Friday, June 29, 2007

26 Haziran

Goodwood Hız Festivaline katılan Lewis Hamilton ilginç açıklamalarda bulundu.

Goodwood Hız Festivaline katılan Lewis Hamilton seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Şampiyona sıralamasında lider olan McLaren pilotu Lewis Hamilton, Formula 1’de bu sezon yaptığı bu güzel başlangıcı Fransız Grand Prix’inde devam ettirmek istediğini söyledi.
Hamilton asıl olarak Magny-Cours pistinde gerçekleşecek olan yarıştan 1 hafta sonra Silverstone’daki İngiliz Grand Prix’inde yapılacak yarışta seyircilerin verecekleri tepkiyi görmek için sabırsızlandığını açıkladı.
Kariyerinde sansasyon yaratan başarılara imza atan İngiliz Hamilton yaptığı açıklamada “Magny-Cours hiçbir zaman favori pistlerimden biri olmadı fakat gerçekten harika bir yer. Sanki olmayan bir yerin ortasında gibi hissediyorsunuz kendinizi… Dürüst olmam gerekirse Silverstone’da yarışmayı dört gözle bekliyorum, çünkü orası benim evim sayılır. Oraya çıkıp iyi skorlar yaparak puanımı arttırmalıyım. Benim için yeni bir deneyim olacak. Silverstone’da çifte başarı kazanmak istiyorum. Umarım birçok insan yarışı izlemek için gelir” şeklinde konuştu.
Sıralamada Fernando Alonso’nun 10 puan üstünde olan İngiliz pilot Alonso’yla arasını daha çok açmak istiyor.


Arjantin’de Tigre ve Nueva Chicago arasında gerçekleşen play-off maçında çıkan olaylar sebebiyle bir taraftar gözlerini hayata yumdu.

Buenos Aires’de Tigre ve Nueva Chicago arasında gerçekleşen play-off maçında Arjantinli futbol severlerin çıkarttığı olaylarda birçok taraftar ağır yaralanırken bir kişi hayatını kaybetti. Tigre takımının Nueva Chicago’yu yeniyor olması olayların çıkış sebebi olurken holiganlar ve polis arasında şiddetli kavgalar gerçekleşti. Maçta 2-1 önde olan misafir takım Tigre penaltı kazanınca rakip takımın taraftarları çıldırdı. Maçtan 3-1 galip ayrılan Tigre takımının penaltısı Nueva Chicago taraftarları tarafından engellenince Nueva Chicago stadyumunda başlayan kaos ortamı stadyumun dışındaki sokaklarda da devam etti. Bu nedenle polis takviye güçle geri gelerek gözyaşı bombaları ve kuru sıkı kurşunlarla taş atan taraftarları durdurmaya çalıştı. Raporlara göre kimliği belirlenemeyen 41 yaşındaki bir adam bir taraftarın attığı taşın şiddetle kafasına gelmesi nedeniyle hayatını kaybetti. En az 41 kişinin yaralandığı olaylarda 78 kişi tutuklandı.






Nikaragualı maraton koşucusu Cristian Villavicencio 15. kez gerçekleşecek Pan American Games için yaptığı çalışmaları hızlandırdı. Latin Amerika’nın en iyi koşucularından biri olarak gösterilen Villavicencio Brezilya’daki Rio de Janeiro’de gerçekleşecek oyunlardan sonra evine madalyayla dönmek istiyor.
Amerika kıtasındaki en güçlü yarışçılardan biri olarak tanıtılan Villavicencio 2006 yılında Nikaragua’da ve Costa Rica’da gerçekleşen Amerika Oyunlarında altın ve gümüş madalyalar kazanmıştı. 2006 yılında Guatemala’da gerçekleşen Amerikan Şampiyonası’nda da altın madalya kazanan yükselen yıldız geçen sene Los Angeles maratonunda bitiş çizgisini geçen ilk Latin Amerikalı olarak spor tarih kitaplarına da geçmişti.
Managua’nın güneyinde küçük bir kasabada dünyaya gelen Villavicencio yaptığı açıklamada “Amacım Pan Amerikan Oyunları’nda ülkeme bir madalya kazandırmak, çünkü atletizm tarihinde bizim ülkemizden kimse bunu başaramadı. Fakat ülkemin bunu hak ettiğini düşünüyorum. Şimdi bu madalyayı kazanmanın tam sırasıdır. Diğer yarışçıları küçümsediğimi sanmayın fakat bu yarışta madalya kazanmayı onlardan daha çok hak ediyorum” şeklinde konuştu.
Villavicencio’nun hocası Carlos Aguirre Machado ise “Villavicencio’nun güçlü bir performans sergilemesi için ona yardım ediyorum. Etrafında yüksek mertebeli atletler olacak, fakat bence bu onun kendine güvenmesini sağlayacak ve Pan Amerikan Oyunları’nda madalyaya koşacak” dedi.
15. kez düzenlenecek olan Pan Amerikan Oyunları 13 ve 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ve değişik 28 spor branşında 5,500 atlet birbirleriyle mücadele edecek.

No comments: