Saturday, May 26, 2007

4 Mayıs

Rangers takımı, taraftarlarının Mart ayında Osasuna’da oynanan maçtaki uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA tarafından £8,280’lik para cezasına çarptırıldı.
Mart ayında Pamplona’da oynanan maçta Rangers taraftarları takımlarının kaybedip UEFA kupasına veda ettiklerini görünce ayaklanmışlar ve ardından polisle mücadele etmişlerdi.
Osasuna da organize eksikliği ve güvenlik yetersizliği nedeniyle £31,050’lik para cezasına çarptırılmıştı.
UEFA kontrol ve disiplin komitesinin cezaları bununla kalmadı, Rangers takımı da para cezasına çarptırılmaktan kurtulamadı ve Rangers takımını £8,280’lik para cezasına çarptırdı.
Öte yandan Rangers yıldızı Brahim Hemdani, Ibrox’ta kalmaya devam etmeye kararlı olduğunu söyledi. Eski Marseille yıldızı, Walter Smith’in gelmesiyle Ibrox’tan uzaklaştırılmıştı. Fakat bu sezonun en iyi Rangers oyuncusu seçilen Hemdani, Glasgow kulübünü terk etmeyeceğini açıkladı.
Ünlü futbolcu yaptığı açıklamada “Dört yıllığına sözleşme imzaladım ve herkes benden memnun. Ben de burada olmaktan memnunum. Gelecek sezonda da bir Rangers oyuncusu olmaya devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.





Milan golcüsü Paolo Maldini, Liverpool karşısında oynanacak UEFA Şampiyonlar ligi finalinde oynayabilmek için diz ameliyatını erteledi.
Maldini diz sakatlanması nedeniyle Çarşamba günü Manchester United’la oynanan yarı final maçında oynayamamıştı.
Deneyimli defans oyuncusu eğer Milan, Machester’a karşı kaybetseydi bıçak altına yatacaktı, fakat maçı Milan kazanınca geçireceği operasyonu 23 Mayıs’ta Atina’da oynanacak final maçına kadar ertelemeye karar verdi.
Maldini yaptığı açıklamada “Eğer Manchester United’a yenilseydik, diz ameliyatı geçirecektim. Fakat kariyerimin sekizinci Şampiyonlar Ligi finalini oynamayı çok istiyorum. Liverpool hiçbirşeyden korkmayan bir takım. Umarım onlara karşı oynama şansı elde ederim” şeklinde konuştu.
Ünlü yıldız ayrıca iki yıl önce İstanbul’da gerçekleşen finali hala unutamadığını sözlerine ekledi.


PSV Eindhoven takımı, savunma oyuncusu Diego Tardelli’nin sözleşmesini feshetmeye karar verdi.
Brezilyalı forvet oyuncusu Diego Tardelli geçen yaz Sao Paulo’dan PSV’ye geçmişti, fakat teknik direktör Ronald Koeman’ın baskılarından dolayı takımda bir huzur bulamamıştı.
PSV takımıysa bunun üzerine ünlü yıldızı ülkesi Brezilya’ya dönmesine izin vermeyi tercih etti.
PSV yöneticisi Stan Valckx yaptığı açıklamada “O da zaten bunu bekliyordu. Kalmaya hevesli görünüyordu ama artık eski kulübü Sao Paulo’ya geri dönmek zorunda” şeklinde konuştu.



İskoçya Premiyer Ligi, Hearts takımını hisse senedi sahibi Vladimir Romanov’un söyledikleri sözler nedeniyle £25,000’lik para cezasına çarptırdı.
Vladimir Romanov kulübün web sitesinde İskoç hakemler için “Maymunlar, evinize gidin” diye yazmıştı.
Romanov kulübün resmi web sitesine yazdığı açıklamada “Eğer bir hakem bir oyunu kişisel zevklerine göre yönetiyorsa ahlak ve namus kurallarını çiğneyen bir suç işliyor demektir. Özellikle de toplum ona güvenmişse… İki aptal takımdan para alan bu hakemlerden dürüstçe maç yönetmelerini ve her ne olursa olsun futbola zarar vermemelerini istiyorum.” Şeklinde devam etmişti.
İskoçya Premiyer Ligi yönetim kurulu komitesi bu açıklamaların iki kuralı ilhak ettiği gerekçesiyle £25,000’lik para cezasına çarptırdı.
Bunun yanında İskoçya Premiyer Ligi, Hearts kulübünü gelecekteki davranışları konusunda uyardı.



Bordeaux’un Brezilyalı teknik direktörü Ricardo, Lens’in defans oyuncusu Vitorino Hilton
Bordeaux's Brazilian coach Ricardo is interested in the services of Lens defender and compatriot Vitorino Hilton.
Les Girondins are looking for a replacement for Gerald Cid, who will be joining Bolton, and Carlos Henrique, who suffered a knee ligament injury two weeks ago.
The possibility of being reunited with former team-mate and friend Jussie could encourage Hilton to make the move.
"I am aware of Bordeaux's interest, but for the moment, I want to concentrate on the end of the season," Hilton declared in But.
"The presence of Ricardo, Wendel and Jussie could influence my decision to move."




01:13:04***** AP-SNTV-2100: MotoGP China

Son roundu geçtiğimiz ay İstanbul’da gerçekleşen MotoGP yarışları bu Pazar günü Çin’in Shanghai kentinde devam ediyor.
Avustralyalı Casey Stoner geçen ay Türkiye’de gerçekleşen MotoGP yarışında herkesi şaşırtan zaferinin ardından Pazar günü Çin Grand Prix’inde gerçekleşecek yarışta ikinci kez podyum zaferi yaşamayı planlıyor.
Ducati Marlboro pilotu 61 puanla MotoGP sıralamasının zirvesinde yer alırken, 2005’te Çin’de yağmur altında gerçekleşen MotoGP yarışını kazanan Fiat Yamaha pilotu Valentino Rossi onu 10 puan gerisinde izleyerek ikinci sırada bulunuyor.
Birçok sürücü birkaç gün içinde Çin’e adaptasyon zorluğu çekmemek ve değişik iklim ve çevre koşullarına alışmak için vardılar bile.
Honda Gresini pilotu Toni Elias, Ducati Marlboro pilotu Loris Capirossi ve Kawasaki pilotu Olivier Jacque bu sürücülerden sadece üç tanesiydi. Yarışçılar Çinli çocuklar tarafından gerçekleştirilen ejderha dansını izleyerek ve kültürel etkinliklere katılarak eğlenme fırsatı da buldular. Ünlü pilotlar hayranlarına da bol bol imza dağıttılar.
Stoner sıralamanın zirvesinde yer almasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Bir rüyanın gerçek olması gibi. Bu sezonki ilk yarıştan sonra her şeyin iyi olacağını sanmıyordum ama Jerez’den sonra formum iyileşti. Her şey çok iyiye gitti. Çok iyi sonuçlar elde ettik” şeklinde konuştu.

No comments: