Liverpool yenilgisinin ardından güvende değiller ve küme düşecek gibi görünüyorlar. Oyuncuların bu son darbenin üstesinden nasıl geldiklerini hayal etmek bile zor.
JAMIE O’HARA:
Burada kiralık oynayan ve iyi bir kariyer için mücadele eden bir çok oyuncu var. Bu ligde oynayabildiklerini herkese kanıtlamak istiyorlar. Biz profesyonel bir takımız ve taraftarlar buna para harcıyorlar. Son günlerde bir futbol maçını izlemek çok pahalı, bu yüzden onları memnun etmek için iyi performans göstermemiz gerekiyor.
Bazı taraftarlara göre Brown’ın gidişi, kulübün en başarılı döneminin de sonu oldu. Brown, üç yılda Kaplanları küme düşmenin kıyısından kurtardı ve ilk kez bu kadar başarılı bir sürece soktu. Premier Lig’de üçüncü olup harika bir başlangıç yapan Kaplanlar, Manchester City maçının ardından talihsiz bir düşüş yaşadı. Takım, 22 maçta sadece 1 zafer yaşadı fakat mücadelesi devam etti. Ian Dowie’nin gelişi son kozları olabilir.
IAN DOWIE:
Daha önce konuyla ilgili açıklama yapmamıştım, fakat Phil Brown çok iyi işler başardı. Yaptıklarının farkına varması lazım. Futbolda top yuvarlaktır. Her şey olabilir. Ben dahil takımdaki herkes büyük bir mücadele içinde ve neler olacağını merak ediyor.
Bu adamın kendine güvenmesinin bir sebebi var. Hull City’de vaziyetlerin kötü olduğu doğru, 4 ağır yenilgi aldılar. Fakat her şey bundan sonra alacakları 3 puanlara bağlı. Kendilerini kurtarmak için önlerinde 9 maç var. Sadece son maçlarında yapacakları Liverpool ziyaretleri bile gözlerini korkutuyor. Bu haftaki maçları ise yollarına devam etmeleri için büyük bir şans olarak görülüyor.
IAN DOWIE:
Bence başlangıç için harika bir maç olacak. Bu maçı iple çekiyorum. Deplasmanların nasıl olduğunu bilirsiniz. Başlangıç için Portsmouth’tan daha iyi bir yer olamazdı.

*********

ARSENAL & WEST HAM
Bendtner’in yıldızı, Arsenal semalarında parlıyor…
Alex Ferguson, bu takımı en büyük tehdit olarak görüyor. Kurnaz İskoç adam’ın bildiği bir şey var tabii ki… Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile çeyrek finale kalan, Premier Lig’de ise git gide büyüyen Arsenal’in 2004’te Premier Lig’de başlayan önlenemez yükselişini yadsımak çok zor olur.
ARSENE WENGER:
Ağustos ayından beri şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Bu yüzden aklımızı bu işe vermemiz hayati önem taşıyor. Önce Şampiyonluğa odaklanmamız lazım. Eğer inanırsak Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı oluruz.
Arsene Wenger’in takımının zirveye çıkma şansı var. Seçtiği ilk 11’in cesareti olmadan Hull City’ye karşı zafer kazanamazlardı. O maçta William Gallas, Robin Van Persie ve Cesc Fabregas ilk 11’de forma şansı bulamamışlardı. Fakat West Ham maçında Gallas’ın kadroda olmasından sonra diğerlerinin de geri dönmesi bekleniyor.
ARSENE WENGER:
Gallas artık oynuyor, takımla çalışmalara başladı ve sağlık testi pozitif çıktı. Rosicky de takıma döndü. Song’un da cezası bitti. Her şey iyi gidiyor.
Arsenal eğer West Ham maçından üç puan alabilirse arka arkaya 6 kez kazanmış olacak ve bu sezon Premier Lig’de Chelsea’nin elinde bulundurduğu rekoru egale edecek. Büyük bir çoğunluk Arsenal’in sıradaki 3 maçının kolay geçeceğini düşünüyor ve tabii ki Chelsea ve Manchester United, Nisan ayında Old Trafford’da karşılaşacak. Kasım’da Chelsea’ye yenildikten sonra rakibinin 11 puan uzağında kalan Arsenal, arayı kapattı ve en az rakipleri kadar iddialı.
ARSENE WENGER:
Çok uzun zamandır deli gibi mücadele ediyoruz ve ligde güçlü bir pozisyonumuz var. Şampiyonluk yarışının içindeyiz ve bizim için önemli olan buna odaklanmak…
West Ham’ın, 4-1’lik Chelsea yenilgisinden sonra Arsenal ziyareti takımın ihtiyacı olan son şey… Yine de Gianfranco Zola’nın takımının önünde Arsenal’den daha önemli maçlar bulunuyor. Eğer soğuk kanlılıklarını koruyabilirlerse Ekim’deki 2-2’lik beraberliği tekrarlayabilirler.
GIANFRANCO ZOLA:
Arsenal son günlerde adeta uçuyor. Çok iyi oynuyorlar ve golleri atıyorlar. Şimdi karşılarında son günlerde çok iyi oynamayan West Ham var. Çok iyi formda değiliz, biliyorum ama futbol bazen aldatıcı olabiliyor. Futbolda her şey mümkün…
Arsenal hem kendi sahasında, hem de deplasmanda istikrarlı bir sezon geçiriyor. Wenger’in genç takımının potansiyeli yadsınamaz. Arsenal, bu maçtan 3 puan alırsa eğer kendi evlerinde reddedilemez bir referansa sahip olacak.


*******

Soccer FIFA: FIFA discuss World Cup preparations

FIFA
YÖNETİM YENİ KARARLAR ALDI
FIFA yönetimi, Zürih’te yayınladığı yıllık finansal raporunda kazancını 196 milyon dolar olarak açıkladı. FIFA Başkanı Sepp Blatter, bu kazancın bir kısmının yaşadıkları depremler nedeniyle zor bir dönemden geçen Haiti ve Şili’deki futbol projeleri için harcanacağına söz verdi.
DOĞAL
FIFA yönetimi, ayrıca Saddam Hüseyin’e verilen destek nedeniyle Kasım 2009’dan beri cezalı olan Irak Futbol Federasyonu’nun cezasını kaldırırken Blatter, Irak’ın tekrar FIFA üyesi olmaya hak kazandığını açıkladı.
DOĞAL
Öte yandan FIFA yönetimi bu yaz finaller için daha kolay bilet alınabilmesi için planlar yaparken, son başvuru tarihinden önce adaylığa başvurmayan Endonezya’nın 2022 Dünya Kupası finalleri için aday ülkelerden biri olmayacağını açıklandı.

No comments: