Saturday, June 16, 2007

14 Haziran

04:25:55***** AP-SNTV-0100: Soccer Roberto Carlos

Real Madrid ve Brezilya’da forma giyen Roberto Carlos, Fenerbahçe’ye transfer olmasıyla ilgili konuştu.
Fenerbahçe’ye geçmeden evvel Real Madrid’deki kariyerine kulübün hafta sonu oynanacak İspanyol ligi final maçında büyük bir zaferle son vermeyi amaçlayan dünyanın en ünlü futbolcularından biri olan Roberto Carlos Fenerbahçe’ye geçecek olmasıyla ilgili yabancı basın tarafından soru yağmuruna tutuldu.
34 yaşındaki oyuncu yaptığı açıklamada “Fenerbahçe bana Real Madrid’in verdiğine yakın bir ücret ödedi. Fakat Real Madrid bir yıllık sözleşme imzalatmak istedi, Fenerbahçe’yse üç yıllık bir kontrat teklif etti. Bu yüzden bu kulübe geçmeye karar verdim. Ben Brezilya’da da, Dubai’de de oynayabilirim. Fakat Avrupa futboluna devam etmek istiyorum” dedi.
Mart ayında kulübünü terk edebileceğini açıklayan ve kariyerine kendisi gibi Brezilyalı olan Zico’nun teknik direktörlüğünü yapan Fenerbahçe’de devam edecek olan Carlos sözlerine “Burada hem bir erkek ve hem de bir futbolcu olarak büyük gelişme gösterdim. Birçok önemli karşılaşma kazandım. Bu ülkeden ayrıldığım için üzgünüm, çünkü İspanya’daki hayattan büyük keyif almıştım” şeklinde devam etti.
Roberto Carlos 1996 yılında İtalyan kulüp Internazionale’dan ayrılıp Real Madrid’e transfer olmuştu. Bu kulüpte 3 kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanmıştı. Carlos, Mallorca’da 2003’ten beri İspanyol liginde şampiyon olamayan kulübünün yeniden şampiyon olmasını istiyor. Eğer Real Madrid maçı alırsa Roberto Carlos kulübe geldiğinden beri 4. kez ülkesinde şampiyon olacak.
Ünlü yıldız konuyla yaptığı açıklamada “Soyunma odasında hepimiz psikolojik olarak güçlü olduğumuza karar verdik. Pazar günü Mallorca’nın Real Madrid’i yenmesi için çok büyük bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Onlar için çok zor olacak, çünkü harika bir formdayız. Birçok golün atılacağı muhteşem bir maç olacak. Bu maç ayrıca benim Madrid formasıyla çıktığım son maç olacak. O yüzden kazanarak güzel bir veda yaparsam harika olacak” şeklinde konuştu.
Yabancı basının “Türkiye’de yüz yüze gelebileceğin sorunlardan endişeleniyor musun? Renginden dolayı saldırılara uğrayacağından korkuyor musun?” şeklindeki sorusuna “Türk futbolunda oynayan birçok siyahi futbolcu var. Birçoğuyla görüştüm. Hiçbiri Türkiye’de ırkçılığın olduğunu söylemedi” şeklinde cevap verdi.
Roberto Carlos’un Fenerbahçe’ye transfer oluşu yabancı basında “Carlos, Fransız oyuncu Nicolas Anelka ve Arjantinli Ariel Ortega’nın izinden gidiyor” yorumlarına neden oldu.





08:23:46***** SPORTS2-JUN14-SPAIN-SWIMMING RECORD AFTER 1930GMT THURSDAY JUNE 14 2007

Çarşamba günü Barcelona’da gerçekleşen yüzme yarışında Therese Alshammar, bayanlar 50 metre kategorisinde 2002’den beri kimsenin kıramadığı rekoru kırdı.
Barcelona Mare Nostrum yüzme yarışında Therese Alshammar bayanlar 50 metre kategorisinde 25.46’lık bir zamanla dünya rekoru kırdı. Çarşamba günü gerçekleşen yarışta İsveçli yüzücü Nostrum böylece 2002’deki Avrupa Şampiyonası’nda 25.57’lik bir zamanla rekor kıran Anna-Karin Kammerling’in rekorunu kıran ilk kişi oldu. Uzun süren bu rekoru kırma şerefine ereşen Alshammar yarışı bitirdikten sonra zamanlamasına baktığında gözlerine inanamadı. Hollanda’lı Inge Dekker ise 26.01’lik bir zamanla yarışı bitirerek ikinci oldu.

No comments: