Friday, June 22, 2007

18 Haziran

06:06:27***** SPORTS1-JUN18-UK-(R)WTA TENNIS

Birmingham Classic, Jelena Jankovic’in zaferiyle sonuçlanan final maçıyla son buldu. Jankovic, yendiği rakibi Maria Sharapova’nın kendisinden daha iyi bir tenisçi olduğunu söyledi.
Pazar günü gerçekleşen Birmingham Classic finalinde Jelena Jankovic, ünlü tenis yıldızı Maria Sharapova’yı 4-6, 6-3, 7-5’lik setlerle yendi. Böylece Jankovic ilk kez yeşil kort şampiyonu oldu.
Her iki oyuncu da günün ilk saatlerinde çıktıkları yarı final maçlarında rakiplerini yendiler. Jankovic İtalyan Mara Santangelo’yı 6-1 7-5’lik setlerle yenerken Sharapova, Marion Bartoli’yi 7-5 6-0’lık setlerle yendi. Final maçında yüzü gülen isim ise Jelena Jankovic oldu. Jankovic böylece Auckland, Charleston ve Roma’da kazandığı başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Rus tenisçiyle çıktığı önceki üç maçı da kaybeden Jankovic maçtan sonra yaptığı açıklamada “İnanılmazdı. Sanıyorum bugün sadece şanslı olduğum için kazandım. Yoksa Maria benden daha iyi bir oyuncu ama şans benden yanaydı” şeklinde konuştu.







22:35:53***** AP-SNTV-1900: Tennis London 7

Ünlü tenis yıldızı Andy Roddick, Queen's Club’da yıldızı parlayan Nicholas Mahut’u final maçında yenerek dördüncü kez Artois Şampiyonası finalinin galibi oldu.
Geçtiğimiz haftaya kadar Nicholas Mahut ismini pek fazla kişi duymamıştı fakat Mahut, Queen's Club’da Ivan Ljubicic, Arnaud Clement, Jonas Bjorkman ve Fransa Tenis Turnuvası şampiyonu Rafael Nadal gibi ünlü tenisçileri yenerek kısa sürede adını herkese duyurmayı bilmişti. Bu sayede Fransız oyuncu kendisini ilk ATP Turnuvası finalinde bulmuştu. Pazar günü gerçekleşen finalde Mahut’un rakibi Queen’s Club’da üç kez şampiyon olan ünlü tenisçi Andy Roddick’ti. Fakat Mahut, Amerikalı rakibi karşısında oynadığı üç sette Roddick’e 4-6, 7-6(7), 7-6(2)’lik setlerle yenildi. Roddick böylece dördüncü kez Artois Şampiyonası finalinin galibi olarak Boris Becker, John McEnroe ve Lleyton Hewitt’in ulaştığı başarıyı yakaladı.
Roddick maçtan sonra yağtığı açıklamada “Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü Nicholas’ın gün boyunca harika oynadığını gördüm. Tek fark benim daha çok puan kazanmamdı. O da harika performans sergiledi” şeklinde konuştu.
Amerikalı tenisçi bu ay sonunda Wimbledon’da gerçekleşecek karşılaşmalarda Roger Federer’in en büyük rakiplerinden biri olarak gösteriliyor.




21:34:40***** AP-SNTV-1900: Superbikes San Marino 2

Pazar günü San Marino’da gerçekleşen Superbike Dünya Şampiyonası’nın sekizinci turunda Troy Bayliss çifte zafer yaşadı.
Troy Bayliss, pazar günü San Marino’da gerçekleşen Superbike Dünya Şampiyonası’nın sekizinci turundaki her iki yarışı da kazanarak sıralamada lider James Toseland’ın 21 puan gerisinde ikinci sıraya yükseldi. Bayliss ilk yarışta 38 dakika, 52.856 saniyelik bir zamanla damalı bayrağı aldıktan sonra Troy Corser onu ikinci olarak izlerken Yukio Kagayama üçüncü sırayı aldı.
Misano pistinde gerçekleşen ikinci yarışta ise 38 dakika 43.506 saniyelik bir zamanla çifte zafer yaşayan Avustralyalı yarışçıyı ilk yarışta kaza yapan Noriyuki Haga ve Max Biaggi, ikinci ve üçüncü olarak izledi.
Öte yandan şampiyona sıralamasında 260 puanla lider olan James Toseland, ilk yarışı dördüncü, ikinci yarışıysa altıncı sırada bitirdi.







21:34:40***** AP-SNTV-1900: Motorsport Le Mans 2


Hafta sonu gerçekleşen 75. Le Mans 24 Saat yarışında zafer kazanan takım Audi olurken 1993’ten beri ilk kez bu yarışa katılan Peugeot takımı ikinci oldu.
Cumartesi günü de la Sarthe pistinde başlayan ve Pazar sabahı sona eren 75. Le Mans 24 Saat yarışında Audi, ıslak zemin koşullarına rağmen, Peugeot gibi güçlü rakipleri karşısında zafer yaşadı.
43. yaş gününü kutlayan Rinaldo Capello’nun sürdüğü iki numaralı Audi kaza yaparak yarışı arka arkaya bitirmeyi planlayan Audi takımını hayal kırıklığına uğratırken, dizel gücündeki bir numaralı Audi erken gelen bir zafer yaşadı.
Frank Biela, Alman Marco Werner ve İtalyan Emanuele Pirro’dan oluşan Audi takımını 1993’ten beri ilk kez Le Mans 24 saat yarışına katılan ve Marc Gene, Nicolas Minassian’la Jacques Villeneuve’den oluşan Peugeot takımı ikinci olarak izledi. Fransız Sebastien Bourdais, Stephane Sarrazin’le Portekiz Pedro Lamy’den oluşan yine bir Peugeot takımı ise üçüncü oldu. Emmanuel Collard, Jean-Christophe Bouillion ve Romain Dumas’dan oluşan Pescarolo-Judd takımı ise dördüncü olarak herkesi şaşırttı.

No comments: