Saturday, May 26, 2007

30 Nisan

07:38:52***** AP-SNTV-0400: NASCAR Alabama

Pazar günü gerçekleşen NASCAR yarışlarında zafer geçen hafta olduğu gibi yine Jeff Gordon’ın oldu. Gordon böylece tüm zamanların en başarılı 6. NASCAR yarışçısı oldu.

Jeff Gordon Pazar günü Talledega’da gerçekleşen NASCAR yarışlarında 77. zaferini kazanarak son yarışını 56. sırada bitiren Dale Earnhardt’ı tüm zamanların en çok kazanan NASCAR yarışçıları listesindeki yerinden etti. Yarışa 14. sırada başlayan Gordon böylece listenin altıncı sırasına tek başına yerleşti.
Yarışlarda David Reutimann’ın aracı arızalandı ve tüm piste benzin dökerek tehlike yarattı.
Geçen hafta Phoenix’teki zaferini takiben yarışı kazanan Gordon’ın ardından Jimmie Johnson ise yarışı ikinci sırada bitirdi. Johnson’ı sırasıyla Kurt Busch, Kevin Harvick ve McMurray takip etti.
Gordon bu sezonki tüm zaferlerinin ardından şimdiden toplam 355 bin doların da sahibi oldu.
NASCAR yarışları her hafta sonu canlı olarak D Spor’da ekranlara geliyor.





07:14:40***** AP-SNTV-0400: Golf Texas 4

İlk Byron Nelson Golf Turnuvasının şampiyonu belli oldu. Texas eyaletinde gerçekleşen finalde Scott Verplank kazanarak 1.134 milyon dolarlık para ödülünün sahibi oldu.

Adını Eylül ayında 94 yaşında hayatını gözlerini yuman efsanevi golf oyuncusundan alan ilk Byron Nelson Golf Turnuvasının final roundu Pazar günü Texas eyaletindeki Irving TPC Golf sahasında gerçekleşti.
42 yaşındaki Scott Verplank üç kez tek vuruş yapıp liderliği eline alırken daha önce sıralamanın zirvesinde bulunan Luke Donald sadece iki kez birden fazla vuruş yaparak hayal kırıklığı yarattı.
Ian Poulter, Phil Mickelson, Jerry Kelly ve Rory Sabbatini ise başarılı performanslar sergileyerek üçüncü sırayı paylaştılar.
Verplank şampiyon olmasının yanı sıra 1.134 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.





04:11:49***** AP-SNTV-0100: Sailing Valencia 21
Pazar günü gerçekleşen Louis Vuitton Kupası yelken yarışlarında kazanan yine BMW Oracle Racing takımı oldu. Puanını 23’e çıkartan takım eğer bu başarısına devam ederse 32. Amerika Kupası’nın da sahibi olacak.

Pazar günü gerçekleşen Louis Vuitton Kupası yelken yarışlarında BMW Oracle Racing takımı 23 puan alarak sıralamanın zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı. BMW Oracle Racing takımı, Almanya karşısında çok kolay bir şekilde başarılı bir zafer elde ederek 32. Amerika Kupası’nı almakta kararlı olduğunu kanıtladı.
Güney Afrikalı Shosholoza ve Çin takımlarını yenen İtalyan Luna Russa takımı da başarılı performanslar sergileyerek 21 puanla sıralamada BMW Oracle Racing’in en yakın rakibi oldu.
Yeni Zelanda takımı ise 18 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Yeni Zelanda’yı sırasıyla Desafio Espanyol, Victory Challenge, Mascalzone Latino, Shosholoza, Areva 9, United Internet ve Çin takımları takip ediyor.




04:11:48***** AP-SNTV-0100: Motocross Italy


Pazar günü İtalya’da gerçekleşen S1 Supermoto şampiyonası yarışlarında zafer elde eden isim Thierry van den Bosch oldu.
Thierry van den Bosch Pazar günü İtalya, Castelleto di Branduzzo’daki S1 Supermoto Grand Prix’te gerçekleşen her iki yarışı da kazanarak şampiyonanın sıralamasında şimdiden zirvedeki isim oldu. Van den Bosch bitiş çizgisini 21 dakika 13.117 saniyeyle geçerek asla diğer yarışçılar tarafından kendisini zorlamadı.
Adrien Chareyre ise her iki yarışı da ikinci sırada bitirirken kardeşi Thomas da yarışlarda üçüncü sırayı aldı. Böylece Fransa 2007 sezonu S1 Supermoto sıralamasının ilk üç sırasında yer alarak rakipsizliğini kanıtladı.
Yarışı 8000 kadar seyirci coşkuyla izledi.




04:11:48***** AP-SNTV-0100: A1 Britain 3

İngiltere A1 takımı Pazar günü kendi ülkesinde gerçekleşen A1GP Motorsport Dünya kupası şampiyonası yarışında kazanan ülke oldu. Sıralamanın zirvesindeyse şu ana kadar gerçekleşen 11 roundda yüksek skorlar elde eden Almanya bulunuyor.
A1 Almanya takımı Pazar günü İngiltere’deki Brands Hatch’te gerçekleşen A1GP Motorsport Dünya kupası şampiyonası yarışında başarılı olarak bu sezon 9. kez zafer elde etmiş oldu. 19 yaşındaki Nico Hulkenberg coşkulu bir seyirci topluluğu karşısında yüksek performans sergileyerek ülkesi Almanya’nın şu ana kadar gerçekleşen 11 roundda zirvedeki yerini korumasını sağladı.
Sıralamada Almanya zirvede yer alsa da kazanan takım İngiltere oldu. Açılış yarışında İngiliz Robbie Kerr başlangıçtan finiş çizgisine kadar liderliğini koruyarak damalı bayrağa ulaştı ve böylece İngiltere kendi topraklarında zafer elde eden ilk A1GP takımı oldu. Bu Kerr’in kariyerindeki ikinci A1 başarısı oldu.
Nico Hulkenberg ikinci sırada yer alarak Almanya’nın sıralamadaki liderliğini sağlamlaştırırken İtalya’yı temsil eden Enrico Toccacelo üçüncü sırayı alarak Fransız Loic Duval’ı geçmiş oldu.
Güney Afrikalı Adrian Zaugg ve İsviçreli Sebastien Buemi arasındaki kapışma ise yarışın en heyecanlı anlarından biri oldu.



04:11:48***** AP-SNTV-0100: Handball Kiel
Avrupa Hentbol Ligi’nin şampiyonu belli oldu. SG Flensburg Handewitt’i yenen THW Kiel takımı tarihte şampiyon olmayı başarabilmiş ikinci Alman takım oldu.
THW Kiel takımı 22 Nisan Pazar günü Flensburg’da gerçekleşen maçı kazanarak Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak zaten avantaj elde etmişti.
Takım Pazar günü Kiel’de gerçekleşen Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi finalinde SG Flensburg Handewitt’i 29-27 yendi.
Ostseehalle’de 10,500 seyircinin karşısında gerçekleşen maçta Christian Zeitz yüksek performanslar sergileyerek takımı Kiel’in kazanmasını sağladı. 13. dakikada attığı dördüncü golü ev sahibi olan takımının 7-4 öne geçmesini sağlayarak arayı açtı.
Kaleci Thierry Omeyer engellediği gollerle ziyaretçi olan takıma hayal kırıklığı yaşattı.
Şampiyon olan THW Kiel takımı böylece 2002’de SC Magdeburg’i takiben Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ikinci Alman kulübü oldu.

No comments: