Sunday, June 10, 2007

6 Haziran

09:42:21***** AP-SNTV-0400: Soccer Platini

Salı günü Brüksel’deki “Sadece bir oyun mu?” adındaki futbol fuarına katılan UEFA Başkanı Michel Platini bileti olmayan İngiliz taraftarların maçlara sahte biletlerle girdiğini açıkladı.
Brüksel’deki kraliyet sanat ve tarih müzesi “Sadece bir oyun mu?” adındaki bir futbol fuarına ev sahipliği yapıyor. Yeni seçilen UEFA Başkanı Michel Platini, Salı günü bu fuara katıldı.
51 yaşındaki Platini, aynı gün Liverpool dosyasını İngiliz spor vekili Richard Caborn’a teslim etmesiyle ilgili konuştu. Bu doküman 2005 Şampiyonlar ligi galibinin destekleyicilerini Avrupa’nın en kötü taraftarları olarak tanımlıyor. UEFA komisyonu raporuna göre Liverpool ve AC Milan arasında gerçekleşen 2007 finalinde taşkınlıklar yapıldığı açıklanırken bileti olmayan taraftarların karşılaşma şehrine gelmemeleri kararlaştırıldı.
UEFA’nın iletişim direktörü William Gaillard da, Şampiyonlar Ligi finalinin doğurduğu kötü sonuçlarla ilgili konuştu. Gaillard, Liverpool takipçilerinin Avrupa’daki maçlarda kötü davranışları sergilediğini ve AC Milan maçında turnikelerden sahte ve çalınmış biletlerle geçtiklerinin belirlendiğini söyledi.
UEFA Başkanı Platini bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sadece Liverpool’un adını anmamak lazım. Başka İngiliz kulüplerin taraftarları da resmi biletleri olmadan maçlara geliyorlar. Onlar İspanyol, İtalyan ya da Fransız da olabilirdi. Bunların üstesinden gelmek zorundayız. Fakat eğer bileti olmayanlar karşılaşmanın yapılacağı şehre gelmezse her şey çok daha kolay olur. Beni evinize yemek yemeye çağırsanız ama ben 100 kişiyle evinize gelirsem hiç hoş olmazdı, öyle değil mi? Bu da aynı şey. Aşırı sayıda insan maçlara geliyor. Bu da problem oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan Platini Danimarka ve İsveç arasında geçen Euro 2008 karşılaşmasında Danimarkalı bir fanatiğin hakeme saldırmaya çalışmasının UEFA disiplin komitesinin çözmesi gereken bir sorun olduğunu ve Cuma günü bu konuyu tartışacaklarını açıkladı.




07:31:47***** AP-SNTV-0400: Cycling London

Gelecek ay başlayacak dünyanın en prestijli bisiklet yarışı Fransa Turnuvası öncesi Londra’ya gelen tur direktörü Christian Prudhomme ve eski şampiyon Chris Boardman yarışla ilgili demeç verdiler.
Londra, 7 Temmuz’da başlayacak dünyanın en prestijli ve yorucu bisiklet yarışı olan Fransa Turnuvasının ilk devresine ev sahipliği yapacak.
Yarışa bir ay kala tur direktörü Christian Prudhomme ve eski şampiyon Chris Boardman Salı günü Londra’ya 2012 olimpiyatlarındaki en büyük yarış olacak turnuvayla ilgili konuşmak için geldiler.
Boardman “Bence bu olay sporumuz için büyük bir reklam olacak. 1994’te bu işe ilk başladığımızda elimizde bir şey yoktu. Ama artık var. Bisiklet yarışlarının alt yapısı gelişti. Yerimizi bırakacak gençlerin olması geleceğimizin çok parlak olduğunu gösteriyor” şeklinde konuşurken Prudhomme “Fransa Turnuvası’ndaki her şeyi geliştirdik. Bisiklet sürmek sadece büyük bir mücadelenin olduğu bir yarış değil, günlük yaşamın bir parçası” dedi.






22:17:23***** AP-SNTV-1900: F1 Ferrari


Ferrari takımı, bu hafta sonu Kanada’nın Montreal şehrinde gerçekleştirilecek Formula 1’in altıncı roundunda Monaco Grand Prix’inde sergiledikleri hayal kırıklığı yaratan performanslarını geride bırakmayı hedefliyor.
Son yarışta Felipe Massa ve Kimi Raikkonen, McLaren’ın pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’un yarışı bitirmelerine göz yummuş, bu da 20 puan farkla McLaren takımının sıralamada zirveyi ele geçirmesine neden olmuştu. Bu sebeple Ferrari takımı bu kez yarışı arka arkaya bitirerek hem kendi kariyerlerinde bir ilk yaratmak, hem de son 11 yıldır Ferrari takımının ulaşamadığı tarihi bir zafer yaşamak istiyor. Bu yüzden Ferrari takımının pilotları Maranello’da zorlu bir hazırlık sürecine girdiler.
Monte Carlo’daki yarışı Felipe Massa’nın üçüncü; geçen sene üçüncü olan ve 2005’te Kanadalı Grand Prix’te kazanan isim olan Kimi Raikkonen’inse sekizinci olarak bitirmesini büyük bir hayal kırıklığı olarak niteleyen Ferrari deneme sürücüsü Luca Badoer yaptığı açıklamada “Çok konsantre olduk, çünkü gelecek yarışlarda iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz. Dünya şampiyonası listesinde tekrar zirveye yerleşmek istiyoruz. Gelecek iki yarışta, yani Kanadalı ve Amerikan grand prix’lerinde kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Ferrari takımı Kanadalı Grand Prix’te daha önce sadece 7 kez kazanmışlar ve 9 kez podyum yapmışlardı. Bu 7 zaferden 6’sı efsanevi pilot Michael Schumacher’e aitti.

No comments: