Saturday, June 16, 2007

12 Haziran

07:49:50***** AP-SNTV-0400: Tennis London 1

Stella Artois tenis şampiyonası turnuvası Pazartesi günü Londra’daki Queen’s Club’da start aldı.
Stella Artois turnuvasının ilk maçında Beyaz Rusya’lı yıldız Max Mirnyi, geçen hafta Roland Garros’da Sırp rakibi Novak Djokovic’e yenilerek büyük hayal kırıklığı yaratan Fernando Verdasco’yu 6-3 / 6-3’lük setlerle yenerek inanılmaz performansıyla herkesi şaşırttı.
Mirnyi’nin bir sonraki rakibi Gael Monfils ya da Igor Andreev olacak. Rakibini yeni bir şoka uğratan Mirnyi yaptığı açıklamada “Yeşil alana geri dönmek çok güzel. Bugün kazandığım için çok mutluyum. Çünkü rakibim çok güçlüydü” şeklinde konuştu.
İkinci roundda Jamie Baker’la karşılaşacak olan İngilizlerin umudu Alex Bogdanovic ise dünya sıralamasında 42. sırada olan Hyung Taik Lee’yi 6-4 / 6-4’lük setlerle yendi. 24 yaşındaki Bogdanovic maçtan sonra “Hedefim ilk 100 içerisinde yer almak ve buna çok yaklaştım. Bunu başaracağıma inanıyorum ve bu yüzden agresif bir oyun çıkartıyorum” diyerek iddialı konuştu.
Öte yandan eski Avustralya Tenis Turnuvası şampiyonu Thomas Johansson 18 yaşındaki Arjantinli tenisçi Juan Martin del Potro’ya 1 saatten az bir süre içerisinde 6-2 / 6-4’lük setlerle yenilerek hayal kırıklığı yarattı. del Porto sadece iki hafta evvel yenildiği dünyanın iki numarası Rafael Nadal’la yeniden karşılaşacak.





04:02:07***** AP-SNTV-0100: Soccer Scolari

Pazartesi günü Shimon Peres’in özel konuğu olarak İsrail’e giden Portekiz teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, İsrail ve Filistin arasında yaşanan olayların futbol yoluyla yumuşatılabileceğini söyledi.
Portekiz teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, Pazartesi günü Tel Aviv’de düzenlenen ve İsrail’le Filistin arasındaki yaşanan olumsuz olayları sporla yumuşatmayı amaçlayan bir spor konferansına katıldı.
2002 Dünya Kupası’nda Brezilya’yı, 2004 Avrupa Şampiyonası’nda ise Portekiz’i şampiyon yapan Scolari İsrail’e 1996 yılında İsrail ve Filistin arasında ekonomik işbirliği sağlamasından ötürü Nobel Barış ödülü kazanan Shimon Peres’in özel konuğu olarak gitti.
Bu toplantıdan sonra alınan kararla beraber bundan sonra İsrailli ve Filistinli çocuklar haftada iki kez okuldan çıktıktan sonra beraber futbol ve matematik dersleri alacaklar. Bu sayede iki ülke arasındaki ilişkilerin biraz da olsa yumuşaması bekleniyor.
2006 Dünya Kupası’ndan sonra Portekiz Futbol Federasyonu’yla yeni bir iki yıllık sözleşmeye imza atan Scolari konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bizim sporumuz dünyada daha çok barış sağlayabilir. Bu yüzden burada bulunuyorum” derken sözlerine “Portekiz, Brezilya kadar iyi bir takım. Tek fark tarihte Brezilya’nın daha çok başarısı olmasıdır” şeklinde devam etti.



***** AP-SNTV-0800: Soccer Colombia


Milllonarios takımının Pazar günü Atletico Huila karşısında uğradığı 2-0’lık yenilginin ardından Millonarios taraftarları ikinci yarıda olay çıkarttı.

Pazar günü Kolombiya devler liginde hiçbir maç kazanamayan Atletico Huila takımı Mustang Kupası’nın grup B playoff maçında rakip takım Milllonarios’u Guillermo Plazas Alcid stadyumunda konuk etti. Atletico Huila finale çıkmak isterken 241 kilometre uzaklıktaki Bogota’dan gelen konuk takım da kazanmayı amaçlıyordu, fakat Arjantinli orta saha oyuncusu Marcelo Torres’in erken gelen golüyle ev sahibi takım öne geçti. Freddy Montero’nun da ikinci golü atmasıyla konuk takımın taraftarları öfkelendi. Sahaya yabancı cisimler atılmaya başlandı, çıkan kargaşa nedeniyle polis de zorlu anlar yaşadı. Pazartesi günü Dr Antonio Correa’nın yaptığı açıklamaya göre Neiva’da gerçekleşen ve Atletico Huila ve Milllonarios arasında oynanan Kolombiya Mustang Kupası maçı esnasında gerçekleşen bu olaylarda en az 24 kişi yaralandı. Correa yaptığı açıklamada “18 yaralı bize geldi, bir çoğunun keskin aletler nedeniyle yaralandığını gördük. Birkaç tanesi karnından, bir çoğununsa göğsünden yaralandığını belirledik” şeklinde konuştu.

Güney Amerika futbolunda şiddetin olağan bir şey olduğu aynı gün Peru’da oynanan bir başka karşılaşmada maçın bitimine 15 dakika kala bir hakemin vurulmasıyla bir kez daha kanıtlandı.

No comments: