Sunday, March 28, 2010

27 MART 2010

Cycling Denmark 3: World titles for the Netherlands, Australia and France on day three

Danimarka’nın Ballerup kentinde gerçekleşen Dünya Bisiklet Şampiyonası’nda Hollandalı Teun Mulder, erkekler 1 kilometre yarışında 1 dakika 341 saniyelik derecesiyle yeni bir dünya rekoru kırdı. Deniz seviyesindeki bir önceki rekor Alman Stefan Nimke’nin elinde bulunuyordu.
DOĞAL
Dünya Bisiklet Şampiyonası’nın üçüncü gününde, Jack Bobridge, Dennis Rohan, Michael Hepburn ve Cameron Meyer’den oluşan dört kişilik Avustralya takımı, İngiltere’yi takım yarışında geçerek beşinci kez dünya şampiyonu oldu. Avustralya, 2006 yılından beri şampiyon olamıyordu.
DOĞAŞ
10 kilometrelik bayanlar finalinde ise; Kübalı Yumari Gonzalez Valdieso ve Avustralyalı Belinda Goss gibi güçlü rakiplerini geride bırakan Pascale Jeuland şampiyonada Fransa’ya ilk altın madalyayı kazandırdı.

*********

F1 Hamilton Upd: Lewis Hamilton has road car impounded in Melbourne


Formula 1 pilotu Lewis Hamilton’ın Mercedes Benz marka özel otomobiline, aşırı hız yaptığı gerekçesiyle Melbourne polisi tarafından el konuldu.
DOĞAL
Olay, 2008 dünya şampiyonu sürücünün, Albert Park pistinde gerçekleşen deneme yarışlarından sonra mekanı terk edip yola çıktıktan sonra meydana geldi.
DOĞAL
Melbourne polisi, aşırı hız yaptığı gerekçesiyle, ünlü pilotun gümüş renkli Sedan’ını kenara çektirdi. McLaren takımı yetkilileri Hamilton’ı korumaya çalışsalar da yıldız pilotun aracını bırakması istendi.
DOĞAL
25 yaşındaki İsviçre asıllı İngiliz pilot, polis aracına bindirilip göz altına alınırken, aracının Pazartesi gününe kadar verilmeyeceği açıklandı.
DOĞAL
Hamilton olaydan sonra yaptığı açıklamada bilinçsizce davrandığını söyleyerek herkesten özür diledi.

*********

Wenger still angry at Taylor over Eduardo tackle
Arsene Wenger, iki yıl evvel Eduardo’nun bacağının kırılmasına neden olan Birmingham oyuncusu Martin Taylor’ı hala affetmediğini açıkladı.
Fransız teknik adam, yaptığı açıklamada Taylor’a karşı hislerinin değişmediğini, konuyu açmamanın en iyi şey olacağını ve Eduardo’ya olayın hatırlatılmaması gerektiğini söyledi.

No comments: