Sunday, June 10, 2007

7 Haziran

23:56:58***** AP-SNTV-2100: Tennis France 11 Up

Çarşamba günü devam eden Fransa Tenis Turnuvası’nın çeyrek finalinde başarılı bir performans sergileyerek maçı kazanan ünlü İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 80’lerin unutulmaz tenis yıldızı Bjorn Borg’un rekoruna ulaştı.
İspanyol tenisçi Rafael Nadal Çarşamba günü Paris’teki Roland Garros’da devam eden Fransa Tenis Turnuvası’nın çeyrek finalinde inanılmaz bir performans sergileyerek Carlos Moya’yı yendi. 1998 Fransa Tenis Turnuvası şampiyonu olan Moya, yakın arkadaşı Nadal’ı önce zorladı, fakat yaklaşık iki saat süren maçta birlikte çalıştığı 21 yaşındaki arkadaşının kendisini 6-4, 6-3, 6-0’lık setlerle yenmesine mani olamadı. Nadal böylece 1980 yılında bu turnuvada üç kez kazanan Bjorn Borg’dan beri aynı başarıyı gösteren ilk tenisçi oldu. 30 yaşındaki Moya, bir önceki maçında 35 yaşındaki İsveçli Jonas Bjorkman’ı 7-6 (7-3) 6-2 6-4’lük setlerle yenerek elenmesine sebep olmuştu ve böylece turnuvaya devam eden en yaşlı tenisçi sıfatını almıştı. Maçı heyecanla izleyen seyircilerin arasında ünlü İspanyol aktör Antonio Banderas da vardı. Turnuvada başarıdan başarıya koşan Nadal’ın bir sonraki rakibi aynı gün Rus Igor Andreev’ı 6-3, 6-3, 6-3’lük setlerle yenen Sırp tenisçi Novak Djokovic olacak.






08:07:29***** (1715GMT)/ S5 (1830GMT)

Salı günü Paris’te gerçekleşen bir törenle “Tenis Ödülleri” sahiplerini buldu.

Efsanevi tenisçi John McEnr en prestijli ödül olan ve ismini 2000 yılında 50’li yaşlarda gözlerini hayata yuman ünlü bir tenisçiden alan Philippe Chatrier ödülünün sahibi olurken Richard Krajicek tarafından karşılanan Roger Federer ve Justine Henin resmi olarak dünya şampiyonu ilan edildiler.

Ödülünü uluslar arası tenis federasyonu başkanı Francesco Ricci Bitti’nin elinden alan ve şu an televizyon yorumcusu olarak çalışan 48 yaşındaki McEnr formundaydı, sürekli eşi Patty Smyth’le ilgili espriler yaptı. McEnr ayrıca bu ödülü 80’lerde kendisini çıkarmaya çalışan federasyonun elinden aldığına inanamadığını söyledi. 3 kez Wimbledon turnuvası şampiyonu olan eski yıldız, McEnr’ı çocukluk kahramanı olarak benimseyen Roger Federer’in kendisinden daha iyi bir oyuncu olduğunu, kendisinin idolünün ise Rod Laver olduğunu sözlerine ekledi. Tüm zamanların en iyi bayan oyuncu sıfatını alan Martina Navratilova da McEnr’ı tebrik eden isimler arasındaydı.


Roger Federer dünya şampiyonu ödülünü eski İngiliz oyuncu Andrew Castle’ın elinden aldı. Federer henüz gelişmediğini, çünkü daha önce Roland Garros turnuvasını kazanamadığını, Roland Garros kupasını kaldırınca hayallerinin gerçek olacağını açıkladı.

Amerikalı Bob ve Mike Bryan kardeşler de ödül alan isimler arasındayken bayanlar kategorisinde ödül kucaklayanlar yine Amerikalı olan Lisa Raymond ve Samantha Stosur oldular. Gençler kategorisinde ödül alan genç yeteneklerse Hollandalı Thiemo de Bakker ve Rus Anastasia Pavlyuchenkova oldu. Tekerlikli sandalye dalında ödül kucaklayan isimlerse Esther Vergeer ve Robin Ameerlaan oldu.

No comments: