Sunday, June 10, 2007

4 Haziran

04:05:26***** AP-SNTV-0100: Athletics Glasgow

Ünlü atletler Pazar günü Glasgow Grand Prix’inde karşı karşıya geldiler. Yüzü gülenlerse Gary Kikaya, Craig Pickering, Stefan Holm ve Goldie Sayers oldu.

Pazar günü Glasgow Grand Prix’inde gerçekleşen erkekler 400 metre yarışında Gary Kikaya geç de olsa ezeli rakibi Xavier Carter’ı yendi.

Erkekler 100 metre kategorisi Jason Gardener ve Mark Lewis-Francis arasında büyük bir çekişmeye sahne olsa da kazanan isim 10.22’lik skorla yarış esnasında diskalifiye olan Gardener’ın antrenman arkadaşı Craig Pickering oldu.

İsveçli olimpiyat şampiyonu Stefan Holm uzun atlamada 2.27 metreye ulaşarak zafer yaşayan atlet oldu. Onu yedi santimetre farkla Çek atlet Thomas Janku izledi.


Bayanlarda cirit atma kategorisinde İngiliz Goldie Sayers, 63.59 metrelik atışıyla uluslar arası kariyerindeki en büyük zaferini yaşadı. 24 yaşındaki yetenekli atletin yendiği isimler arasında geçen yazın Avrupa şampiyonları Steffi Nerius, Barbora Spotakova ve Mercedes Chilla da vardı.





23:36:02***** AP-SNTV-2100: MotoGP Italy 3


Pazar günü İtalyan Grand Prix’inde gerçekleşen MotoGP yarışını kazanan isim Valentino Rossi oldu.
Valentino Rossi, Pazar günü İtalyan Grand Prix’inde gerçekleşen MotoGP yarışını kazanıp puanını 106’ya çıkardı. Yedi kez dünya şampiyonu olan ünlü yarışçı, bu yarışa üçüncü sırada başlayıp 8. sıraya düşse de sonradan toparlanarak 42 dakika, 42.385 saniyeyle Mugello pistindeki yarışı ilk bitiren isim oldu. Onu üç saniye farkla İspanyol yarışçı Dani Pedrosa izlerken Brezilyalı yetenek Alex Barros, 115 puanla MotoGP şampiyonası sıralamasının zirvesinde yer alan Avustralya’lı Casey Stoner’ı geçerek üçüncü sırayı aldı. Amerikalı eski dünya şampiyonu Nicky Hayden ise yarışı sekizinci sırada bitirebildi.
Rossi yaptığı açıklamada “Bence bu duyguyu açıklamak imkansız. Çok zor bir yarış oldu. Başlangıçta ufak bir hata yaptım, ritmimle ilgili sorunlarım oldu. Fakat sonradan bunlar halloldu. Herkese teşekkür etmek istiyorum. Lastiklerim için Michelin’e, başta Japonya’daki çalışanlar olmak üzere Yamaha’ya, takımıma, başta beni terk etmeyen Tavullia’lı arkadaşlarım olmak üzere gücümüze inanan herkese ve hayranlarıma, özellikle de Mugello’daki seyirciye teşekkürler…” şeklinde konuştu.

No comments: