Saturday, June 16, 2007

15 Haziran

04:40:50***** AP-SNTV-0100: Tennis London 4
Artois Tenis Şampiyonası Perşembe günü Londra’da tüm hızıyla devam etti. Başarılı olan oyuncular Andy Roddick, Marin Cilic, Fernando Gonzalez ve Rafael Nadal oldu.

Perşembe günü Batı Londra’daki Queen's Club’da dördüncü günü gerçekleşen Artois Şampiyonasında İngiliz Alex Bogdanovic’le karşılaşan ve dünya sıralamasında 5. olan Andy Roddick rakibini 4-6 7-6 (7-5) 6-4’lük setlerle yendi.
Öte yandan Hırvat oyuncu Marin Cilic, önceki turda şampiyon tenisçi Lleyton Hewitt’i yenen Fransız rakibi Jo-Wilfried Tsonga’yı 4-6 6-3 6-2’lik setlerle yenerek çeyrek finale çıktı.
Çeyrek finallerdeki rakibi Marin Cilic olacak olan yetenekli oyuncu Roddick maçtan sonra yaptığı açıklamada “Bu çocuklar yüzünden kendimi yaşlı gibi hissediyorum. Sanıyorum o henüz 18 yaşında. Çok sert bir maç olacak. Şu ana kadar çok iyi ve kaliteli oyuncuları yendi. Örneğin ilk turda Tim Henman’ı yenmişti. Eğer onu yenersem seviyemi yükseltmiş olacağım” şeklinde konuştu.
Bir başka ikinci tur maçında Şilili Fernando Gonzalez Amerikalı Robby Ginepri’yi 6-2 7-5’lik setlerle yenerek üçüncü tura çıkarken ünlü tenisçi Rafael Nadal, Beyaz Rusyalı Max Mirnyi karşısında 7-6 (3), 5-3’lük setlerle başarılı oldu.





08:11:25***** AP-SNTV-0400: Motorsport Le Mans 1

Le Mans’a 13 yıldan beri ilk kez katılan Peugeot takımı harika bir performans sergileyerek hafta sonu gerçekleşecek olan Le Mans yarışına ilk sırada başlama şansı kazandılar.
Çarşamba günü başlayan ve Perşembe günü devam eden Le Mans 24 Saat yarışının hazırlıkları, yarış başlamadan 10 dakika evvel hesapta olmayan sağanak yağmur nedeniyle büyük aksaklıklar yaşadı.
Çarşamba günü ilk günü gerçekleşen Le Mans’a 13 yıldan beri ilk kez katılan ve Sebastien Bourdais, Pedro Lamy ve Stephane Sarrazin’den oluşan Peugeot takımı 1993’ten beri çıktıkları ilk Le Mans mücadelesinde harika bir performans sergileyerek Cumartesi günkü yarışa ilk sırada başlama hakkı kazandılar. Sarrazin yarışı üç dakika 26.344 saniyelik bir zamanla bitirdi. Ferrari F1 test sürücüsü Marc Gene ıslak zeminde zorlu anlar yaşadı ve aracı bariyerde kaldı. 1997 F1 Dünya şampiyonu olan Jacques Villeneuve ve Nicolas Minassian takım arkadaşlarının yaptıkları üzerine şaşkınlık yaşadılar. Kötü koşullara uyum sağlayamayan sadece Gene değildi. Stefan Johannson ve Yves Courage da yüksek beklentilerin aksine yarışı yedinci sırada bitirdiler. Geçen seneki Le Mans şampiyonu Audi pilotu Emmanuele Pirro da yoldan çıktı. O, Frank Biela ve Marco Werner yarışa dördüncü sıradan başlayacaklar.
Çarşamba günü en hızlı sürüş yapanlar diğer bir Audi pilotu Allan McNish, Dindo Capello ve 7 kez Le Mans şampiyonu olan Tom Kristensen oldu. Bu isimler Cumartesi günkü yarışa ikinci sıradan başlayacaklar.
Yarıştaki en şanslı olan isimler dizel gücü kullanan Peugeots, Audis ve üç kez Champ Car şampiyonu olan Bourdais olarak görülüyor.


23:55:34***** AP-SNTV-2100: Athletics Oslo

Uluslar arası Atletizm Federasyonu Birliği’nin yeni Golden lig sezonu bugün başlıyor. Dünya rekoru sahibi Asafa Powell geçen seneki başarısını devam ettirmek istiyor.

100 metrede dünya rekoru sahibi olan Jamaikalı geçen sene Golden ligin en büyük ödülünü kazanmıştı. Geçen sezon boyunca Powell iki kez en iyi zamanlaması olan 9.77’yi tekrarlamıştı. 24 yaşındaki sporcu daha fazlasını elde etmek istiyor.
Herkesin onu konuşmasının haklı bir sebebi var. Yılın erkek atleti seçilen sporcu 12 kez 10 saniye altında koştu ve 9.77 saniyeyle dünya rekoru kırdı.
Sezonu 29 Mayıs’ta geçen hafta sonu Walter Dix bunu kırana kadar 2007’nin en iyi skoru olan 9.97 saniyelik bir zaman kaydederek açan Powell yaptığı açıklamada “Sadece yarışa iyi odaklanıp geçen sene yaptığımı tekrarlamak istiyorum. Bu sene o kadar kolay olmayacak ama yapabileceğimi biliyorum. Kendime olan güvenim tam ve çok çalışıyorum. Bu sene çok hızlı koşacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.
Amerikalı rakibi Tyson Gay, Oslo’da yarışmayacak olmasına rağmen yine de kaygılandığını gizlemeyen Powell sözlerine “Çok hızlı koşacağımı hissettiğim halde sanki ilk kez yarışacakmış gibi heyecanlanıyorum. Yarışı iple çekiyorum. Sadece Golden liginin 1 milyon dolarlık ödülünü değil, Ağustos’taki Dünya Şampiyonası’nı ve gelecek yıl Beijing’de gerçekleşecek olimpiyatları da kazanmak istiyorum. Yine bir dünya rekoru kırarak sezonu zirvede kapatmak istiyorum” şeklinde devam etti.

No comments: