Saturday, May 26, 2007

16 Mayıs

Newcastle United’ın yeni patronu Sam Allardyce, Michael Owen’ın Newcastle United’da oynamaya devam etmesi için onu ikna etmeye karar verdi.
Pazartesi günü üç yıllık bir sözleşme imzalayan eski Bolton patronu Sam Allardyce Newcastle United’ın yeni yöneticisi olmasının ardından ilk gerçekleştirmek istediği faaliyet Michael Owen’ı kulüpte kalmasına ikna etmek oldu.
Owen’ın takımdaki geleceği ünlü oyuncunun sözleşmesindeki bazı şartlar nedeniyle tehdit altındaydı. Allardyce, milli oyuncumuz Emre Belözoğlu’nun da aralarında olduğu takımla ilk kez görüştüğünde Owen takım arkadaşlarının arasında yoktu.
Bunun üzerine o esnada İrlanda’da olan Owen’a telefon açmaya karar veren Allardyce yaptığı açıklamada “Michael’la yakında konuşacağım. Michael’ın çevresindeki spekülasyonlar en kısa zamanda çözülecek. Böyle golcüleri kimse kaybetmek istemez” şeklinde konuştu.



Valencia’nın spor direktörü Amedeo Carboni, Chelsea’nın ünlü futbolcu David Villa’ya teklif götürdüğü yönündeki haberleri şiddetle eleştirdi.
Son günlerde Avrupa liginin en önemli oyuncularından biri olan İspanyol oyuncu Villa’ya Şubat sonunda Chelsea kulübünün 48 milyon pound teklif götürdüğü söyleniyordu. Fakat Villa 86 milyon pound alarak Valencia’daki sözleşmesini uzatmıştı.
Villa’nın hiçbir yere gitmeyeceğini söyleyen Carboni yaptığı açıklamada “İngiliz kulübün oyuncumuza 70 milyon euro teklif ettiği tamamen yanlış. Bu insanlar bu tür haberleri çıkartarak vakit kaybediyorlar. Bir kulüp oyuncumuzun asıl değerini teklif etmediği sürece Villa’nın diğer kulüplere geçeceğini sanmıyoruz” şeklinde konuştu.



Twente takımında başarılı bir sezon geçiren Türk asıllı İsveçli orta saha oyuncusu Kennedy Bakırcıoğlu’na Galatasaray dahil olmak üzere birçok kulüpten teklif geliyordu. Bakırcıoğlu bu kulüplerin arasındaki Ajax’a yeşil ışık yaktı ve takımla 4 yıllık bir sözleşme imzaladı.
Türk asıllı İsveçli orta saha oyuncusu Kennedy Bakırcıoğlu Twente takımında başarılı bir sezon geçirmişti. Bunun üzerine PSV Eindhoven, Hamburg, Galatasaray, NAC Breda gibi kulüpler Bakırcıoğlu’nu transfer etmek için yetenekli futbolcunun peşine düşmüştü.
Tüm bunların ardından Ajax ünlü oyuncuyu ikna etmeyi başaran kulüp oldu. Bakırcıoğlu Salı günü kulüple dört yıllık bir antlaşmaya imza attı.
Twente kulübü bunun üzerine 34 yaşındaki oyuncunun yerine Feyenoord’dan Alfred Schreuder’i transfer etti.

No comments: