Saturday, May 26, 2007

10 Mayıs

Rangers, ünlü futbol oyuncusu Jean-Claude Darcheville ile sözleşme imzaladığını açıkladı.
Uzun süredir Rangers’ın Jean-Claude Darcheville’yi transfer etmek istediğine dair söylentiler vardı.
Rangers takımı, Bordeaux (Bordo) oyuncusu Darcheville ile sözleşme imzaladığını açıkladı.
Eski Nottingham Forest oyuncusu Darcheville Bordeaux’la olan sözleşmesini feshettikten sonra Rangers’a transfer olacak.
31 yaşındaki ünlü futbolcu Ibrox’ta iki yıllık antlaşmaya imza atmasıyla beraber sezon sonunda Rangers’tan ayrılacak olan Dado Prso’nun yerini alacak.





Alman basınında çıkan haberlere göre Hamburg başkanı Dietmar Beiersdorfer Brezilya’ya gidip, Brezilyalı oyuncu Carlos Alberto’a Hamburg’a geçmesi için 6 milyon dolarlık teklif yaptı.
Alman medyasında çıkan haberlere göre Hamburg takımı Brezilyalı orta saha oyuncusu Carlos Alberto’yla sözleşme imzalamak istiyor.
Bild gazetesinin haberine göre Hamburg başkanı Dietmar Beiersdorfer ön sahada da oynayabilen yetenekli genç oyuncunun aklını çelmek için bu hafta Brezilya’ya gitti.
Söylentilere göre transfer hakları hala Corinthians’a ait olan 22 yaşındaki genç yetenek Alberto’ya 6 milyon dolar teklif yapıldı.
Kadrosunu yenileyen Hamburg yönetimi, yeni teknik direktör olarak da Huub Stevens’ı seçmişti.





Liverpool yıldızı Mark Gonzalez, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan ilk Şilili oyuncu olmak istiyor.
İngiltere’de oynadığı ilk futbol sezonunda gösterdiği performansından tatmin olduğunu söyleyen Güney Amerikalı futbolcu Mark Gonzalez bu ay Atina’da Milan karşısında oynanacak maçta forma giymek istiyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan ilk Şilili oyuncu olmak isteyen Gonzalez yaptığı açıklamada “Liverpool’un Chelsea karşısında yaşadığı zaferden dolayı çok memnunum, çünkü bu bizi finale taşıdı. O maçta oynamasam da yedek kulübesinde oturmaktan bile gurur duydum. Hayatımda daha önce hiç böyle bir deneyim yaşamamıştım. Bu finale gelmek bir şampiyona kazanmak gibi bir şey. Şüphesiz bu benim kariyerimin en mutlu anıydı. Çok memnunum, çünkü Liverpool’da oynamak kolay değil. Bu benim İngiltere’deki ilk yılım ve tamamen değişik bir futbol oyununun içindeyim” şeklinde konuştu.



06:46:06***** AP-SNTV-0400: Tennis Rome 3 Update


Çarşamba günü Roma Tenis Turnuvası tüm hızıyla devam etti. Karşılaşmalara Andy Roddick ve Rafael Nadal damgalarını vurdu.
Çarşamba günü gerçekleşen Roma Tenis Turnuvasında Andy Roddick, 2004 Fransa şampiyonu Gaston Gaudio karşısında 6-1, 7-6(8)’lik skorlarla zafer yaşadı. Bu sezon ilk maçına çıktığı halde Roddick formundaydı. Bu Amerikalı oyuncunun geçen ay Davis Kupası’nda İspanyol tenisçi Fernando Verdasco’yu yendiğinden beri çıktığı ilk maçtı.
Juan Ignacio Chela ya da Igor Andreev’la karşılaşacak olan Roddick yaptığı açıklamada “Bu gibi niteliklere sahip olan bir oyuncuyla oynayıp onu yenmek benim için kolay değildi. Harika bir maç oldu” şeklinde konuştu.
Öte yandan Sırp oyuncu Novak Djokovic ilk roundda İsveçli Robin Soderling’in 2-6 gerisinde dursa da, ikinci ve üçüncü roundlarda Soderling’i 6-4, 6-3 yendi.
Şilili Fernando Gonzalez, Rus Dmitry Tursunov’u 6-2, 6-1’lik skorlarla yenerken Richard Gasquet, favorilerden Filippo Volandri’ye 6-4, 6-7(5), 6-4 yenilerek turnuvadan elendi. James Blake de yenilen oyunculardan biriydi. Blake, Şilili Nicolas Massu’ya 7-6, 7-5 yenildi.
Ünlü İspanyol tenisçi Rafael Nadal ise üçüncü roundda İtalyan Daniele Bracciali’yi 6-4, 6-2’lik skorlarla yenerek 73. kez bir tenis maçını kazanarak rekor kırdı. Bracciali hayranlarından büyük destek görüp iyi bir performans sergilese de bu Nadal karşısında başarılı olmasını sağlamadı.
Roma turnuvasında arka arkaya üç kez kazanan ilk tenisçi olan Nadal yaptığı açıklamada “Neden bazen en iyi seviyede oynayamıyorum, bilmiyorum. Yine de kazandım. Fakat biliyorum ki kaybedebilirdim de… O yüzden her maçta en iyi şekilde mücadele etmem lazım. Kazanma şansım kadar kaybetme şansım da var” şeklinde konuştu.
Bunun yanı sıra Nikolay Davydenko, Davis Kupası’ndaki takım arkadaşı Rus Marat Safin’i 7-6 (4), 7-5’lik skorlarla yenerek üçüncü rounda çıktı.







04:22:02***** AP-SNTV-0100: Soccer Maradona

Efsanevi oyuncu Diego Maradona, hastaneden taburcu olduktan sonra Pazartesi gecesi ünlü bir Arjantin televizyon programına konuk olarak katıldı.
Alkol tüketimi nedeniyle karaciğer iltihabına yakalanıp 16 gün boyunca tedavi gören eski dünya şampiyonu Buenos Aires hastanesinden çıktıktan sadece 48 saat sonra Arjantin’in en popüler talk showlarından olan ShowMatch’a çıktı.
Öldüğüne dair dedikodular ve Barcelona FC’de oynayan Arjantinli genç oyuncu Lionel Messi’nin performansı hakkında konuşan Maradona yaptığı açıklamada “Yatağa bağlandığım günlerde sadece meyve suyu içtim. 2,5 yıldır uyuşturucu kullanmıyorum. Arjantin başkanı Nestor Kirchner ve İçişleri Bakanı Anibal Fernandez bana büyük destek oldular. Yaşıyorum ve umarım yaşamaya devam ederim” şeklinde konuştu.
Ünlü sunucu Marcelo Tinelli “Lionel Messi’nin Getafe karşısında oynanan maçta attığı ve herkesin sizin 1986 Dünya Kupasında İngiltere’ye attığınız gole benzettiği golünü izleyince neler hissettiniz?” diye sorduğunda 46 yaşındaki efsanevi futbolcu gülerek “Hadi canım, çok büyüttüler. Ben Messi’nin bir fenomen olduğunu her zaman söylemişimdir. Bence Messi daha iyisini de yapabilir. Fakat benim golüm onunkinden çok daha iyiydi” şeklinde cevap verdi.

No comments: