Sunday, March 21, 2010

21 MART 2010

Liverpool’un geçen sezon Old Trafford’daki 4-1’ik zaferden sonra 53 hafta geçti. Bu zafer hem Liverpool’un yoluna devam etmesini sağladı, hem de 18 liglik rekoru Manchester United ve Liverpool paylaşmış oldu.
Bu yıl, Manchester United’ın Liverpool’un uzun zamandır elinde bulundurduğu rekoru geçme ihtimali var. Liverpool taraftarları ise eski düşmanlarından 3 puanı almak istiyorlar. Liverpool’lu Albert Riera, Rafe Benitez’i gemiyi batırmaya neden olmakla suçluyor. Benitez Liverpool’un 4. Sırada bitirmesini garantileyememesine rağmen Riera bu açıklaması nedeniyle kulüp tarafından dışlanmıştı. Şimdi Liverpool ligi ilk 4’te bitirmek için uğraşıyor. Eğer Manchester United’ı yenerlerse bu gerçekleşebilir.
Bu maçtan bir gün önce 26 yaşına girecek olan Fernando Torres, Liverpool’un kozu durumunda. United’ın silahı ise Fulham maçında 25. lig golünü atan Wayne Ronney… Rooney, bu golüyle beraber Premier Lig’de Ruud van Nistelrooy’ün rekoruna ulaştı. Rooney, Old Trafford’daki son 7 maçta 13 gol kaydetti.

MATCH FACTS
• Liverpool 2000-2002 yılları arasında Manchester United’ı 4 kez üs üste yenen tek takım.
• Liverpool, bu maçla beraber Mart ayında Old Trafford’a üç yıl üst üste gitmiş oluyor. 23 Mart 2008’de 3-0 kaybettiler, fakat 14 Mart 2009’da 4-1’lik zafer yaşadılar.
• Alex Ferguson, Kasım 1986’dan beri 48. Kez Liverpool karşısında maça çıkıyor. Bu maçlardan 20’sini kazandı, 16’sını kaybetti, 11 tanesi ise berabere kaldı.
Man Utd
• Wayne Rooney, Ocak 2005’te Anfield’da zafer yaşayan Liverpool’a karşı 14 kez forma giydi, fakat sadece bir gol atabildi.
• Alex Ferguson’un takımı Old Trafford’daki son 7 maçında 26 gol kaydetti.
• Gabriel Agbonlahor, 12 Aralık’ta 1-0 ile sona eren Aston Villa maçında Manchester United’a karşı gol atan isimdi. Bundan sonra 669 dakika premier ligde oynayan United, kendi evinde kaybetmedi.
• Manchester United’ın oynadığı son 30 maçta ilk 20 dakikada yalnızca 6 gol kaydedebildiler. Şampiyonlar 70 golden sadece 4 tanesini bu periyotta atabildiler.
Liverpool
• Fernando Torres, tüm maçlarda geçen hafta 4 gol kaydetti.
• Liverpool deplasmandaki son 5 maçında kazanamazken, son 3 maçının sadece 2 tanesini kaybetti.
• Kırmızılar, Premier Lig’deki son 4 deplasman maçında gol atamadı. Sotirios Kyrgiakos 16 Ocak’ta 1-1’lik eşitlikle sona eren Stoke City maçından sonra 393 dakika boyunca gol atamadı.
• Fransız oyuncu David Ngog ise bu sezon Premier ligdeki son golünü Ekim ayında Anfield’de Manchester United’a karşı attı.

********

Tennis Indian Wells 8: Ljubicic to meet Roddick in final after beating Nadal

TENİS
ERKEKLERDE FİNALE ÇIKAN İSİMLER BELLİ OLDU
Indian Wells Tenis Turnuvası’nda Ivan Ljubicic ve İspanyol Rafael Nadal yarı finalde karşı karşıya gelirken, 3-6, 6-4, 7-6’lık setlerle kazarak finale çıkan isim Ljubicic oldu.
DOĞAL
Ljubicic, maçtan sonra yaptığı açıklamada Rafael Nadal gibi tenis tarihine geçmiş bir oyuncuyu yenerek finale çıkmanın harika bir duygu olduğunu söyledi.
DOĞAL
Nadal gibi zorlu bir rakibi mağlup eden Hırvat tenisçinin finaldeki rakibi Robin Soderling’i 6-4, 3-6, 6-3’lük setlerle yenen Andy Roddick olacak.
DOĞAL
Geçen sene Nadal’a yenilerek finale çıkamayan Roddick, Indian Wells’de ilk kez finale çıktı.

***********

Sailing Vuitton 11: Emirates New Zealand win Louis Vuitton Trophy

Auckland’de gerçekleşen Louis Vuitton Kupası Yelken Yarışları sona erdi. Auckland’de yapılan final yarışlarında kupayı kazanan takım, ev sahibi ekip Yeni Zelanda oldu.
DOĞAL
Finalde, 34. Amerikan Kupası’nda rekor kıran İtalyan takım Mascalzone Latino ile karşı karşıya gelen Yeni Zelanda, ara sıra şiddetini arttıran fırtınaya rağmen iyi bir performans gösterdi.
DOĞAL
Takım kaptanı Dean Barker, yarıştan sonra yaptığı açıklamada çok keyifli bir mücadele geçirdiklerini, bir çok şey öğrenerek hatalarının üstesinden geldiklerini ve sonuçtan memnun olduklarını söyledi.

*********

KIŞ SPORLARI
RICKER VE KARL SEZONU ZİRVEDE KAPADI
İspanya’da gerçekleşen F.I.S. Snowboard Dünya Kupası finali sonrası, Avusturyalı Benjamin Karl ve Kanadalı Maelle Ricker, sıralamada zirvedeki yerlerini koruyarak şampiyon oldular.
DOĞAL
Karl’ın beşinci olduğu erkekler kategorisini Olimpiyat şampiyonu Jasey Jay Anderson kazanırken, Kanadalı Matthew Morison ikinci oldu.
DOĞAL
Bayanlarda ise Hollandalı Nicolien Sauerbreij yarışı bitiren ilk isim olurken, onu Avusturyalı Doris Guenther izledi.
DOĞAL
Şampiyon Ricker, sezonun son yarışını Anderson’ın kazanmasından memnun olduğunu dile getirirken, Benjamin Karl hayatındaki en iyi sezonunu geçirdiğini açıkladı.

***********

Soccer Israel: Israel appoint Luis Fernandez as new national team coach

Eski Fransa orta saha oyuncusu Luis Fernandez’in İsrail Milli Takım’ının yeni teknik direktörü olduğu açıklandı.
En son Stade de Reims’i çalıştıran Fernandez, ilk olarak 26 Mayıs’ta Uruguay ile yapılacak maçta görev yapacak. Ardından Fernandez’in yeni takımı; Şili, Polonya ve Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.
DOĞAL
1984 yılında Avrupa şampiyonu olan 50 yaşındaki teknik adam yaptığı açıklamada, İsrail Milli Takımı’nda çok iyi yetenekler olduğunu, bunu değerlendirmek için her şeyini vereceğini söyledi.

No comments: