Sunday, June 10, 2007

8 Haziran

07:06:04***** AP-SNTV-0400: Soccer Beckham

Estonya maçından sonra açıklamalarda bulunan ünlü yıldız David Beckham önemli maçlarda oynamaktan zevk aldığını söyledi.
Kariyerinin en fırtınalı sezonunu yaşayan David Beckham hem kulübü hem de ülkesi için başarı kazanmak istiyor. Multi-milyon dolarlık bir antlaşmayla LA Galaxy’e 5 yıllığına transfer olduktan sonra Beckham Barcelona maçındaki kilit isim oldu. Son altı ay içinde diğer futbolcuların ancak tüm kariyerleri boyunca yaşayabileceği büyük iniş ve çıkışlar yaşadı. Reak Madrid’deki yüksek performanslarından sonra İngiliz milli takımına tekrar çağrılan ve yeni Wembley stadyumunda Brezilya karşısında oynanan ve 1-1 berabere biten maçta ilk kez bu sezon seyirci karşısına çıkan ünlü yıldız Estonya karşısında oynanan ve İngiltere’nin 3-0 galibiyetiyle biten Euro 2008 maçından sonra basın toplantısı düzenledi.

Peter Crouch ve Michael Owen’la iyi bir üçlü olan Beckham hem İngiliz milli takımı, hem de Real Madrid takımının gelecek maçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Takıma geri dönmek çok güzel bir duygu. Takımımla geçirdiğim birkaç haftadan ve Brezilya karşısında oynanan ilk maçtan büyük bir keyif aldım. Estonya maçında da güzel sonuçlar aldık. Bence ligdeki bütün takımlar ve bütün oyuncular sorunlarla karşılaşabilir. Zaragoza da zor bir takım. Kalecileri Real Madrid’de oynayan bir isim. Çok iyi bir kaleci olduğunu biliyorum. Bu hafta sonu bizim için çok önemli. Önemli maçlarda oynamayı çok seviyorum ama sadece kazanırsanız bunlardan zevk alabilirsiniz. Gelecek hafta sonu neler olacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.
Ünlü yıldız Çarşamba günü oynanan İngiltere – Estonya maçında sol ayak bileğinin bağlarını zorlamasına rağmen Real Madrid kulübü bu hafta sonu ondan hayatının maçını çıkarmasını bekliyor.






00:12:52***** AP-SNTV-2100: Tennis France 12

Perşembe günü devam eden Fransa Tenis Turnuvası’nda final maçı oynayacak bayan oyuncular belli oldu. Cumartesi günü gerçekleşecek finalde Ana Ivanovic ve Justine Henin karşı karşıya gelecek.
Dünyanın iki numaralı tenisçisi Maria Sharapova’yı 6-2, 6-1’lik skorlarla yenen Ana Ivanovic, Fransa Tenis Turnuvası’nın finaline çıkan ilk Sırp oyuncu oldu. Sharapova’nın omuz incinmesinin devam etmesiyle Ivanovic avantaj kazandı ve sadece 22 dakikada Rus rakibinin önüne geçti. 19 yaşındaki Ivanovic, Cumartesi günü Roland Garros’da Venus Williams, Nicole Vaidisova gibi güçlü rakiplerini yenerek iyi bir performans sergileyen Sırp tenisçi Jelena Jankovic’i 6-2, 6-2’lik setlerle yenen Belçikalı oyuncu Justine Henin’le final maçına çıkacak. Henin, 90’ların başında üç kez arka arkaya kazanan Monica Seles’ten beri Roland Garros’da aynı başarıyı gösteren ilk bayan oyuncu konumuna geldi.






00:12:52 ***** AP-SNTV-2100: MotoGP Spain
MotoGP dünya şampiyonasının yedinci roundu Pazar günü Barcelona yakınlarındaki Catalunya Grand Prix’inde gerçekleşecek.
Sıralamanın zirvesinde son 4 yarıştan 3’ünü kazanan Avustralyalı pilot Casey Stoner yer alıyor. 21 yaşındaki pilotun zirvedeki yeri 5 kez MotoGP dünya şampiyonu olan Valentino Rossi’nin geçen Pazar Mogello’daki zaferiyle tehlike altına girmiş durumda… Fakat Stoner yerini kimseye bırakmak istemiyor.
Stoner yaptığı açıklamada “Bu pist bu işe başladığım ilk günlerden beri favori pistlerimden biri oldu. Son birkaç yıl biraz zorlu geçti ama çok iyi performanslar sergiledik burada… Geçen sene şanssızlık yaşadık fakat gitgide daha çok güçleniyoruz. Bu yıl motorumuz ve lastiklerimiz her zamankinden daha iyi... Bunu geliştirebiliriz” şeklinde konuşurken Fiat Yamaha pilotu Rossi “Favori pistimin Mugello mu yoksa Catalunya mı olduğuna karar vermekte zorluk çekiyorum. Mugello’da birçok İtalyan hayranım vardı, atmosfer çok sıcaktı. Fakat buradaki İspanyol hayranlarım da çok eğlenceli ve geçmişte burada birçok kez kazandım” dedi.
Öte yandan Marco Melandri; Sete Gibernau ve Loris Capirossi’nin kaza yaparak yarışa tekrar başlamak zorunda kaldıkları geçen seneki yarıştaki başarısını tekrarlamak istiyor. Ayrıca Sete Gibernau’nun emekli olmasıyla beraber şampiyona sıralamasında Stoner’ın 33 puan gerisinde 3. sırada bulunan Dani Pedrosa, Catalunya Grand Prix’inde favori olan pilotların başına geçti.

No comments: