Wednesday, March 24, 2010

24 MART 2010

Athletics Bolt: Usain Bolt adopts orphan cheetah 'Lightning' in Nairobi

Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt’un adı, dünyanın en hızlı hayvanı olan çita türüne ait öksüz bir yavruya verildi.
DOĞAL
100 ve 200 metrede dünya rekorunu elinde bulunduran Jamaikalı, avcılık, iklim değişikliği ve insanların zarar vermeleri nedeniyle nesli tükenmekte olan hayvanları koruma altına alan Kenya Vahşi Yaşam derneğine 13,700 dolar bağışladı. Bunun yanında ünlü koşucunun “Hızlı Bolt” adındaki 3 aylık erkek çitanın bakımı için her yıl 3000 dolar ödeyeceği açıklandı.
DOĞAL
Bolt, 4 günlük Kenya gezintisi sonrası yaptığı açıklamada vahşi yaşamı izlemekten keyif aldığını söylerken, aslan ve fillerle karşılaştığında korktuğunu itiraf etti.

********

F1 Mercedes: Mercedes prepare for Melbourne
2010 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ikinci turu bu hafta sonu Melbourne’daki Albert Park Grand Prix’inde gerçekleşecek.
DOĞAL
Bahreyn’de gerçekleşen ilk turda 6. olan Michael Schumacher, Avustralya’daki yarışta, 2004’te Ferrari ile yakaladığı 1:24.125’lik derecelik rekoru egale etmek istiyor. Öte yandan kalabalık bir seyirci topluluğunun 5.303 kilometrelik piste gelip, 7 kez şampiyon olan Mercedes sürücüsünü izlemesi bekleniyor.
DOĞAL
Geçen hafta Bahreyn’de BrawnGP takımı ile dördüncü ve beşinci sırayı alan Mercedes GP takımı bu başarılarını devam ettirmek istiyor.
DOĞAL
Mercedes GP takımının kaptanı Ross Brawn, Avustralya’da kendilerine gelecek desteğin onları motive edeceğini söylerken, Schumacher oradaki atmosferi çok sevdiğini ve yarışı iple çektiğini açıkladı.

********

NBA Washington: Charlotte Bobcats beat Washington Wizards 95-86

NBA’de Charlotte Bobcats’i Verizon Center’da ağırlayan Washington Wizards, konuk ekibe 95-86 mağlup oldu.
DOĞAL
Maçın en skorer ismi 17 sayı, 19 rebound, 2 asistle Charlotte’lu Gerald Wallace olurken Boris Diaw da 17 sayı, 1 asist kaydetti.
DOĞAL
Washington’ın en skorer ismi ise 15 sayı, 4 asist kaydeden Mike Miller oldu.
DOĞAL
Charlotte, bu sonuçla beraber bu sezonki 36. zaferini yaşadı. Öte yandan NBA'de oynanan diğer karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı.
DETROIT PISTONS 83-98 INDIANA PACERS
NEW YORK KNICKS 109-104 DENVER NUGGETS
DALLAS MAVERICKS 106-96 LOS ANGELES CLIPPERS

**********

Rally Dakar: 2011 Dakar Rally to take place in South America once again

Dakar Rallisi organizatörleri, 2011 sezonunun yine Arjantin ve Şili’de gerçekleşeceğini açıkladı.
DOĞAL
Dakar Rallisi, 30 yıllık tarihinde ilk kez 2008 yılında terör tehditi nedeniyle iptal edilmiş, 2009’da ise organizasyon Güney Amerika’ya taşınmıştı.
DOĞAL
Dakar yönetimi, Arjantin ve Şili ile ilişkilerin büyümesinin organizasyonun 3. kez Güney Amerika’da gerçekleşmesinde etkili olduğunu açıkladı.
DOĞAL
Terör tehditlerinden önce organizasyon Afrika’da düzenleniyordu. Öte yandan organizatörler, gelecek planları arasında Afrika’ya dönmenin de bulunduğunu açıkladılar.

**********

World Cup Training: SA emergency services say prepared for all incidents during WC

Güney Afrika’da Dünya Kupası hazırlıkları devam ederken, Jonannesburg’un güvenlik ekipleri her türlü tehlikeye karşı hazırlar. Güvenlik önlemleri alınırken sadece terör saldırıları değil; biyolojik ve kimyasal silahlar, stadyum çöküşleri, uçak kazaları, sel baskınları gibi her türlü detay düşünülüyor.
DOĞAL
Sadece global tehditleri değil, yerel tehditleri de atlamayan güvenlik görevlileri, 11 Haziran ve 11 Temmuz arasında gerçekleşecek Dünya Kupası için nasıl hazırlandıklarını sergilemek için bir gösteri yaptılar.
Johannesburg’un emniyet görevlisi Sean Knoetze, yaptığı açıklamada, adamlarının işinin zor olduğunu, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmanın büyük bir risk olduğunu söyledi

DOĞAL
Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Ellis Park stadyumunda, 2001 yılında Orlando Pirates ve Kaizer Chiefs arasında gerçekleşen maçta meydana gelen olaylarda 43 kişi hayatını kaybetmişti.

No comments: