Friday, June 22, 2007

19 Haziran

15:15:41***** AP-SNTV-1200: Motocross Romania 1
4. uluslar arası Hard Enduro Red Bull Rally yarışının galibi Fransız Cyril Despres oldu.

Romanya’nın Sibiu kentinde gerçekleşen 4. uluslar arası Hard Enduro Red Bull Rally yarışının bu seneki ayağında kazanan isim daha önce iki kez şampiyon olan Cyril Despres oldu.

Pazar günü başlayan ve 9500’den fazla seyircinin izlediği yarışlar dünyanın en zor yarış alanlarından birinde gerçekleşti. Profesyonel ve amatör yarışçılardan oluşan 135 motorcu araba mezarlığı, yokuş, merdiven, inşaat alanı gibi sürüşü zor olan yerlerden geçtiler. Ele avuca sığmaz yarışçılar çılgın performanslar sergilediler.

Yarışta büyük sorunlar yaşamasına rağmen 20 dakikalık finalden sonra Fransız sürücü Cyril Despres erken gelen bir zafer yaşadı. Onu İngiliz Paul Bolton ikinci olarak izlerken Hollandalı Frans Verhoeven üçüncü sırayı aldı.

Bu yarıştan sonra sürücüler Sibiu’de başlayıp bitecek ve dört gün sürecek olan daha zor bir yarışta karşılaşacaklar. Bu yarış dağlık, taşlık, tepelik alanlarda ve vadilerde 150-200 km arasında bir mesafede gerçekleşecek.




***** AP-SNTV-2100: Soccer Blatter

FIFA başkanı Sepp Blatter Pazartesi günü 2010 Dünya Kupası’nın hazırlıklarının ilerleyişini kontrol etmek için İsveç’in Zürich şehrinden Güney Afrika’nın merkezi Johannesburg’e uzun bir yolculuk yaptı. Blatter, Güney Afrika Futbol Federasyonu ve yerel organize komitesinin üyelerini ziyaret etti. FNB stadyumunda gerçekleşen basın toplantısında Afrikalı ulusun ev sahipliği yapacağı dünya kupasının başarılı olmasını arzu istediğini açıkladı.
Blatter yaptığı açıklamada “FIFA olarak Dünya Kupası’nı Afrika’ya taşırken problemler yaşadık. Fakat Dünya Kupası burada gerçekleşecek ve emin olabilirsiniz ki hiçbir şey Güney Afrika’nın bu organizasyona ev sahipliği yapmasına engel olamayacak. Kendimize çok güveniyoruz, çünkü Güney Afrika’nın organizasyonu çok iyi gidiyor. Tarihteki en iyi Dünya Kupası olacağına emin olabilirsiniz. Almanya, Japonya ya da Kore’dekilerden daha farklı olacak” şeklinde konuştu.
Bu turnuva Afrika’nın ev sahipliğini yaptığı ilk karşılaşma olacak ve yurt dışından ülkeye yarım milyon ziyaretçi bekleniyor. Blatter bundan sonra Cape kentine hareket edip 70000 seyirci kapasiteli Green Point stadyumundaki çalışmaları kontrol edecek.



***** AP-SNTV-2100: Triathlon Des Moines

Pazar günü gerçekleşen ITU Triatlon Dünya Kupası yarışında seyircilerin favorisi Laura Bennett ve Danimarkalı Rasmus Henning kariyerlerinde kazandıkları en büyük çek ödülüne sahip oldular. Amerika’daki Des Moines’de gerçekleşen son yarışın bayanlar kategorisinde Bennett Avustralyalı Annabel Luxford ve Brezilyalı Mariana Ohata’yı 2 saat dört dakika ve 32 saniyelik bir zamanla yenerek $200,000 Amerikan dolarının sahibi oldu. Ayrıca 60,000 dolar avans ve yeni bir araba da bu ödülün yanında verildi. Bennett yaptığı açıklamada “İnanılmaz. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bunu kazanırsam çok güzel olacağını düşünmüştüm sadece. Bunu yarış sırasında 10 kez kendi kendime söylemiştim ve gerçek oldu” şeklinde konuştu.
Henning ise 1 saat 50 dakika ve dört saniyelik bir zamanla Yeni Zelandalı Bevan Docherty ve İspanyol Javier Gomez’i geçerek erkekler kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. 34 derecelik sıcaklık altında gerçekleşen ITU Dünya Kupası $700,000 dolar üzerinde ödül dağıttı.





***** AP-SNTV-2100: Bizarre Swamp

Pazar gübü İskoçya’daki Dunoon’da gerçekleşen ikinci İngiliz Çamur Futbolu Şampiyonasında kazanan takımlar The Red Mud Devils ve 'Fuddy Muckers' oldu.
Turnuvaya 'Swamp Barons', 'Mudcabi Haifa', 'Inter Themud, 'Swampsea City' ve 'The Soap Dodgers' gibi takımlar katılırken en kirli futbol karşılaşmalarının karma finalinde Belçikalı The Red Mud Devils bir Avustralyalı takımını yenerken erkekler finalinde 'Fuddy Muckers', Dunoon Celtic destekçileri kulübünü penaltılarla yendi. Maçlara 17 yaşın üzerindeki herkes katılma hakkı kazanırken turnuvaya 452ün üzerinde takım katıldı ve her takım en az 6 kişiden oluştu. Fransa, Almanya, Belçika, Finlandiya, Estonya, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelerden katılan futbolcular çamurun içinde hareket etmekte güçlük çektiler. The Red Mud Devils takımının kaptanı maçtan sonra yaptığı açıklamada daha önce hiç futbol oynamadığı halde 3 bayan, 14 erkek futbolcuyla beraber kazandıklarını söyledi. Turnuvaya katılan futbolcular bira içmek ve duş almak istediklerini açıkladılar.

No comments: