Friday, June 29, 2007

27 Haziran

Bu hafta sonu Fransa Grand Prix’inde gerçekleşecek Formula 1 dünya şampiyonasının sekizinci turunda Ferrari takımı, McLaren’le arasındaki farkı kapatmanın yollarını arıyor. Geçen hafta Silverstone’da gerçekleşen ve üç gün süren test sürüşlerinin ardından Felipe Massa ve Kimi Raikkonen’ın Magny-Cours pistinde iyi bir sonuç almaktan yana umutları arttı. Test sürücüsü Luca Badoer, Magny-Cours pistinde gerçekleşecek yarışı 2007 sezonunun en önemli yarışlarından biri olarak görüyor.
Son 7 turda 39 puan alarak Ferrari’nin kazanma şansını arttıran ve şu anda sıralamanın lideri olan Lewis Hamilton’ın 19 puan gerisinde bulunan Felipe Massa takımının Fransa’da daha iyi bir performans çıkartacağına inanıyor.
Massa yaptığı açıklamada “Son üç yarışla karşılaştırdığımızda Magny-Cours çok değişik bir pist… Bence her şeyden önce bu pistin değişik bir yapısı var. Köşeler daha çabuk geliyor. Orda iyi bir yarış çıkarmak için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Takım arkadaşının yedi puan gerisinde bulunan ve son dört yarışta podyuma çıkamayan Kimi Raikkonen ise “Magny-Cours çok hoş bir pist. Çok hızlı bir oyun olacak. İyi bir araçtan daha fazlası gerekiyor. Çok iyi bir şekilde hazırlandık fakat orası Silverstone’du, Magny-Cours değildi. Bunu açıklamak çok zor. Aracımızı geliştirdiğimizi düşünüyorum. Hazırlıklarımızda çok hızlıydık fakat bekleyip Magny-Cours’da neler olacağını görmemiz lazım” şeklinde görüş belirtti.
Ferrari geçen sene Fransız Grand Prix’inde Michael Schumacher sayesinde zafer kazanmıştı. O yarışta Fernando Alonso ikinci olurken Massa üçüncü sırayı almıştı.

No comments: