Saturday, June 2, 2007

1 Haziran

00:42:44***** AP-SNTV-2100: MotoGP Italy Preview

Pazar günü MotoGP yarışları İtalyan Grand Prix’inde devam edecek. Yarışta kazanacak olan ismin ise Valentino Rossi olacağı tahmin ediliyor.
Pazar günü İtalyan Grand Prix’inde gerçekleşecek MotoGP yarışlarında Valentino Rossi arka arkaya yaşadığı 5 başarıdan sonra altıncı kez zafer yaşamak istiyor. Yedi kez dünya şampiyonu olan ünlü yarışçı 5 yarışın ardından şu an MotoGP sıralamasında Avustralyalı Casey Stoner’ın 21 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Rossi, Mugello’da gerçekleşen MotoGP yarışlarında 2002’den beri her yıl podyuma birinci olarak çıkmasıyla tanınıyor. Eğer Fiat Yamaha takımıyla sezona iyi bir başlangıç yapan Valentino Rossi şu an sıralamanın lideri olan Casey Stoner’la arasındaki farkı kapatırsa Mugello’da zirveye çıkmaması için hiçbir neden yok.
Bu hafta sonu en iyi yarışını çıkartacağına inanan Rossi yaptığı açıklamada “Bu Grand Prix benim için de, diğer İtalyan yarışçılar için de çok özel bir pist. Mugello’daki atmosfer her zaman sıcaktır. Yarış alanında etrafımızda bir çok hayranımız oluyor ve bu da burada harika bir duyguyla yarışmamıza neden oluyor. Bu sezonun en zor yarışı olacak. Burada mücadele ederken herkes birbirini şaşırtıyor, kıyasıya bir yarış oluyor, bir o kadar da eğlenceli vakitler geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
MotoGP Dünya Şampiyonası lideri Casey Stoner ise “Bildiğiniz gibi bazı yarış pistleri çok zorlu oluyor. Bu da onlardan biri. Üç İtalyan yarışçı da, yani Marco Melandri, Valentino Rossi ve Loris Capirossi bu pistte kendilerini kanıtlamak için her zaman çok hızlı yarışıyorlar. Onları burada yenmek çok zor olacak” diyerek Pazar günü gerçekleşecek yarışta Rossi’nin kazanacağı konusundaki tahminleri bir nevi destekledi.




Brezilya, Wembley stadyumunda İngiltere karşısında oynanacak olan maçta dostça bir mücadele vermeyi planlıyor.

Gelecek ay Venezuella’da gerçekleşecek Amerika Kupası Turnuvasına hazırlanan Brezilya takımı Londra’da yeniden inşa edilen Wembley Stadyumunda İngiltere’yle karşılaşacak.
FC Barcelona oyuncusu Ronaldinho ve AC Milan oyuncusu Kaka, Güney Amerika karşılaşmasına çağrılmamıştı, fakat iki dostluk maçında oynayacaklar.

Ronaldinho bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Umarım takımım her iki maçı da kazanır. Neler olacağını göreceğiz” derken Robinho “Benim için takımım yenilmez bir takım. Hepimiz iyi takımlar ve iyi oyuncular olduğunu biliyoruz. Fakat önümüzdeki iki maçı almak için oynamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Brezilya teknik direktörü Dunga ise “Bu tarihi bir maç olacak. Nerede olursa olsun İngiltere karşısında olmak çok önemli bir olay. Elbette ki zor olacak. Fakat iyi bir performans sergileyeceğiz. Bu yeni bir stadyum olduğu için daha iyisini bekliyoruz” şeklinde konuşurken David Beckham’ın İngiliz takımına dönmesinin kendisi için bir sürpriz olup olmadığı konusundaki bir soruya ise “Hayır, şaşırmadım. O harika bir oyuncu. Madrid’de harikalar yaratıyor. Teknik direktörlerinin en iyi oyuncularını geri getirmesi çok normal bir şey. İngiltere çok iyi bir takım. Herkes onların kazanmasını bekliyor” diye cevap verdi.
1 Haziran’da (bugün) gerçekleşecek İngiltere – Brezilya maçı yeniden yapılan Wembley stadyumundaki ilk uluslar arası maç olma özelliği taşıyor. Brezilya 5 Haziran’da ise Almanya’da Türkiye’yle karşılaşacak.

No comments: