Thursday, March 25, 2010

25 MART 2010

NBA Atlanta: Atlanta Hawks beat Orlando Magic 86-84.

NBA’de Orlando Magic’i Philips Arena’da konuk eden, Atlanta Hawks, misafir ekibi 86-84 mağlup etti.
DOĞAL
Çekişmeli geçen maçın en skorer ismi 20 sayı, 8 asist, 5 rebound’la Orlando’lu Jameer Nelson olsa da, bu başarısı takımının kaybetmesini engelleyemedi. Dwight Howard ise Orlando Magic için 19 sayı, 1 asist, 24 rebound kaydetti. Howard, böylece sezonun en yüksek rebounduna da imza attı.
DOĞAL
Zafer yaşayan ev sahibi takımın en skorer ismi 17 sayı, 8 asist, 6 rebound kaydeden Joe Johnson olurken, onu 15 sayı, 3 asist, 7 rebound’la Josh Smith izledi.
DOĞAL
Öte yandan maçta Atlanta için 11 sayı, 4 asist, 4 rebound kaydeden Jamal Crawford, kariyerine ara vermeden 666 maça çıkarak NBA tarihinde en çok forma giyen üçüncü kişi oldu. NBA'de oynanan diğer karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı.
TORONTO RAPTORS 87-113 UTAH JAZZ (Hidayet Türkoğlu: 4 sayı, 2 asist, 2 rebound – Mehmet Okur: 16 sayı, 1 asist, 8 rebound)
CHARLOTTE BOBCATS 108-95 MINNESOTA TIMBERWOLVES
BOSTON CELTICS 113-99 DENVER NUGGETS
INDIANA PACERS 99-82 WASHINGTON WIZARDS
NEW JERSEY NETS 93-79 SACRAMENTO KINGS
MILWAUKEE BUCKS 86-101 PHILADELPHIA 76ERS
NEW ORLEANS HORNETS 92-105 CLEVELAND CAVALIERS
OKLAHOMA CITY THUNDER 122-104 HOUSTON ROCKETS
SAN ANTONIO SPURS 83-92 LOS ANGELES LAKERS
GOLDEN STATE WARRIORS 128-110 MEMPHIS GRIZZLIES

*********

Cycling Denmark 1: Australia claim two golds on day one of World Championships

Danimarka’da gerçekleşen Dünya Bisiklet Şampiyonası’nda ilk iki altın madalyayı kazanan ülke Avustralya oldu.
DOĞAL
Avustralyalı Anna Meares, bayanlar 500 metre yarışında altın madalyaya uzanırken, erkeklerde 160 turluk yarışta 70 puanla kazanan isim yine bir Avustralyalı olan Cameron Meyer oldu. Maeres, 2007’de İspanya’da gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda ve 2004 olimpiyatlarında da altın madalya kazanmış, 33.381’lik derecesiyle Litvanyalı Simona Krupeckaites’in dünya rekoruna yaklaşmıştı.
DOĞAL
Ballerup’da devam eden şampiyonada, Amerikalı Sarah Hammer, 287.601’ik derecesiyle tek bayanlarda şampiyon oldu. Erkeklerden oluşan takım yarışında ise Robert Foerstemann, Maximilian Levy ve Stefan Nimke’dan oluşan Almanya takımı, 43.433’lük derecesiyle Fransa’yı geride bırakarak zafer yaşadı. Ekip, 2003’de Stuttgart’taki yarıştan beri altın madalya kazanamıyordu.

*******

Alex mcleish – birmingham city

Mart 2009’da Birmingham City, Championship’te Premier Lig’e çıkma yolunda iddialı olan bir ekipti.

Menajer Alex McLeish’e premier lige çıktıktan sonra takımın ne yapacağı sorulmuştu. Her zaman realist olan İskoç teknik adamın cevabı netti. Birmingham, disiplinli bir finansal rejimle yönetilen mütevazı bir kulüptü. Eğer kulüp Premier Lig’e çıkarsa, bütün departmanları geliştirilmeliydi. Maviler işte bir yıl boyunca bunu yaptı.

Alex mcleish
Biz sezon başında takıma yeni yüzler ekledik. Ve takım olarak güçlendik, bunda şüphe yok. Eğer Premier Lig’de kalmayı başarmış takımları geçmek istiyorsanız çok para harcamalısınız. Bence o takımlarla aramızı açtık. Harika bir sezon geçiriyoruz. Bu takımın oyuncuları unutamayacakları bir başarı hikayesine imza atıyorlar.

Takımın başına ünlü Carson Yeung’un gelişi bazı kişileri rahatsız etse de, sezon başladıktan sonra McLeish, her detayı düşünerek Birmingham’ın Premier Lig’de başarılı olmasını sağladı. Takımın Sunderland, Fulham, Wigan ve Blackburn gibi maçlarda zafer kazanması taraftarı memnun etti. St. Andews stadında Manchester United’la berabere kalmaları herkesi şaşırttı. Bu başarıların ardından, Ekim sonu ve Ocak sonu arası, Birmingham yenilmez bir takım oldu. 12 maç devam eden bu yenilmezlik serisiyle beraber, McLeish “Birmingham tarihinde premier lig rekortmeni” sıfatı aldı.

Alex mcleish
Takımın formu beklediğimiz gibi olduğu için, oyunculara “Yorgun görünüyorsun, senin yerine başka birini koyalım” deyip onların işine son vermek büyük bir haksızlık olurdu. Herhangi birinin işine son vermekte mantıklı bir sebep göremiyorum. Yorgunluktan bahsetmedik bile. Bunu antrenörlerle ve teknik ekiple tartıştım ve ne olursa olsun devam etme kararı aldık. Kafa, en az vücudun fiziksel durumu kadar önemlidir. Eğer kendinize güvenirseniz yorgun hissetmezsiniz. Eğer sakatlanırsanız, çok kötü bir durum olmadığı sürece çabuk toparlarsınız. Tedavi listesinde kimseyi görmediğimiz için de bu takımın iyi işler çıkardığını söyleyebiliriz.


Peki çok fazla bocalamayan Birmingham’ın sırrı ne olabilirdi? St. Andrews gitmesi zor bir yerdi, fakat taraftar yine takımının arkasındaydı. McLeish oyuncu seçiminde zorlansa da Birmigham’ın orta sahası da, sezonun büyük bir kısmında inanılmaz bir performans sergilemişti. McLeish’le beraber, teknik adamla Rangers’da da çalışan tecrübeli Lee Bowyer ve Barry Ferguson’un Birmingham’a yaptıkları dikkate değer katkıyı konuştuk.


Alex mcleish
Barry Ferguson kesinlikle olağanüstü bir performans seriliyor. Takımına varlığıyla güven veriyor. Uluslar arası anlamda bir yeteneği var, Lee Bowyer da ona yardım ediyor. Bowyer, Leeds United’daki çaylaklık günlerinden beri en iyi formuna kavuştu. Bacaklarının yorulduğunu, artık yaşlandığını düşünseniz de bir anda forma girip maçın adamı olabiliyor. Bu maçta da aynı performansı göstereceğini düşünüyorum. Bana göre Bowyer’ın kaderinde bir kaç yıl daha forma giymek var.

Lee Bowyer, kariyerinin sonbaharına girerken, kaleci Joe Hart takımdaki yeni jenerasyonu temsil ediyor. Kiralık oynadığı Birmingham’da çok yol katetmesine karşın, 22 yaşındaki futbolcu hala Manchester City oyuncusu konumunda. Fakat hala takımla anlaşması olan oyuncu, başarısıyla St.Andrews’daki yöneticilerin ilgisini çekmiş durumda…

Alex mcleish
Joe’nun kiralığa çıkarıldığını duyduğumuzda hazırlık maçları için onu aramıza almaya karar vermiştik. Planımız buydu. Fakat daha sonra Dave Sullivan’a onun takımda devam etmesi istediğimi söyledim. Önce kaynaklarımızı neden bir kaleci için kullanacağımıza anlam veremediler. Fakat ben kararlıydım. Çünkü iyi bir kaleci bir sezonda en az 10 puanınızı kurtarabilir. Joe Hart da bu tezimi kanıtladı ve en iyi kalecilerden biri olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

Hart sezon boyunca takımda kalacak. Kulüpte daha fazla kalması için çalışılıyor. Peki menajer, yaz transfer sezonu açıldığında başka neler yapacak?

Alex mcleish
Ön liberoyu güçlendireceğim. Takıma kalite katacağım. Kalite konusunda kararlıyız. Yedek oyuncular konusunda eksiğimiz var. Orta forvete yedek oyuncu alacağız. Futbolun doğası gereği bir ya da iki oyuncunun görevine son verilecek. Eğer premier ligde kalmak istiyorsak, seviyemizi yükseltmemiz gerekiyor.

Eğer zamanda yolculuk yapıp sezonun başında St. Andrews’ı dolduran taraftara takımın Mart ortasında sekizinci sırada bulnacağını söyleseydiniz, çoğu size inanmazdı. Amaçlanan rahatlığa ulaşıldı, fakat Birmingham’ın her geçen gün daha çok takdir toplayan menajeri oyuncularının kolay kolay dinlenmesine izin vermeyecek.


Alex mcleish
Çocukların yoluna devam etmemesi için hiçbir neden yok. Sekizinci sıradan daha yukarıya çıkmaya çalışmamız lazım. Bunun için de golcülerimin daha çok gol atmaya başlaması lazım. Takım olarak daha çok gol atmamız lazım. Harika bir iş çıkardığımızı söylememiz için bunu hak etmemiz lazım. Top, ceza alanına geldiğinde oyuncuların yorgun olmalarının nedeni belki de yeteri kadar gol atamamızdır. Fakat bence içlerinde bunu istiyorlar.

Eğer Alex McLeish takımının gelecek sezon daha dirençli ve başarılı olmasını sağlarsa ve daha çok güçlendirirse, kim bilir, belki de Maviler tabloda lider olur.

**********

Soccer Platini: Michel Platini intends to seek re-election as UEFA President

UEFA Başkanı Michel Platini, İsrail’in Tel-Aviv kentinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısının ardından gelecek yıl yapılacak kongrede başkanlığa tekrar aday olacağını açıkladı.
Görevi Mayıs 2011’de sona erecek olan Platini, Ocak 2007’de Lennart Johansson’dan devraldığı başkanlık görevi boyunca imza attığı başarılardan memnun olduğunu, fakat daha yapacak çok işi bulunduğunu söyledi.
54 yaşındaki Fransız, özellikle Euro 2012 organizatörlerinin karşılaşacağı bir çok zorluk olduğunu ifade ederken, yeni stadyumların yapımının sürekli geciktiğine dikkat çekti.
Lviv, Kharkiv ve Donetsk’e yaptığı ziyaretlerde yapılan çalışmalardan tatmin olmayan Platini, Euro 2012’nin tarihini değiştiremeyeceklerini, bu yüzden yeni bir başkan yerine kendisinin bu göreve devam edip eksiklikleri gidermesi gerektiğini vurguladı.
Görevi boyunca bir çok reforma imza atan Platini’nin ayrıca, tekrar göreve gelirse Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich gibi isimlerin futboldaki etkinliğini azaltmak istediği söyleniyor.

No comments: